E-İhracat alanında başarılı olabilmek için önemli olan iki etken bulunmaktadır. Bunlardan biri sipariş yönetimi diğeri ise ürünün teslimat süreci. Lojistik alanında hızlı güvenilir ve uygun fiyatlı kargo firmaları ile çalışmak size kazanç sağlayacaktır. Bu nedenle kargo firmalarını dikkatli bir şekilde araştırmanız gerekmektedir. Türkiye’den yurt dışına gönderim yaparken ödeyeceğiniz kargo fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Yurt Dışına Kargo Gönderimi

E-ihracat alanında çalışıyorsanız hedef kitlenizi sadece yaşadığınız ülkedeki bireyler oluşturmamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dünyanın herhangi bir yerinde bulanan biri sizin müşteriniz olabilir. Müşteriniz ürününüzü gördü, beğendi ve siparişini verdi. Sıradaki işlem ürününüzü alıcısına teslim etmektir. Bu konu ilk başta biraz ürkütücü gelmektedir. Kim bilir kaç güne gider? Ne kadar tutar? Gibi bir sürü soru işareti oluşur kafanızda. Bu soru işaretlerinin hepsini kafanızdan silin. Göndereceğiniz ürün ister 0.5 kg ister 20 kg olsun, uluslararası taşımacılık hizmeti veren lojistik firmaları aracılığıyla gönderileriniz dünyanın dört bir yanına kısa bir süre içerisinde gitmektedir.

Yurt Dışına Gönderi Ücreti Hesaplama

Yurtdışı kargo fiyatlarının değişmesinde çeşitli etmenler bulunmaktadır. Her taşıyıcı firma kendi fiyat politikasına göre yol izleyebilir. Bu nedenle firmalar arasında fiyat farklılıkları görebilirsiniz. Bir taşıyıcı firma genel olarak gönderinin gideceği ülkeyi, kilosunu ve hacmini baz alarak fiyat belirler. Yapılan işlem sonucunda kilo ve hacimden hangisi daha yüksek ise onun üzerinden fiyatlandırma gerçekleştirilir. Kilo haricinde ekstra bir fiyat artışı ile karşı karşıya kalırsanız bu yüksek ihtimalle hacimsel ağırlıktan kaynaklanmaktadır. Son dakika sürprizleri ile karşı karşıya kalmamak adına desi hesaplaması hakkında bilgi sahibi olmakta yarar vardır. Desi hesaplama formülü şu şekildedir:

En x Boy x Yükseklik/5000

Örneğin Amerika’ya 1 kilo ağırlığında 20x20x40 ebatlarında bir ürün gönderdiğimizi düşünelim. Sizce bu gönderi kilosundan mı hesaplanacaktır yoksa hacimsel ağırlığından mı? İşlemi gerçekleştirdiğimizde bu gönderinin hacimsel ağırlığını 3.2 bulmaktayız. Hatırlarsanız fazla olan üzerinden fiyatlandırma yapılacağını söylemiştik.

3.2>1’den olduğuna göre bu gönderinin hacimsel ağırlığı baz alınarak fiyatı hesaplanacaktır.

En Uygun Yurt Dışı Kargo Fiyatını Nasıl Elde Ederim?

Yurt dışına gönderim yaparken anlaştığınız taşıyıcı firmasının hızlı ve güvenilir olmasının yanı sıra uygun fiyatlarla çalışması da oldukça önemlidir. Uygun fiyatlar ile gönderim yapmayı başarabilirseniz gerçekleştirdiğiniz satıştan edeceğiniz kar da artacaktır. Peki bu noktada dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

  • Gönderinizin yükünün doğru tartıldığından emin olun.
  • Ürünün hem hasar görmemesi adına hem de daha uygun fiyatlarla gönderiminin yapılabilmesi adına düzgün bir şekilde paketlenmesi önemlidir.
  • Gönderinin alıcısına teslim edilmesi üzerine belirlenen ulaşım yolunun doğru seçilmesi gerekir.
  • Yoğun olmayan saatlerde transfer imkanı varsa o imkandan faydalanılması iyi olur.
  • Taşıyıcı firmalar ile uzun vadeli anlaşmalar yaparak fiyat değişikliklerinden korunabilirsiniz.
  • Tercihler netleştirilerek yüksek fiyat riski ortadan kaldırılabilir.
  • Birden fazla gönderim söz konusuysa bu gönderiler tek bir pakette birleştirilebilir.
  • Paketin taşıma şirketi tarafından alınma zamanı iyi ayarlanmalıdır.

