Amerika’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

‘Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderirken dikkat etmem gerekenler neler?’ ‘Amerika kargo fiyatları nasıl?’ ‘Amerika pazarında rakiplerimin önüne nasıl geçebilirim?’ gibi tüm sorularınızın cevabını bulabileceğiniz bir yazı ile karşınızdayız. Kafanızda ki soru işaretlerini silmenin tam zamanı!

Amerika için e-ihracatın kalbi diyebilir miyiz? Kesinlikle evet! Yeniliklere ve tüketime oldukça yatkın bir ülke olan Amerika e-ihracat için büyük bir önem taşımaktadır. Geniş ve çeşitli hedef kitlesi ile e-ihracata başlayacak olan her satıcının aklına ilk Amerika gelir. Çünkü Amerika’da her ürünün bir alıcısı mutlaka vardır ancak Amerika’nın bu kadar avantajlı olması belli bir noktadan sonra dezavantaja dönüştü. Çünkü artık aklınıza gelebilecek her ürün Amerika’da satılıyor. Bu nedenle farklı ve orijinal ürünler bulmalı ve iyi bir fiyat rekabet fiyatı yapmalısınız. Aynı zamanda gönderilerinizi en hızlı ve en kolay şekilde alıcınıza ulaştırmalısınız. Ürün dezavantajını diğer etkenleri başarıyla tamamlayarak avantaja çevirebilirsiniz. Gelin Amerika’da satışlarınızı arttırabilmek ve bir hedef kitlesi oluşturmak için nelere ihtiyacınız olduğuna bakalım

Amerika Pazarında Satışlarınızı Arttırmak İçin Yapmanız Gerekenler

Dediğimiz gibi Amerika her anlamda rekabeti yüksek olan bir pazar. Bu pazar da tutunmak için yapmanız gerekenler bulunmaktadır.

1.    Ürün Seçimi:

Amerika’da akla gelmemiş ve satışı yapılmayan ürün bulmak oldukça zor ancak siz yine de bir araştırma yapın ve düşünün. Belki de satışı yapılmamış ama çok satılacak olan bir ürün fikri gelir aklınıza. Eğer orijinal bir ürün bulamıyorsanız dert etmeyin. İkinci tercihiniz satışı yapılan ancak hala çok fazla talep gören ürünler olsun. Bu sayede hedef kitlenin bir parçası sizin olabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta ise hedef kitle tarafından doyulmuş ve çok fazla satıcı tarafından satışı yapılmış ürünler. Bu ürünlerin en iyi satıcıları arasına girmek için epey zorlanabilirsiniz.

2.     Ürün Kalitesi

Satışını yapacağınız ürünün kaliteli olmasına özen gösterin. Aksi takdirde müşterileriniz sizden sadece bir kere satış yapacak ve kötü yorum yapacaklardır. Hal böyle olunca büyük ve rekabetin yüksek olduğu Amerika pazarının derinliklerine gömülebilirsiniz.

3.     Fiyat

Fiyat konusu da satışlarınızı arttırmak ve mağazanızı ön plana çıkarmak için oldukça önemlidir. Geniş bir pazarda müşterilerin dikkatini çekebilmek adına uygun fiyatlarla satış yapmalısınız. Fiyatlarınız yüksek olduğu takdirde müşterileriniz ürünlerinizi tanımadığı için sizden uzak duracaktır. Fiyat araştırması yaparak rakiplerinizi izleyebilir ve buna göre fiyatlarınızı belirleyebilirsiniz.

4.     Pazarlama

İyi bir pazarlama stratejisi ile satışı yapılamayacak ürün yoktur. Ürünlerinizi müşterilerinize iyi tanıtmalı ve cazip hale getirmelisiniz. E-İhracatın müşteri açısından en büyük dezavantajı ürünleri görmeden almasıdır. Bu nedenle ürününüzün her açıdan çekilmiş net görsellerini ve detaylı açıklamasını müşteri ile paylaşmalısınız. Hem müşterinizin ürüne olan güveni artar hem de alma isteğini arttırır

5.     Lojistik

Olayın sonuna geldiğimiz ancak en önemli nokta olan lojistik süreçleri e-ihracat alanında çalışan her birey için son derece önemlidir. ‘Ürünümü sattım bitti artık ne olursa olsun’ demeyin. Çünkü gitmeyen veya hasarlı giden bir ürün mağazanızın kapanması gibi sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle dikkatli olun ve güvenilir bir uluslararası taşıyıcı firma ile çalışın. Ürünün hızlı ve güvenli bir şekilde gitmesinin yanı sıra düşük maliyetlerle gitmesi de son derece önemlidir. Navlun ücreti düşük olan bir ürünü daha uygun fiyatlarla satışa sunabilirsiniz. Peki ürününüzü Amerika’ya bu koşullar altında nasıl gönderebilirsiniz?

