2024 Etsy’de nasıl kazançlı ürün bulunur, satış potansiyeli nasıl artırılır?

Satıcıların akıllarını fazlasıyla kurcalayan sorulardır. Etsy büyüme grafiğine bakıldığında 2023 yılında muazzam bir yükseliş kaydetti. Yıllık satışları 2022 yılına kıyasla %30 arttı 12,4 milyar dolara yükseldi.  Bu başarı ise Etsy’nin tarihinde en yüksek satış rakamı oldu.   Bu başarının yanında Etsy Japonya, Güney Kore ve Brezilya gibi yeni pazarlarda da uluslararası varlığını güçlendirdi. Kullanıcı tabanına bakıldığında ise 2023 yılında Etsy kullanıcı sayısı %15 artarak 90 milyona yükseldi. 

Bu yükselişler  ise Etsy’nin sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırdığını ve gelecek potansiyelini gösteriyor. Siz de bu büyümede yerinizi alarak 2024 yılında Etsy’de e-ihracatınızı sürdürebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız 2024 Etsy satış yapma tavsiyeleri ile başarıyı hızlıca yakalayabilirsiniz.

Ürün İçeriğinizi Gözden Geçirin

2024-etsy-satis

2024 yılında Etsy üzerinde satış yapmadan önce ürün stratejinizi belirlemeniz yapacağınız ilk iş olacaktır. Bu stratejiyi oluşturmak için, hangi ürünleri satacağınıza ve hangi ürünlerin trend olacağına dair detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. “2024’te Etsy’de Kar Getirebilecek 15 Ürün Kategorisi” adlı blog yazımız, bu konuda size yol gösterebilir. Ayrıca, Etsy’nin satış politikalarını inceleyerek ürününüzün satılabilirliğini ve en etkili şekilde nasıl pazara sunulabileceğini anlamanız da önemli olacaktır.

Ürün Fiyatlandırılmasını Hesaplayın

2024’te Etsy üzerinde başarılı bir şekilde e-ihracat yapmanın önemli adımlarından biri fiyatlandırmayı dikkatlice incelemektir. Etsy platformunda maliyetler genellikle düşük görünse de, tekrar eden ücretler zamanla önemli bir yük olabilir. Örneğin, mağazanız tatildeyken otomatik olarak yenilenen 0,20$’lık listeleme ücreti gereksiz bir maliyet oluşturabilir.

Sizler de ShipEntegra kullanarak Etsy’de maliyetlerinizi kontrol altında tutarak zamandan tasarruf edebilir ve hata yapma olasılığınızı en aza indirebilirsiniz. Bunun için “Kâr Hesaplama Aracı” gibi Etsy’nin sunmuş olduğu araçları kullanabilirsiniz. Bu araçlar, maliyetlerinizi ve kârlılığınızı hesaplamanıza yardımcı olurken, gereksiz ücretlerin önüne geçmenize de yardımcı olabilir.

Kâr Oranı Yüksek ve Trend Ürün Kategorisi Seçin

2024 Etsy nihai başarı için pazar taleplerini incelemek, yaratıcı yetenekleriniz ile birleştirerek potansiyeli yüksek bir niş belirlemeniz gerekir. Bir nişin kârlı olup olmadığını anlamak için ise Google Trendler veya Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanmanızda fayda vardır. Böylece ürün taleplerini görebilir rekabeti değerlendirebilirsiniz.

Ürün talebini görmek ve rakip analizi yapmanın bir diğer yolu ise Meta Reklam Kütüphanesi gibi kaynakları kullanmaktır. Bu kaynaklar yardımıyla şirketlerin ürünlere nasıl yatırım yaptığını görebilirsiniz.

Amacımız Etsy’de başarılı bir e-ihracat yapmak olabilir. Ama bu diğer pazaryerlerini görmezden gelmek demek değil. Bunun için 2023 Esty çok satan ürünlerin incelendiği gibi 2023 Amazon, eBay, Walmart çok satanlarını inceleyerek ve yorumları takip edebilirsiniz.