Bu tarz küçük detaylarla yurtdışı kargo fiyatının hesaplanması sırasında avantajlı konuma geçebilirsiniz.

shipentegrauyeol

PTT Yurt Dışına Kargo Fiyatları 2023

PTT aracılığıyla yurt dışına gönderim sağlamayı düşünüyorsanız ve fiyat hesaplamak istiyorsanız PTT’nin internet sitesinde TURPEX’e tıklayıp, gönderim yapacağınız ülkeyi belirleyip ağırlık bilgisi vermeniz gerekmektedir.

Turpex fiyat hesaplama:

Turpex fiyat hesaplama işlemi, turpex.com adresinde bulunan gönderi ücreti öğrenme sekmesinden yapılabilen bir işlemdir.

Bu sekmeye tıkladığınızda açılan sayfada Turpex’i bulup bastığınızda hesaplama alanı sayfanıza düşecektir. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde gönderinin ücretini birkaç saniye içinde görebilirsiniz. Aynı zamanda gönderinizin alıcısına tahmini ulaşma süresinin de bilgisini alabilirsiniz.

Gönderiniz doküman değil de bir koli ise kolinin ebatlarını girerek hacimsel ağırlık hesaplaması da yapmanız gerekmektedir. Bu işlem içinde kolinizin ebatlarını girmeniz yeterlidir.

Bu hesaplama sonucunda kargo sürecinde ödeyeceğiniz ortalama tutar belirlenmektedir. Gümrük süreçlerinde ortaya çıkabilecek harçlar bu fiyata dahil değildir. Gelin birlikte ülkelere ürün gönderirken ne kadar kargo desi fiyatları ile karşılaşabileceğinize bir göz atalım.

Amerika PTT Yurt Dışı Kargo Fiyatları 2023  

Günümüzde Türkiye’deki girişimcilerin en çok ihracat yaptığı 5.ülke Amerika’dır. Amerika’ya göndereceğiniz ürünlerin kargo maliyetlerini hesaplamak için PTT kargo yurt dışı hesaplama yöntemini kullanabilirsiniz. Amerika’ya kargo gönderimi için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

ABD’ye gönderim yaparken ödeyeceğiniz kargo ücreti şu şekildedir: (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir):

  • 5 kg: 1715 TL
  • 10 kg: 2781 TL
  • 20 kg: 5610 TL

Almanya PTT Yurt Dışı Kargo Fiyatları 2023

PTT ile Almanya’ya gönderim yapmak istediğinizde ödemeniz gereken kargo desi fiyatları şu şekildedir; (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir) :

·         5 kg: 1942 TL

·         10 kg: 3274 TL

·         20 kg: 5002 TL

İtalya PTT Yurt Dışı Kargo Fiyatları 2023

PTT ile İtalya’ya gönderim yapmak istediğinizde ödemeniz gereken kargo desi fiyatları şu şekildedir; (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir):

  • 5kg: 1942 TL
  • 10 kg: 3099 TL
  • 20 kg: 5068 TL

Fransa PTT Uluslararası Kargo Fiyatları 2023

PTT ile Fransa’ya gönderim yapmak istediğinizde ödemeniz gereken kargo desi fiyatları şu şekildedir; (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir):

  • 5 kg için: 1942 TL
  • 10 kg için: 3099 TL
  • 20 kg için: 5002 TL

İngiltere PTT Yurt Dışı Kargo Fiyatları 2023

PTT ile İngiltere’ye gönderim yapmak istediğinizde ödemeniz gereken kargo desi fiyatları şu şekildedir; (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir):

  • 5 kg: 1942 TL
  • 10 kg: 3274 TL
  • 20 kg: 5002 TL

Azerbaycan PTT Uluslararası Kargo Fiyatları 2023

PTT ile Azerbaycan’a gönderim yapmak istediğinizde ödemeniz gereken kargo desi fiyatları şu şekildedir; (hesaplamalar ve fiyatlar TURPEX seçeneği ile gösterilmektedir):

  • 5 kg: 2081 TL
  • 10 kg: 3366  TL
  • 20 kg: 6087 TL

PTT Kargo Yurt Dışı Hesaplama

Ülkeler arası gönderim yapılırken fiyat hesaplama da ağırlığın doğru bir şekilde ölçülmesi son derece önemlidir. Her taşıyıcı firmada olduğu gibi PTT de bu çok önemlidir. Aksi takdirde en küçük bir yanlış hesaplama girişimcilerin çok daha fazla ücret ile karşı karşıya kalmasına sebep olabilir.

