Toplum tarafından belirlenen ve farklı anlamlara sahip özel günler sizin için ne kadar önemli? Kişisel tercihinizi bilemeyiz ama ticaret yapıyorsanız oldukça fazla önem vermelisiniz! Bugünlerde farklı konseptler, hediyeler, eğlenceler ön planda olur. Kimi zaman bir sevgiliye hediye alınır kimi zaman da korkunç bir kostümle arkadaşlara şaka yapılır. Bazen de çılgın indirimlere karşı koyulamaz ve tüm ihtiyaçlar hatta bazen bir tık daha fazlası alınır. İnsanlar tarafından coşkuyla karşılanan ve mutlu olmak için alım yapılan bugünlerde bir satıcı olarak müşteri kitlenizin isteklerine kulak vermeli ve ona göre mağazalarınızı düzenlemelisiniz. Tabi mutluluklarına mutluluk katmak için fiyatlarınızı da daha uygun hale getirmelisiniz. Eğer onları mutlu ederseniz bu özel günlerin en mutlu insanı siz olabilirsiniz! Biz de sizleri mutlu edebilmek ve işinizi kolaylaştırabilmek adına ‘ShipEntegra E-İhracat Takvimi’ hazırladık. Bu takvim ile birlikte hiçbir özel günü kaçırmayacak ve hazırlıklarınızı önceden yapmaya başlayabileceksiniz. Tabi kontrol şart! Hatta size ufak bir tavsiye verelim. ‘CTRL+D’ yaparsanız tarayıcınızın ‘bookmark’ kısmına takviminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede her seferinde takvimi aramak zorunda kalmazsınız. Yılın son çeyreği özellikle E-İhracat için oldukça önemlidir. Bu nedenle son 3 ay içerisinde bulunan özel günleri sizlerle paylaşıyoruz. 2022 ShipEntegra E-İhracat Takvimi için beklemede kalın…

Bir ürünün satışını yapabilmek için o ürünü iyi tanımak oldukça önemli. Tıpkı üründe olduğu gibi özel günleri anlamak ve satışını yapabileceğiniz ürünleri bilmek özel günden ne kadar verim alacağınızı gösterir. Hadi gelin hep birlikte bu özel günleri inceleyelim ve tam olarak anlamlarına bakalım. Ayrıca yoğun sezon döneminde yapmanız gerekenleri ve çalışmalarımızı öğrenmek için ‘Yoğun Sezon Yaklaşıyor’ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Takvimi İndir

31 Ekim- Halloween

Cadılar Bayramı, All Hallow’s Eve (Azizler Günü Arifesi) kavramından yola çıkılarak oluşturulan antik Britanya pagan keltlerin yazın bitişini ve kışın başlangıcını kutladıkları Samhain Festivalinden çıkmıştır.

Bu festivalde sürüler yaylalardan döner, toprak ağaları ve çiftçiler aralarındaki arazi kira sözleşmesini yeniliyorlardı. Aynı zamanda bu dönemde evlilikler gerçekleşir, ölüler kutsanırdı. Ölülerin evleri ziyaret ettiği düşüncesinden ötürü kötü ruhları evden uzaklaştırmak adına büyük ateşler yakıyor ve ruhlara tanınmamak için maskeler takıyor, kostümler giyiyorlardı.

Gelenekler çok tanıdık geldi değil mi? Kostümler, ateşler, maskeler… Bunların yanı sıra bal kabağı oyularak ve içine mum koyarak şeytani bir surat oluşturulmaya çalışılır. Şekerlemelerin çok yenildiği bu dönemde balolarda oldukça sık yapılmaktadır.

Küçük çocukların ‘Şaka mı, şeker mi?’ diye sordukları bu bayramda sizde müşterilerinize en uygun ürünleri sunarak onları mutlu edebilirsiniz. Kostümler, maskeler, korkutucu aksesuarlar, şekerlemeler satarak kazanç sağlayabilirsiniz.

31 Ekim- 2 Kasım- Day of the Dead

Ölülerin de günü mü olur ya?’ demeyin. Brezilya ve Meksika da kutlanan Ölüler Günü göç nedeniyle Amerika’da da kutlanmaktadır. Bu özel günde değişik kostümleri, çeşitli aksesuarları satışa sunabilirsiniz.

