ShipEntegra Türkiye’den dünyaya gönderim yapan, herkesin kullanabileceği yazılım ve lojistik hizmeti vermektedir. Amazon, AliExpress, eBay, Etsy gibi tüm satış kanallarından gelen siparişlerinizi tek bir panel üzerinden yönetebilir ve sunulan uygun fiyatlı lojistik hizmeti sayesinde gönderilerinizi alıcılarına hızlı ve güvenli taşımacılık yapan UPS, TNT, FedEx gibi uluslararası taşıyıcı firmalar ile gönderebilirsiniz.

ShipEntegra paneliniz ile AliExpress’te bulunan mağazanızın entegrasyonunu sağlayarak siparişlerinizi tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz. ShipEntegra-AliExpress entegrasyonu hakkında detaylı bilgi almak için ShipEntegra-AliExpress adlı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

ShipEntegra, AliExpress tarafından resmi olarak tanınan ve anlaşması olan bir kargo firması olduğu için kargo şablonu oluşturmak son derece kolaydır.

ShipEntegra ile Gönderi Oluşturma

AliExpress üzerinden kargo şablonu oluşturmayı anlatmadan önce ShipEntegra ile birlikte gönderimini sağlayacağınız ürünlere entegrasyon sayesinde nasıl etiket oluşturacağınızdan bahsedelim.

Entegrasyon Aracılığıyla Gönderi Oluşturma

Etsy, Amazon, AliExpress gibi satış platformlarında bulunan mağazalarınız ile ShipEntegra panelinizin entegrasyonunu sağlayarak mağazanızdan gelen bilgiler doğrultusunda tek tıkla etiket oluşturabilirsiniz. Gönderiniz operasyon birimimiz tarafından işleme alındıktan sonra takip numaranız oluşacaktır. Gönderinize ait olan takip numarasını ‘Gönder ve Bildir’ seçeneğine tıklayarak direkt olarak satış yaptığınız platforma bildirebilirsiniz.

Manuel Gönderi Oluşturma

Kendi siteniz üzerinden satış yapıyorsanız gönderinize ve alıcınıza ait bilgileri ShipEntegra panelinize girdikten sonra etiket oluşturabilirsiniz. Gönderiniz operasyon birimimiz tarafından işleme alındıktan sonra gönderinizin takip numarası ShipEntegra panelinize yansıyacaktır. Bu takip numarasını dilerseniz müşterinize dilerseniz de satış yaptığınız platforma bildirebilirsiniz. Ayrıca ‘İşlemler’ kısmından ‘Gönder’ seçeneğine tıklayarak siparişinizi ‘Bekleyen Siparişler’ kategorisinden kaldırabilirsiniz.

shipentegrauyeol

ShipEntegra- AliExpress Kargo Şablonu Oluşturma

  1. AliExpress hesabınıza girin, ardından ‘Ürünler’ bölümünden ‘Kargo Şablonları’ kısmına tıklayın.

aliexpress-shipentegra-kargo-sablonu-olusturma-3 (1)

2. ‘Yeni gönderim şablonu’ butonuna tıklayın.

aliexpress-shipentegra-kargo-sablonu-olusturma-eihracat

3. Şablonunuzu isimlendirirken ShipEntegra’nın temelde sahip olduğu iki farklı servis türünden yola çıkarak hareket edebilirsiniz. Eko servis Amerika’ya 0.5 gram altı gönderileriniz için tercih edebileceğiniz uygun fiyatlı bir servis türüdür. Bu sayede müşterilerinize eko servis şablonu altında ücretsiz kargo imkanı sunabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Express servis türünü seçmektir.

aliexpress-shipentegra-kargo-sablonu-olusturma

4.  Kargo şablonu ile ilgili fiyatlandırmaları ayarlarken ‘Özel’ seçeneğini seçerek bölgeye özel fiyatlandırmayı ayarlayabilirsiniz.

5. Ülkeleri seçerken de bir bölgede bulunan bütün ülkeleri seçebilir veya bazı ülkelerin tiklerini kaldırarak devre dışı bırakabilirsiniz.

aliexpress-shipentegra-kargo-sablonu-olusturma

6. Özel fiyatlandırmayı ürünün miktarına veya ağırlığına göre yapabilirsiniz. Eğer AliExpress üzerinde gönderinizin ağırlığı doğru şekilde ayarlandıysa ürünün ağırlığına göre fiyatlandırma yapmanız daha avantajlıdır. Bunun dışında miktar üzerinden fiyatlandırma da yapabilirsiniz.

aliexpress-shipentegra-kargo-sablonu-olusturma

7. Fiyatlarınızı hesaplarken ShipEntegra panelinizdeki fiyat hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

8. Hesapladığınız fiyatı AliExpress mağazanızda yer alan ilgili kısma girebilirsiniz.

9. AliExpress üzerinde otomatik olarak belirlenen teslimat süresi 21 gündür. Siz bu süreyi bölgelere ve ülkelere göre özelleştirebilirsiniz. ShipEntegra ile birlikte gönderim yaparak daha hızlı bir teslimat süreci gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreyi beş güne indirirseniz paketinizin teslimatından beş gün sonra Alipay üzerinden ödemelerinizi alabilirsiniz.

10. Örneğin Amerika’ya gönderim süremiz 1-3 iş günüdür. Ancak gönderinin tarafımıza gelmesi ve buradan çıkmasını da ekleyerek teslimat süresini 5 gün olarak belirtebilir.

11. Eko gönderim yapmayı tercih etmek isterseniz ‘Şablon adı’ kısmına ShipEntegra Eko yazabilir, ücretsiz kargo imkanı ile birlikte teslim süresini belirleyerek süreci tamamlayabilirsiniz.

12. ShipEntegra paneli üzerinden gönderinize etiket oluşturup gönderdikten sonra teslimat sürecini bu panel üzerinden takip edebilirsiniz.

13. Gönderiniz alıcısına ulaştıktan sonra AliExpress panelinde teslimat sürecinin tamamlandığını görebilirsiniz.

ShipEntegra, AliExpress müşterilerine benzersiz hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetlerden yararlanmak için  üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz. AliExpress hakkında detaylı bilgi almak için ise Aliexpress’te Satıcı Olmak adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL