Etsy Index Sorunu Nedir?

-Etsy’de ürünlerim gözükmüyor,  başka tarayıcıda açsam da görüntüleyemiyorum.
-Mağazam tatil moduna girmiş, reklam ödemelerimi de yapıyorum ama tatil modundan bir türlü çıkamıyorum.
-Etsy mağazamı açalı bir hafta oldu ama ürünlerim aramalarda çıkmıyor.
-Dükkanım görüntülenmiyor.

Yukarıdaki gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız Etsy’de Index (İndeks) sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Hem bu sorunun ne olduğuna hem de çözümüne birlikte değinelim. 

Etsy satıcıları; listelemelerinin kullanıcıların karşısına nerede, hangi sırada çıktığını her zaman merak eder. Etsy algoritması da ürün listelemelerinin, SEO uyumlu olmasından hangi etiketlerin kullandığına kadar ince eleyip sık dokur. Bu sebeple Etsy index incelenmesi gereken bir konu haline gelir. Etsy ürün listelemelerinin arama sonuçlarında nasıl gözüktüğünü Google arama motorunun kullanıcılarına çıkardığı sonuçlar gibi düşünebiliriz. Tabii işleyişler aynı olmayacaktır ama Etsy’de ürün listeleme yaparken kullandığınız görsellere, anahtar kelimelere, ürün içeriklerine, hashtaglere önem vermek gerektiği sonucunu çıkarabiliriz. Etsy ürün listeleme ve mağaza sağlığınız için ‘’Etsy Nedir’’ yazımızı da gözden geçirebilirsiniz.

Peki ya Etsy ürünlerinizi arama sonuçlarında hiç göstermezse? Bazı durumları ihmal etmek maalesef sorunlar doğurabiliyor. Etsy’de buna index sorunu deniliyor. Önce etsy indexleme sorununun nasıl oluşabileceğine, Etsy’nin nasıl çalıştığına bakalım ardından sorunları çözelim. Üstelik ShipEntegra ile çok basit şekilde index sorununu ortadan kaldırabileceksiniz. Hemen başlayalım mı?

Etsy Mağazanızın Indexlenmediğini Nasıl Anlarsınız?

 

En basit yolu mağazanızın adını veya ürün başlığını aynı şekilde aratmaktır. Burada ürün başlığını birebir yazıp aratmak önemli. Örneğin ürününüzün başlığı ‘’Silver Name Necklace, Best Gift for Her’’ ise siz arama çubuğuna ‘’Silver Name Necklace, Best Gift Her’’ yazmalısınız; ‘’silver name necklace’’ olarak aratırsanız doğru sonuca ulaşamayabilirsiniz. Eğer arama sonuçlarında çıkıyorsanız Etsy’nin sisteminde indexlenme tamamlanmıştır ancak aramalarda çıkmıyorsanız ikinci yol olarak mağaza adınızı arayabilir ya da bir başkasından ürünlerinizi aratmasını rica edebilirsiniz.  Çok pratik bir yöntem daha var. O da kendi mağazanız içerisinde ‘’Search Items’’ kısmında başlığınızdan herhangi bir kelimeyi aratmak.

toplum Merkezi

Eğer Etsy listelemeleriniz yukarıdaki yöntemleri kullanarak aramalarda hiçbir şekilde görüntülenemiyorsa, Etsy indexleme sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kesin durumu öğrenmek için Etsy ile iletişime geçebilirsiniz. Mağazanıza neden işlem yapıldığı hakkında bilgi almak isterseniz; [email protected] veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Get Help’e tıklayıp yardım merkezinden de taleplerinizi iletebilirsiniz. Ancak Etsy yanıt verme konusunda işi yavaştan alabilir. Sabırlı olmanızı tavsiye ederiz.

Teknik bir hata varsa çözülebilir ya da aşağıdaki gibi nedenlerini açıklayan bir mail alabilirsiniz.


Öte yandan mağaza sağlığının ihmal edilmiş olması da indexleme sorununa neden olabilir. Çok fazla açık case ya da tamamlanmayan/kapanmayan sipariş olması da (open order) önemli tetikleyicilerdendir. Dolayısıyla Etsy, mağazadaki siparişlerin yeterince hızlı kapanmaması, açılan caselerin artması ve çözüm bulunmaması durumunda ürünlerinizin görünürlüğünü sınırlama hakkını saklı tutar. Bazı politika ihlalleri de kısıtlamaya sebep olabilir. Bu durumda daha fazla sipariş verilmemesi için mağaza tatil moduna alınabilir, askıya alınabilir, ürünler indexlenmeyebilir. Çünkü Etsy, özellikle yoğun sezon gibi dönemlerde çok hızlı sipariş aldığınızda üretim sürecinizin teslimat sürenizi etkileyeceğini düşünüyor. Hatta mağazanızı yeni açtıysanız etsy indexleme sorunuyla karşılaşmanız büyük olasılık ancak endişelenmeyin. Tüm bunların önüne geçebilirsiniz. Satışlarınızın aksamaması adına Türk Etsy satıcılarının %80’inin tercih edilme nedeni olarak ShipEntegra ile sorunu kökten çözebilirsiniz.

ShipEntegra ile Etsy Index Sorunu Nasıl Çözebilirsiniz?

Etsy tarafından tanınan ilk Türk Teknoloji Lojistik Şirketi olmanın avantajları tam burada devreye giriyor. Shipping Carrier’de, ShipEntegra seçimini yapmak e-ihracatınızı kolaylaştırıyor!

 

 

ShipEntegra takip numaranızla siparişlerinizi anında kapatabiliyorsunuz. Böylece open order (açık sipariş) durumunu ortadan kaldırıyor, case açılmasının da önüne geçebiliyorsunuz. Index sorununun oluşmasına fırsat vermiyorsunuz. Satın aldıklarının anında teslimat hareketini gören müşterilerinizin memnuniyeti artarken siz de arkanıza yaslanıyor ve ShipEntegra’nın kaliteli teslimat deneyiminin keyfini çıkarıyorsunuz.

Üstelik ShipEntegra panelinizden, manuel değil otomatik olarak takip numaranızı bildirebiliyorsunuz. Nasıl yapabileceğinizi hemen izleyebilirsiniz.

 

İşte bu kadar! ShipEntegra’nın teknolojik altyapısı e-ihracatın her sürecinde size kolaylık sağlamaya devam ediyor. Siz ShipEntegralı olmak için hala bekliyor musunuz?

 

HEMEN ÜYE OL