Kasım Ayı Özel Günler

11 Kasım- Singles Day

Dört tane 1’in yan yana gelmesinden ötürü her yıl 11.11’de kutlanan Bekarlar Günü 1990’lı yıllarda Sevgililer Gününe karşılık ortaya çıkmıştır. İnsanların kendilerine hediye aldığı bugün belli bir noktadan sonra alışveriş festivaline dönüşmüştür.

2009 yılında ‘Global Alışveriş Festivali’ kapsamında indirimler yapılan festivalin ilk yılında Alibaba’dan 800 dolarlık online alışveriş yapılmıştır. Alışverişin bu kadar yüksek olduğu bir günde özellikle AliExpress üzerinden satış yapanlar dikkat edin! Doğru adımları atarsanız günün kazananı siz olabilirsiniz.

Size bir müjdemiz var! Bu yıl AliExpress& Mastercard& ShipEntegra iş birliği ile 11.11’e özel ‘E-İhracatçılara Destek’ kampanyası başlattık. Bu kampanya ile AliExpress üzerinden satış yapan, ShipEntegra ile gönderen ve Mastercard ile ödeme yapan satıcılar navlun ücretlerinde %50 indirimden yararlanacak. Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

25 Kasım- Thanksgiving Day

Şükran Günü tüm ailenin, dostların bir araya geldiği ve büyük sofraların kurulduğu bir gündür. Bu özel günde hazırlıklar da son derece önemlidir. Güzel bir sofra kurulur ve bu sofranın belli bir teması bulunur. Masa örtüleri, peçeteler, aksesuarlar belli bir tema içerisinde olmalıdır. Bu nedenle Şükran Gününün temasını barındıran ürünlere mağazanızda yer verebilirsiniz.

26 Kasım- Black Friday

Black Friday Şükran Günü’nden sonraki ilk gün gerçekleşen bir alışveriş çılgınlığıdır. Bu yıl 26 Kasıma denk gelen bugün de büyük markalar ürünlerinde %80’e varan indirimler yaparak müşterilerini memnun ediyor.

Kara Cuma denmesinin sebebi ise gün içerisinde mağazaların tamamen boşaltılması, insanların birbirine zarar vermesi. Yoğun ve yorucu geçen bugün de gerçek bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor.

E-İhracatçılar için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Mağazanızda indirimler uygulayarak ve stoklarınızı arttırarak bu alışveriş çılgınlığından kazançlı çıkabilirsiniz. Dünya’da en çok satış yapılan günlerden biri olan Black Friday, satıcılar için oldukça fazla avantaj içeriyor. Bu özel günde stoklarınızı kontrol etmeyi ve fiyat stratejisi belirlemeyi unutmayın.

29 Kasım- Cyber Monday

Black Friday’i kaçıran satıcıların ve müşterilerin o kadar üzülmesine gerek yok! Pazartesi gününü bekleyin. Black Friday’den sonraki ilk pazartesi olan Cyber Monday’de yine indirimlerle müşterilerinizi çekmek için harika bir gün! Stoklarınızı tazeleyin ve fiyat stratejilerinizi belirleyin.

Aralık Ayı Özel Günler

25 Aralık Christmas Day

İsa’nın doğumunun kutlandığı bu özel günde evler birkaç hafta öncesinden Noel ağaçları ve diğer aksesuarlarla süslenir. Partilerin düzenlendiği, hediyelerin verildiği bu özel gün için mağazanızın konseptini değiştirebilir ve ürünlerinizi Noel temasına uygun bir şekilde yapabilirsiniz. Yılın son özel gününde satışlarınızı arttırarak sezonunu kapatabilirsiniz.

Özel günlerde satış yapmak oldukça önemli ancak bir diğer önemli nokta ise gönderilerinizi alıcılarına hızlı ve güvenli bir şekilde teslim etmektedir. Bu noktada ShipEntegra en büyük destekçiniz! ShipEntegra ile siparişlerinizi yönetebilir ve gönderilerinizi alıcılarına tam zamanında ulaştırabilirsiniz. Satışlarınızı arttırırken mağaza yıldızlarınızı da arttırmak için hemen ShipEntegra’ya üye olun.

HEMEN ÜYE OL