Toplum tarafından belirlenen ve farklı anlamlara sahip özel günler sizin için ne kadar önemli? Kişisel tercihinizi bilemeyiz ama ticaret yapıyorsanız oldukça fazla önem vermelisiniz! Bugünlerde farklı konseptler, hediyeler, eğlenceler ön planda olur. Kimi zaman bir sevgiliye hediye alınır kimi zaman da korkunç bir kostümle arkadaşlara şaka yapılır. Bazen de çılgın indirimlere karşı koyulamaz ve tüm ihtiyaçlar hatta bazen bir tık daha fazlası alınır. İnsanlar tarafından coşkuyla karşılanan ve mutlu olmak için alım yapılan bugünlerde bir satıcı olarak müşteri kitlenizin isteklerine kulak vermeli ve ona göre mağazalarınızı düzenlemelisiniz. Tabi mutluluklarına mutluluk katmak için fiyatlarınızı da daha uygun hale getirmelisiniz. Eğer onları mutlu ederseniz bu özel günlerin en mutlu insanı siz olabilirsiniz! Biz de sizleri mutlu edebilmek ve işinizi kolaylaştırabilmek adına ‘ShipEntegra E-İhracat Takvimi’ hazırladık. Bu takvim ile birlikte hiçbir özel günü kaçırmayacak ve hazırlıklarınızı önceden yapmaya başlayabileceksiniz. Tabi kontrol şart! Hatta size ufak bir tavsiye verelim. ‘CTRL+D’ yaparsanız tarayıcınızın ‘bookmark’ kısmına takviminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede her seferinde takvimi aramak zorunda kalmazsınız.

Bir ürünün satışını yapabilmek için o ürünü iyi tanımak oldukça önemli. Tıpkı üründe olduğu gibi özel günleri anlamak ve satışını yapabileceğiniz ürünleri bilmek özel günden ne kadar verim alacağınızı gösterir. Hadi gelin hep birlikte bu özel günleri inceleyelim ve tam olarak anlamlarına bakalım.

14 Şubat Sevgililer Günü- Valentine’s Day

Belki sizler de ‘Kapitalist sistemin bir oyunu bu 14 Şubat’ diyenlerdensiniz ama unutmayın eğer e-ihracat alanında çalışıyorsanız bu özel güne oldukça önem vermelisiniz. Peki nereden geliyor bu 14 Şubat Sevgililer Günü?

Konu Amerika’ya değil Eski Roma’ya dayanıyor. Bu özel günün temelinde Roma döneminde yapılan ‘Lupercalia’ adı verilen ve üç gün süren bir festival yatıyor. Doğurganlık tanrısının şerefine yapılan bu festival, şubat ayının ortalarında yapılıyor ve baharın gelişini temsil ediyor. Bu festivalin arkasından ise kuşların aşk mevsimi başlıyor.

Gündelik hayatta birbirini tanımayan ve uzak oturan gençler bu festivalde yan yana geliyor ve kura yöntemiyle eşleşiyorlar. Bu eşleşmeler sonucunda çiftler sevgili oluyor hatta belki de evleniyorlar.

İdama Giderken Doğan Aşk!

Yine aynı dönemde Roma’nın zalim imparatoru  II. Cladius tahta geçiyor ve bir ferman yayınlıyor. Bu fermana göre askerlerin evlenmesi yasaklanıyor. Çünkü II Cladius bekar askerlerin daha iyi savaştıklarını düşünüyor.

Aşkı önemseyen genç bir rahip olan Valentine ise, bu yasağı dikkate almıyor ve askerleri gizlice sevdikleriyle evlendirmeye devam ediyor. İmparator bu haberi duyunca rahibi hapse atıyor ve ölüme mahkûm ediyor.

Ölüme mahkûm edilen Valentine, gardiyanın kızına aşık oluyor ve 14 Şubat günü idama giderken ‘Senin Valentine’ın’ adında bir aşk mektubunu kıza gönderiyor. 14 Şubat 269’da idam ediliyor.