PTT Yurt Dışı Evrak Gönderimi

PTT ‘Mektup postası gönderileri’ başlığı altında birden fazla evrak gönderim hizmeti vermektedir.

  • Mektup
  • Kayıtlı küçük paket
  • Kayıtsız küçük paket
  • Posta kartı
  • Görme engellilere özgü yazı/Sekogram
  • Basılmış kağıt
  • Postaya verilen gazeteler
  • Basılmış kağıt kapsayan “M” çantaları
  • Kayıtlı davetiye ve tebriklerin gönderimidir.

PTT yurt dışı evrak gönderme hizmetini aldığınız takdirde yukarıda bulunan hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Örneğin Amerika’ya basılmış kağıt, gazete ya da davetiye gönderimi yapabilirsiniz.

Bu hizmetlerin herhangi birinden faydalanmak istiyorsanız, PTT’nin sayfasından gönderi süresi ve fiyatlar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey ptt.gov.tr adresine gidip, kargo seçeneğinden yurt dışı kargo hizmetlerini seçip, sayfanın üst kısmında bulunan ‘Gönderi ücreti’ seçeneğini tıklamaktır.

Burada ‘Mektup postası gönderileri’ seçeneği yer almaktadır. Buradan yurt dışı evrak gönderimi yapabilirsiniz.

PTT Yurt Dışı Evrak Gönderme Fiyatları

PTT ile birlikte evrak gönderirken PTT kargo hesaplama ve gönderi süresi hakkında sayfadan bilgi edinebilirsiniz. Şimdi sizlere örnek olması amacıyla Almanya’ya evrak gönderimi yaparken ödeyeceğiniz tutara ve gönderim süresine bakalım

500 gramlık bir mektup gönderisini Almanya’ya hava yolu taşımacılığı ile göndermenin ücreti 677.5 TL’dir. Gönderi süresi ise 4-6 gün arasında değişiklik göstermektedir. Burada unutulmaması gereken nokta ise mektup gönderimi yaparken ağırlığın 2 kilogramı aşmaması gerektiğidir.

PTT ile yurt dışına evrak gönderme ücretleri ve gönderim süreleri diğer gönderi türleri için şu şekildedir:

  • Kayıtlı küçük paket: Ücret 280.4 TL’dir Teslimat süresi ise 4-6 gün arasındadır. Ağırlık 2 kilogramı geçmemelidir.
  • Kayıtsız küçük paket: Ücret 195.23 TL’dir. Teslimat süresi ise 7-10 gün arasındadır. Ağırlık 2 kilogramı geçmemelidir.
  • Posta kartı: Ücret 30 TL’dir. Teslimat süresi 7-19 gün arasındadır.
  • Basılmış kağıt: Ücret 280.4 TL’dir. Teslimat süresi 4-6 gün arasındadır. Ağırlık 2 kilogramı geçmemelidir.
  • Postaya verilen gazeteler: Ücret 195.23 TL’dir. Teslimat süresi 7-10 gün arasındadır.
  • Kayıtlı davetiye ve tebrikler: 500 gr için ücret 280.40 TL’dir. Teslimat süresi ise 7-10 gün arasında değişiklik göstermektedir.

Yurt Dışına Kargo Fiyatları

yurt-disi-kargo-fiyatlari

Uluslararası taşıyıcı firmalar e-ihracat alanında çalışan girişimcilere kargo konusunda destek vermektedir. DHL, TNT, UPS, FEDEX gibi uluslararası taşıyıcı firmaları yurt dışına gönderim yapmak isteyenler için bir alternatif olmaktadırlar.

Bu firmaların hepsinin kendilerine özel bir fiyat politikaları bulunmaktadır. Hepsi bu fiyat politikaları doğrultusunda farklı fiyatlandırmalar uygulamaktadırlar. Bu nedenle kargo fiyatları için araştırma yaparken farklı fiyatlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

DHL Kargo Hesaplama

DHL ile yurt dışına gönderim yapmak istiyorsanız ve bu nedenle DHL kargo hesaplama için bilgi almak istiyorsanız şirketin kendi sitesinde yer alan ‘Teklif alın’ sayfasına gitmelisiniz. Bu sayfada gönderi türünüzü seçtikten sonra ‘teklif alın’ butonuna basın. Buradan fiyat sorgulama kısmına yönlendirileceksiniz.