Hedef kitleyi anlamak, kârlı bir ürün bulmada önemli bir adımdır. Müşterilerin isteklerine ve eleştirilerine göre ürünü şekillendirebilirsiniz. Bu doğrultuda, sosyal medya gruplarını takip etmek, forumları incelemek ve diğer satıcıların ve ürünlerin müşteri yorumlarını gözden geçirmek faydalı olabilir. Bu şekilde, hedef kitleyi daha iyi anlayabilir ve taleplerine uygun ürünler sunabilirsiniz.

Rakip Analizinizi Yapın

2024-etsy-ürün-analizi

2024 Etsy başarılı satış için bir diğer yapılması gereken ise rakip analizidir. Doğru rakipleri analiz ederek hangi adımları atacağını bilerek siz de mağazanızı, satış ve pazarlama stratejinizi oluşturabilirsiniz. Detaylı yapılan rakip analizi ile 2024 Etsy satış oranlarınızı artırabilirsiniz. Doğru rakip analizi yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Doğru rakipler bularak doğru bir analiz yapmalısınız. Hangi niş üzerinde karar verdiyseniz o ürünü satan büyük ve küçük işletmeleri incelemelisiniz.
  • Her bir mağazanın marka imajına, banner, logo, görsel ve müşteri iletişimini gözden geçirmeli ve birbiri ile karşılaştırmalısınız. Bu sizin de markanızı daha doğru yaratmanıza olanak sağlar.
  • Rakiplerinizin ürünlerini inceleyin. Kalite, renk, doku stil, malzeme bunları her bir kalemde ayrı ayrı inceleyin.
  • Müşteri yorumlarını okuyun. Müşterilerinizin talepleri, isteklerine göre ürününüzü, mağazanızı ve hizmetlerinizi şekillendirebilirsiniz.
  • ShipEntegra “Kâr Hesaplama Aracı” ile Etsy maliyetinizi çıkarabildiniz. Bir diğer yandan rakiplerinizi de inceleyerek doğru bir ürün fiyat aralığı çıkarabilirsiniz.
  • Pazardaki boşlukları tespit edin ve rakiplerinizden farklılaşabileceğiniz, müşterilerin ilgisini çekebilecek yeni ürün veya hizmetler sunabilirsiniz. Böylelikle ürünlerinizi daha çok göze çarpar hale getirebilirsiniz.

Marka Kimliğinizi Yaratın

Ürün araştırması ve rakip analizi yaptınız şimdi sıra geldi doğru marka kimliği oluşturmaya. Bunun için öncelikle marka adı, logo seçimiyle benzersiz ve akılda kalıcı bir görüntü oluşturmalısınız. Ardında ürün fotoğrafları ve açıklamaları oluşturmanız gerekir. Bu aşamada ürünlerinizin yeterince iyi açıklandığına ve müşterilerin dikkatini çekip çekmediğine dair noktaların analizini yapmalısınız.

Marka kimliğini sağlam bir diğer temeli ise tutarlı bir renk paleti ve tasarımını kullanmanızdır. Böylece marka kimliğinizi güçlendirebilirsiniz.

Etsy Mağazanızı Doğru Şekilde Oluşturun
2024-etsy-shopping

2024 Etsy başarının bir diğer anahtarı ise Etsy’nin benzersiz dünyasını doğru bir şekilde anlamaktan geçer. Çünkü Etsy ve Etsy müşterisinin aradığı diğer pazaryerlerinden farklıdır. Burada müşteriler sadece ürün almanın dışında benzersiz bir deneyim de yaşamak isterler. Sizler de aşağıdaki noktalara değinerek Etsy mağazanızı oluşturabilirsiniz.