Aşka inanan ve bunun için yaşayan rahip kalplerde derin bir iz bırakıyor ve günümüzde bile 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Aslında bu özel günde kart yollama geleneği de gardiyanın kızına gönderilen mektuptan gelmektedir.

Derin ve hüzünlü bir aşk hikayesinin ev sahipliği yaptığı bugün Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de coşkuyla kutlanıyor. Tabi yalnızlar için pek iç açıcı bir gün olmasa da tebessüm ettiren sahnelere de tanıklık etmiyor değiliz. Hatta size ilginç bir bilgi verelim. Yapılan araştırmalar göre insanlar bu özel günde artık sadece sevgililerine değil, kendilerine, sevdiklerine, annelerine, öğretmenlerine ve hatta evcil hayvanlarına bile hediye alıyor. Hediyeleşmenin bol olduğu bu keyifli günde siz de biraz keyiflenmek istiyorsanız dükkanınıza küçük dokunuşlar yapın ve günün kazananı siz olun! Kişiye özel hediyeler, parfümler, aksesuarlar, kıyafetler, ayakkabılar, defterler, çiçekler alarak satarak müşterilerinizin sevdiklerini mutlu etmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle kişiye özel ince düşünülmüş hediyeler sevgiliyi mutlu etmek için harika bir seçenek. Bu nedenle müşterileriniz yerine düşünün ve orijinal fikirlerle harika ürünlerinizi satışa sunun.

1 Mart Yağlı Salı- Mardi Gras

Fransızcada ‘Şişman Salı’ anlamına gelen Mardi Gras, Hristyanların 40 günlük alkol, tatlı ve hayvansal gıdalar yemeyerek geçirdikleri büyük perhizden önce çılgınca eğlenip bu zevkleri tattıkları bir bayramdır. Günümüzde özellikle New Orleans’ta coşkuyla kutlanan günde yemek, içki, yürüyüşler ve partiler olmaktadır. Bu yıl 1 Mart’a denk gelse de aslında öncesindeki hafta sonu eğlence tavan yapacaktır.  Bu nedenle e-ihracat alanında çalışıyorsanız mağazalarınızda eğlenceli kıyafetlere, şapkalara ve el yapımı kozmetik ürünlere önceden yer vermelisiniz. Bunların yanı sıra küçük, eğlenceli hediyeleri de unutmayın!

8 Mart Kadınlar Günü- Women Day

Kadınlar, kadınlarımız. Sadece bir gün değil her gün hatırlanması gereken özel canlılar. Pozitif ayrımcılık yapmıyoruz beyler ama günümüzde kadına şiddet bu kadar yoğunken bırakın bir gün kadınlarımıza özel hissettirelim. Ne yazık ki özel hissettirmek yerine haklarımızı savunacağımız bir gün haline gelse de kökü yine bir hak aramaya dayanıyor. 1908 yılında New York’ta yaşayan 15 bin çalışan kadının daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talebinde bulunarak yaptıkları bir eylem sonucunda 8 Mart Kadınlar Günü olarak anılmaya başlanmıştır.

E-ihracat için ilk çeyrekte en önemli iki özel günden biri olan kadınlar günü için ürünlerinizde indirim yaparak müşteri kitlenizi genişletebilir, sadık müşterilerinizi de birden fazla hediye almaya teşvik edebilirsiniz. Müşterilerinizi hayatlarındaki kadınlara teşekkür etmek ve onları değerli hissettirmeleri için teşvik edebilirsiniz. Belki bir kitap, bir kupa belki de bir yüzük. Tabi bugün sadece erkekler hediye alacak diye bir kural yok. Bu nedenle müşterilerinize ‘Kadın kadının dostudur’ cümlesini söylüyor ve hemcinslerini mutlu etmeleri için hediye alabileceklerini hatırlatıyoruz. Değerli ve özel hissettirecek ürünlere mağazanızda yer vermeyi sakın unutmayın. Her kadın özel hissetmek ister. Bu nedenle özellikle el emeği, orijinal olan ürünlerle mağazanızı ön plana çıkarabilirsiniz.