Tüm bu işlemleri daha hızlı bir şekilde yapabilmek için sisteme kayıtlı üye olarak MyDHL sayfasına gidebilirsiniz.

TNT Kargo Hesaplama

Daha etkin plan yapabilmek adına gönderinizin ücretini bilmeniz gerekmektedir. Göndereceğiniz gönderinin ücretinin nasıl hesaplandığını öğrenmek için TNT kargo hesaplama sayfasına gidiniz. Burada gönderinizin ücretini belirleyen 3 faktör olduğu bilgisi verilmiştir. Gönderinizin türü, varış noktası ve hızı gönderinizin ücretini belirlemektedir. Hizmet türü seçimi yapmak istediğinizde karşınıza Türkiye’den İhracat ya da Türkiye’ye ithalat seçenekleri karşınıza gelecektir. İhracat yapan bir girişimciyseniz bu seçeneği işaretleyerek devam edebilirsiniz.

Açılan sayfada gönderimin olduğu şehri, varış yerini, kargonun ağırlığını ve ebat bilgilerini girdikten sonra seçtiğiniz hizmet türüne göre oluşan fiyatları görebilirsiniz.

FedEx Kargo Hesaplama

FedEx kargo hesaplama yapmanız için MyTNY gönderi kaydı açmanız gerekmektedir. Bir başka yöntem ise internet sitesinde yer alan ‘Fiyatlar ve Süreler’ butonuna basmaktır.

Fiyat teklifi alın butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfa FedEx’in TNT ile ortak kullandığı hesaplama sayfasıdır. Burada gönderi ile alakalı gerekli bilgiler doğru bir şekilde yazıldığında hizmet türüne göre oluşan fiyatları görebilirsiniz.

UPS Kargo Hesaplama

UPS kargo hesaplama için şirketin internet sitesinde bulunan ‘Yurt Dışı Gönderi Hesaplama’ sayfasından yararlanabilirsiniz. Burada hedef ülke, servis tipi (Express Plus, Express, Express saver, expedited), gönderi türü (zarf, doküman ya da koli/paket), gönderi ağırlığı ve koli ebatlarını girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler girildikten sonra fiyatlar ekranınıza düşecektir.

ShipEntegra Türkiye’den yurt dışına gönderim yapacak olan herkesin kullanabileceği bir kargo ve yazılım hizmeti vermektedir. Size özel olan ShipEntegra panelinizden tüm sipariş süreçlerinizi yönetebilir aynı zamanda verdiği lojistik hizmeti sayesinde hızlı ve güvenilir bir şekilde gönderilerinizin alıcılarına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

ShipEntegra; TNT, FedEx, UPS, DHL gibi hızlı ve güvenilir olan uluslararası taşıyıcı firmalar ile gönderilerinizi sorunsuz bir şekilde göndermektedir. Bu firmalar ile işbirliği yapıldığından dolayı takip edilir, güvenilir ve hızlı bir Express taşımacılık hizmeti sunmaktadır.

ShipEntegra ile gönderim sağlarken ödeyeceğiniz ücretler hakkında bilgi almak istiyorsanız ShipEntegra’nın sayfasına gidebilirsiniz. Ekranda sağ üst köşede bulunan fiyat hesaplama butonuna basıp gönderinizin gideceği ülkeyi, gönderinin ebatlarını ve ağırlığını girdikten sonra gönderinizin kargo ücreti hakkında bilgi edinebilirsiniz. ShipEntegra fiyat belirlerken üç faktörü göz önüne almaktadır. Bunlar;

  1. Gönderinin kilosu: Gönderinizin hacim ve ağırlık hesaplaması yapılır. Hangisi daha fazla gelirse fiyatlandırma onun üzerinden yapılmaktadır. Çünkü ShipEntegra hava taşımacılığı yapmaktadır. Bu nedenle gönderinin ağırlığı kadar kapladığı alan da oldukça önemlidir.
  2. Gideceği Ülke
  3. Bu iki ana etmenin dışında sezonluk süreçler, ebatlarıyla ilgili özellikler, gideceği posta koduna ait özel bir durum da fiyatları etkileyebilir.

Eğer sizde müşterilerinize uygun fiyatlı, hızlı ve güvenilir bir teslimat deneyimi yaşatmak istiyorsanız ShipEntegra ile çalışmaya başlayabilirsiniz.

Yurt dışı kargo fiyatı hesaplama için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL