Son zamanların trendi ve geleceğin parlayan yıldızı e-ticaret! Devir internet devri. Her işimizi internetten yapıyor ve hatta internet üzerinden para bile kazanıyoruz. Özellikle internet üzerinden dünyanın öbür ucundaki bir insana satış yapmak ve bundan para kazanmak son zamanların en karlı ve en popüler işleri arasında yer almaya başladı. Dev satış platformları arasında yer alan Amazon, Etsy, AliExpress, Shopify üzerinden satış yapan kişi sayısı oldukça fazla. Son zamanlarda ülkemizde de oldukça popüler hale gelmiş ve bir meslek olarak yapılmaya başlanmıştır. Yerli Pazardan umduğunu bulamayan ve dünyaya açılmak isteyen satıcılar burada satış yapıyor ve parasını kazanıyor.

Ancak bu platformlar üzerinden satış yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar ve uyulması gereken kurallar bulunmaktadır. Katı kurallara sahip olan bu platformlar tüketicinin yorumlarını önemsiyor ve bu yorumlar doğrultusunda bazı yaptırımlarda bulunabiliyor. Gönderinizin kalitesi ve fiyatı müşterinizin memnuniyeti için oldukça önemli kriterler. Peki ya başka? Online satış yaparken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de hızlı teslimat. Sattığınız ürünün alıcısına en kısa zamanda gitmesi hem platformun hem de müşterinizin size artı puan vermesine sebep olacaktır. Ayrıca bu durum rakiplerinizin önüne geçebilmeniz için harika bir fırsat.

shipentegrauyeol

E-ticaretin ülkemizde popüler hale gelmesi ile birlikte kargo yığılmaları da oldukça fazla olmaya başladı. Bu nedenle taşıyıcı firmalar tarafından vaat edilen teslimat süreleri de artıyor ve hatta bazen gecikmeler bile yaşanabiliyor. Yüksek disiplin sahibi olan satış platformları takip numaralarının zamanında girilmesi konusunda oldukça hassas davranıyorlar. Özellikle Amazon’da FBM gönderi yapan satıcıların dükkân puanlarının düşmemesi için mutlaka zamanında takip numaraları girmesi gerekiyor. Etsy satıcıları ise tek tek müşterilerine mesaj atıp birkaç gün gecikme yaşayacaklarını bildirmek zorunda kalıyorlar. Yoğun satış sezonlarında bu gibi durumlarla uğraşmak satıcıları endişelendirebiliyor.

 E-ihracatın kolayı var diyerek çıktığımız yolculuğumuzda yabancı pazaryerlerinde satış yapan müşterilerimiz için ERKEN TAKİP NUMARASI kolaylığı ile karşınızdayız!

Peki Erken Takip Numarası Ne İşe Yarar?

Erken takip numarası alarak hem satış platformunu hem de alıcınızı memnun edebilirsiniz. Sistem üzerinden talep ettiğiniz erken takip numaralarını satış yaptığınız platformlara paketi göndermeden önce girerek dükkanlarınızın teslimat performans oranlarını koruyabileceksiniz.

Erken Takip Numarasını Nasıl Talep Edebilirim?


Öncelikle bu özelliği aktif etmek isteyen kullanıcılarımızın destek talebinden talep açmaları yeterlidir. Onaylandıktan sonra aşağıdaki prosedürü takip edebilirsiniz.

ShipEntegra kullanıcı paneliniz üzerinden  “İşlemler” kısmından “Takip No Talep Et” işaretleyerek tarafımıza isteğinizi iletebilirsiniz. Ürünlerinizin kg ve desi bilgilerini girerken doğru bilgiler vermeye özen gösterin. Aksi takdirde takip numaranız değişebilir. Ayrıca gönderinizin şişme payını hesaplamayı ihmal etmeyin. 

Erken takip numarası, talep ettiğiniz anda tarafınıza aktarılmayacaktır. Takip numarasının panelinize yansıtılması kg ve desi onayına bağlı olarak 24 saat içerisinde gerçekleşecektir. Bu nedenle erken takip numarası hizmetimizi acil durumlarda kullanmanızı öneriyoruz. 

*Bayram ve tatillerde gönderilerinizi kargoya verme sürenizi (handling time) ve teslimat sürenizi düzenlemeyi unutmayın*

ShipEntegra yenilikleri sayesinde Etsy, Amazon, eBay ve AliExpress’te erken takip numarası talep etmenize gerek kalmadan siparişlerinizi tamamlayabilirsiniz. Nasıl mı? ShipEntegra kullanıcı paneli ”İşlemler” bölümünde ”ShipEntegra ile Gönder Bildir” butonuna tıklamanız yeterli. AliExpress entegrasyonumuz ve ”Etsy’de Tanınan İlk Türk Lojistik Teknoloji Şirketi” olmamızın avantajlarını da, ShipEntegra etiket numaramızı direkt olarak takip numarası olarak tanımlayarak ve anlık takibe başlayarak görebilirsiniz. 

Etsy tarafından tanınan ilk Türk lojistik teknoloji şirketi olmanın avantajları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için blog yazımızı okuyabilirsiniz. 

etsy-shipentegra-takip-numarasi

etsy-1

                                                                                                                       Etsy Tracking Page 

ShipEntegra’nın verdiği hizmetlerden yararlanmak için hemen üye olabilirsiniz. 

 

HEMEN ÜYE OL