27 Mart İngiltere’de Anneler Günü-Mother’s Day in England

İster Amerika’da olun ister İngiltere’de isterseniz Hindistan’da. Anneler her zaman her yerde özeldir. İngiltere’de 14 Martta kutlanan Anneler Günü için dükkanınızı düzenleyerek o bölgedeki satışlarınız üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizi sadece kendi annelerine değil etraflarındaki bütün annelere hediye almaya yönlendirecek reklam içerikleriyle cezbedebilirsiniz. Takılar, kıyafetler, kitaplar, aksesuarlar, ayakkabılar, kişiye özel hediyeler anneler gününde satışını yapabileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır.

shipentegrauyeol

17 Mart Aziz Patrick Günü- St. Patrick’s Day

Her yıl 17 Martta düzenli olarak kutlanılan St. Patrick’s Day İrlanda’da dini bayram olarak kutlanırken tüm dünyaya yayılan İrlandalılar sayesinde her yerde coşkuyla kutlanıyor. Hristiyanlığı yaymak için kullandığı 3 yapraklı yonca sebebiyle yeşil renginin her yeri sardığı bugün için mini bir yeşil serisini müşterilerinizle buluşturabilirsiniz. Çünkü bardaktan tutun da yenilen ekmeğe kadar her şey yeşil!

eihracat-önemli-günler

15 Nisan Kutsal Cuma- Good Friday

Good Friday, Paskalya’dan önceki son cuma günü kutlanır. Hz. İsa’nın çarmığa gerildiği gün olarak kabul edilen ve günümüzde de kiliselerde ihtişamlı şekilde kutlanan bugün de satışınızı arttırmak için haç olan objeler ve süslemeler satabilirsiniz.

e-ihracat-onemli-gunler-6

17 Nisan Paskalya- Easter Day

İkinci çeyreğin en önemli günleri arasında yer alan Paskalya, Hz. İsa’nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişinin kutlandığı özel bir gündür. Bu zaman diliminde Hz. İsa’nın amaçladığı birlik ve beraberliğin önemi hatırlanır ve büyük yemek organizasyonları yapılır. Günün simgesi olan renkli yumurtalar, masa süslemeleri, tabaklar ve bardaklar en çok ilgi gören ürün kategorileri arasında yer almaktadır. Bu süreçte müşterilerinize ürünlerini teslim ederken Paskalyalarını kutlayacağınız küçük notlar bırakarak dükkanınıza gelecek olumlu yorumları arttırabilirsiniz.

Düğün Sezonu- Wedding Season

Bahar ayları yuva kurmak için harika bir zaman dilimi! Bu dönemde kuşlar cıvıldarken etrafı gelinler sarmaya başlar. Yılın 2. ve 3. çeyreğini kapsayan düğün sezonunda siz satıcılara da oldukça fazla iş düşmektedir. Gelinleri memnun etmek ve hayallerindeki organizasyonu gerçekleştirmeleri için her zevke uygun ürünler satarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bu döneme özel yeni bir liste (listing) yaparak mağazanızı ön plana çıkarabilir ve en az yuva kurmuş kadar mutlu olabilirsiniz. Gelinlik, damatlık, gelin taçları, bekarlığa veda malzemeleri, kına malzemeleri bu dönemde satışı en çok yapılacak ürünler arasındadır.