Mağaza Kurallarınızı Tam ve Eksiksiz Belirleyin

Etsy’de satış yaparken sorunsuz bir deneyim sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak için mağaza politikalarınızı belirlemek önemlidir. Bu politikalar, kargo ve iade süreçlerini içerebilir. Mağaza politikalarınızı, Etsy’nin “Ayarlar” bölümündeki “Politika Ayarları” sekmesinden oluşturabilirsiniz. Bu süreçte, Etsy’nin sunduğu politikayı kullanabileceğiniz gibi kendi politikanızı da yaratabilirsiniz.

Ayrıca, müşterilerinizin sıkça sorduğu soruları belirleyerek “Sık Sorulan Sorular” bölümüne eklemeler yapabilirsiniz. Bu, alışveriş yapacak müşterilerinizin önceden merak edebileceği konulara açıklık getirerek daha iyi bir iletişim ve anlayış sağlar.

Ödeme Seçeneklerini Artırın

Müşterilerinizi mağazanızda satın almaya teşvik eden bir önemli unsur ise ödeme kolaylığıdır. Sizler de mağazanıza birden fazla ödeme seçeneği ekleyerek alıcılara kolaylık sağlayabilirsiniz.

Etsy’de ödeme yapmanın ve almanın en pratik yolu Etsy Payments‘tir. Bu özellik, müşterilerinizin çeşitli ödeme seçeneklerini kullanmasına ve siparişlerini kendi yerel para birimlerinde ödeme yaparak tamamlamalarına imkân tanır.

Bunun yanı sıra ek olarak PayPal, Apple Pay ve Google Pay gibi dijital cüzdanlar da kabul edilebilir.

2024 Etsy’de ShipEntegralı Olmanın Avantajları

ShipEntegra ile siz de 2024 Etsy kazanalar listesine adınızı yazdırabilirsiniz. ShipEntegra’nın sunmuş olduğu avantajlar ile e-ihracatınıza hız ve yenilik katabilirsiniz.

ShipEntegra Takip Numarası ile Etsy’de Hız ve Performans

ShipEntegra’nın Etsy’de tanınan takip numarası ile siparişlerinizi hızlıca kapatabilirsiniz. Bu özellik ile yoğun sezonlarda Etsy mağaza performansınızı ve müşteri memnuniyetini sağlayabilirsiniz. ‘Star Seller’ olma yolundaki adımlarınızı kolaylaştırırken, Etsy’nin otomatik onaylama ve izleme özellikleriyle işlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, e-ihracat sürecinizde ShipEntegra’nın sağladığı lojistik ve teknoloji desteğiyle gönderilerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Etsy’de Tanınan İlk Türk Teknoloji Şirketi Olma Avantajı

 

2024-etsy-shipentegra

ShipEntegra Etsy’de tanınan ilk Türk teknoloji şirketi olma gururu ile çalışmalarına devam etmekte ve yeniliklerine her geçen gün birisini eklemektedir. Sağladığı avantajlar ile de Etsy’li Türk satıcıların %80’i çalışmaktadır. Siz de ShipEntegra ile mağazanızı kolayca oluşturabilir, ödeme süreçlerinizi hızlandırabilir, teslimat sürecinde önünüze çıkacak sorunları kaldırabilirsiniz.

Shipping Profile ile Etsy’de Hata Oranınızı En Aza İndirin

Etsy satıcılarını en çok zorlayan konuların balından biriside kargo ücretlerini talep etme şeklidir. Kargo ücretlerini müşteriden talep etme veya ücretsiz kargo imkanı sunma konusunda kararsız kalırlar. Bu aşamada ShipEntegra mükemmel bir sistem sunar. Bu sistem ile  satıcıların tanımladığı fiyat listesini doğrudan mağazalarına aktarırken, her ülke için geçerli kargo ücretlerini müşterilere otomatik olarak sunabilirler. Böylece alışveriş yapan müşteriler, kendi ülkelerine özgü kargo ücretlerini görebilirler. Böylece kargo ücretlerinizi her ürün için manuel olarak kontrol etmek zorunda kalmazsınız.

HEMEN ÜYE OL