Türkiye’den Amerika’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

Türkiye’den Amerika’ya çeşitli yollarla gönderim yapabilirsiniz. Deniz, hava gibi bir sürü farklı seçenek bulunmaktadır. Biz bu noktada hava taşımacılığı yapmanın çok daha avantajlı olduğunu düşünmekteyiz. Hava taşımacılığı ile gönderimini gerçekleştirdiğiniz ürünler en kısa sürede alıcınıza teslim edilir. Ayrıca ürününüzün hasar görme ihtimali de oldukça düşüktür. Bu noktada gönderilerinizi ShipEntegra ile alıcılarınıza 2-4 iş günü içerisinde gönderebilirsiniz. Amerika, en çok gönderim yaptığımız ülkeler arasında bulunmaktadır. Geniş ağımız, farklı servis seçeneklerimiz ve uygun fiyatlarımız ile müşterilerinizi memnun edebilir ve sizde sorunsuz gönderimin keyfine varabilirsiniz.

Amerika’ya Kargo Ücreti Nedir?

Amerika kargo ücreti taşıyıcı firmaya göre değişmektedir. Bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Sırf ucuz diye gönderinizi bir taşıyıcı firmaya vermeyin. Ürün gitmedikten veya hasarlı gittikten sonra verdiğiniz kargo ücretinin hiçbir önemi kalmaz. Bu nedenle taşıyıcı firma tercih ederken sadece fiyatlara bakmanız doğru değildir.

ShipEntegra ile Türkiye’den Amerika’ya kargo göndermenin ücreti seçeceğiniz servis türüne göre değişmektedir. Amerika için iki servis seçeneğimiz bulunmaktadır. Eko ve express. 500 gram altı gönderileriniz için eko gönderim seçeneğini tercih edebilir ve paketlerinizi 7.95 dolardan başlayan fiyatlarla gönderebilirsiniz. Dikkat! Eko servis tipini sadece Amerika’ya giden 500 gram altı gönderileriniz için tercih edebilirsiniz. Eko hizmetimizi seçtiğiniz takdirde gönderileriniz alıcılarına 4-9 iş günü arasında teslim edilecektir. 500 gramın üstünde bulunan ve Amerika’ya gidecek olan gönderilerinizin ücretleri ise değişkenlik göstermektedir. Gönderinizin ağırlığı ve hacmi fiyat konusunda oldukça önemli iki etkendir. Gönderinizin ağırlığı veya hacmi hangisi daha büyükse o baz alınarak hesaplanacaktır. 500 gramın üzerinde Amerika’ya gönderilerinizi express servis seçeneğini tercih ederek gönderebilirsiniz. Bu servis tipinde ise gönderileriniz 2-4 iş günü içerisinde alıcılarına ulaşacaktır. Aynı zamanda mikro ihracat kapsamında gönderim yapmak isteyen kullanıcılarımız için de hizmetlerimiz mevcut.

Türkiye’den Amerika’ya Amazon FBA Hizmeti

Amazon üzerinden satış yapan kullanıcılarımızın Amazon depolarına daha rahat bir şekilde gönderim yapabilmesi adına Amazon FBA hizmeti veriyoruz. Bu hizmet ile birlikte gönderilerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde Amazon depolarına uygun fiyatlarla gönderebilir ve sıkıntı yaşamazsınız. Amazon depoları oldukça disiplinli çalışmaktadır. Bu noktada gönderilerinizi belirttiğiniz tarihler arasında depolara ulaştırmak son derece önemli. ShipEntegra ile gönderilerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde uygun fiyatlarla gönderebilirsiniz.

ShipEntegra ile Türkiye’den Amerika’ya kargo göndermek işte bu kadar kolay! Hemen ShipEntegra’ya üye olun ve sorunsuz teslimat deneyiminin keyfine varın.

HEMEN ÜYE OL