Bizden küçük bir öneri! Gelin gelini tanır. Bu nedenle müşterileriniz için minik hediyeler bırakarak olumlu yorumlar alabilir ve bir sonraki gelin adaylarını rahatlıkla mağazanıza çekebilirsiniz.

e-ihracat-onemli-gunler-shipentegra

8 Mayıs Anneler Günü -Mothers Day

Rivayete göre 1864’te dünyaya gelen Jarvis, 13 çocuğu olan bir annenin 10. çocuğuydu. Ancak kardeşlerinin birçoğu hayatını kaybetmişti. Hayatta kalan dört çocuktan biri Anna’nın annesi Ann Maria  Jarvis, Batı Virginia’lı savaş karşıtı aktivist bir öğretmendi. Amerika’da yaşanan iç savaşın ardından anneler için ‘Arkadaşlık Günü’ adı altında bir gün bulmuş ve bugünün huzur ve mutluluk içinde geçmesi gerektiğini bildirmiştir. Annesi öldükten sonra ise bugünü ‘Anneler Günü’ olarak ilan ettiği söylenir.

Ülkemizde de oldukça coşkuyla kutlanan ve en çok alışveriş yapılan günler arasında bulunan Anneler Günü sizin için harika bir fırsat. Dünyanın her yerinde özenle kutlanan ve Mayıs ayının ikinci pazar gününe denk gelen Anneler Gününde annelere özel ürünleri satışa sunarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Takılar, kıyafetler, kitaplar, aksesuarlar, ayakkabılar, kişiye özel hediyeler anneler gününde satışını yapabileceğiniz ürünler arasında yer almaktadır.

e-ihracat-onemli-gunler-9

 30 Mayıs Anma Günü- Memorial Day

Amerika Birleşik Devletleri için savaşırken can veren askerlerin yasını tutmak için her sene 31 Mayısta anma törenleri gerçekleşir. Bugüne özel satış yapmak için ABD bayrağı ve mezarlıkları süsleyecek dekoratif eşyalar, çiçekler tercih edebilirsiniz.

e-ihracat-onemli-gunler (2)

19 Haziran Babalar Günü -Father’s Day

‘Tabi bu özel günler hep kadınlar için!’ diye laf eden erkeklerin doya doya kutlayabileceği bir gün! Hayatımızdaki en önemli insanlardan biri olan babalarımız için en özel hediyeleri seçmek ve onları mutlu etmek isteriz. Bu özel günde babaları mutlu edebilmek için saat, aksesuar, kravat, gömlek, ayakkabı, teknoloji ürünleri, oyunlar ve hobilerine özel ürünler satabilirsiniz. Yine bugün de kişiselleştirilmiş ürünler satarak mağazanızı ön plana çıkarabilirsiniz. Unutmayın insanlar bugün sadece kendi babalarına değil baba gibi gördüklerine ve baba adaylarına da hediye alarak onları mutlu etmeye çalışır. Satışlarınızı arttırmak için harika bir fırsat.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü- Independence Day

ABD’nin İngiltere’den bağımsızlığını kazandığı bugün Amerika’da coşkuyla kutlanmaktadır. Bu özel günde Parti aksesuarları, havai fişekler, bahçe ürünleri, kapı süsleri, yemek takımları gibi ürünlerin satışını yapabilirsiniz.

31 Ekim Cadılar Bayramı- Halloween

Ülkemizde de son dönemlerde oldukça sık kutlanan Cadılar Bayramı e-ticaret ve e-ihracat alanında çalışanlar için bulunmaz bir nimet! Bu bayramda şekerlerden, korkutucu maskelere, kıyafetlere, süslere ve aksesuarlara çok fazla ihtiyaç duyulur. Sevimli canavarların sokaklarda ‘Şaka mı Şeker mi?’ diye sorarak gezdiği bu bayramda satışlarınızı arttırabilirsiniz. Özellikle yaratıcı ve kişiye özel ürünlerle müşterilerinizin dikkatini çekebilir ve günün kazananı olabilirsiniz. Cadılar Bayramı’nın tarihçesini bir önceki özel günler bloğumuzda paylaşmıştık. Merak edenler hemen link üzerinden ulaşabilir.

shipentegrauyeol

2 Kasım Ölüler Günü- Day Of The Dead

İnanışa göre ölüm yaşamın doğal bir sürecidir ve unutulmamalıdır. Bu özel günün amacı ölü ruhları mutlu etmek ve onları anmaktır. Ölüler gününde aile ziyaretleri gerçekleştirilir ve mezarlar ölmüş kişinin sevdiği şekilde temizlenerek süslenir. Ruhların böyle mutlu olacağına inanılan bu özel günde anlam ve öneme uyan ürünler satarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

11 Kasım Bekarlar Günü- Single’s Day

Dünyanın en büyük tek günlük alışveriş çılgınlığı! Bu özel günde özellikle AliExpress ve Alibaba satıcıları her geçen yıl rekorlar kırıyor ve yılın en çok alışverişi gerçekleşiyor. Sevgililer gününe karşı çıkarılmış ve Bekarlar Günü olarak anılan bu özel gün yıllar geçtikçe alışveriş festivaline dönmeye başlamıştır. Black Friday ve Cyber Monday’i gölgede bırakan bu özel günde satışlarınızı iki katına çıkarabilirsiniz.

25 Kasım Şükran Günü- Thanksgiving Day

Sıcacık ve sevgi dolu bir gün olan Şükran Günü tüm kalpleri ısıtıyor. Ailelerin bir arada toparlandığı ve keyifli saatler geçirdiği bu günde özellikle sofraların düzeni ve teması büyük önem taşıyor. Masa örtüleri, tabaklar, aksesuarlar hepsi belirli bir düzen içerisinde hazırlanıyor. Sizde Şükran Günü temasını barındıran ürünlerle mağazanızı süsleyebilir ve kazanabilirsiniz.

26 Kasım Kara Cuma- Black Friday

Şükran Günü bittiğine göre artık gerçek alışveriş zamanı! Ülkemizde de etkilerini gördüğümüz bu özel gün tam bir alışveriş festivali! Mağazalarda %80’ e varan indirimler yapılır ve müşteriler bu altın değerindeki indirimlerden sonuna kadar yararlanır.

Sizde bu özel gün için mağazalarınızda indirimler uygulayabilir ve stoklarınızı arttırarak müşterilerinizi memnun edebilirsiniz. Black Friday için haftalar öncesinden hazırlıklarınızı yapmayı unutmayın.

29 Kasım Siber Pazartesi- Cyber Monday

‘Tüh Black Friday’i kaçırdım’ diyen müşterilerinize harika sürprizler yapabilir ve Black Friday’in hemen arkasından gelen Cyber Monday için kampanyalar hazırlayabilir, ürünlerinizin fiyatlarında indirimler uygulayabilirsiniz. E-İhracat alanında satış yapanlar için oldukça önemli olan bu günlerde müşterilerinizi memnun etmeyi sakın ihmal etmeyin.

25 Aralık Noel- Christmas Day

Sokakların ve evlerin süslendiği bu dönemde satışlarınızı iki katına çıkarabilirsiniz! Noel ağaçları, aksesuarlar, mumlar, hediyeler ve birçok ürünle birlikte mağazanızı süsleyip müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Yılın son özel gününde satışlarınızı iki katına çıkarın ve seneye güzel bir şekilde veda etmeyi unutmayın.

Özel günlere uygun ürünleri mağazanıza koydunuz ve hatta satış işlemini de başarıyla gerçekleştirdiniz. Sizce görev tamamlandı mı? Yoğun sezon olarak adlandırdığımız bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli şey lojistik süreçlerdir. Bu noktada ShipEntegra ile gönderilerinizi gönderebilir ve sorunsuz bir teslimat deneyimi yaşayabilirsiniz. Yazılım hizmetimiz sayesinde siparişlerinizi kolayca yönetebilir ve her ihtiyaca uygun servis seçeneklerimizle paketlerinizi alıcılarına hızlı, güvenli ve uygun fiyatlarla gönderebilirsiniz. Mağaza sağlığınızı ve teslimat performansınızı korumak adına hemen ShipEntegra’ya üye olun.

Hemen Üye Ol