Etsy gibi rekabetin yoğun olduğu dinamik bir pazaryerinde bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2024’e geçerken, Etsy ürün kategorilerinde başarılı bir seçim yapmak ve satış stratejisini önceden belirlemek ise oldukça kritik. Sizler de yükselen trendlere, müşteri taleplerine ve rekabete odaklanarak, mağazanızı rekabet avantajıyla öne çıkarabilirsiniz.
Trendleri takip etmenin yanında kişiselleştirmenin fazlasıyla talep gördüğü Etsy’de 2024’te çok satan ürünleri ise kendi tarzınızla yorumlamak rakiplerden hızlıca ayrılmanın etkili bir yolu. Şimdi sizlerle 2023’te Etsy’de çok satan ürünlerden ve son bir yılda ortaya çıkan trendlerden yola çıkarak hazırladığımız “2024 Etsy Para Kazandıracak 15 Ürün Kategorisi” rehberini paylaşıyoruz.

1. Ev Dekorasyonu

Etsy’de her zaman ev dekorasyon ürünleri popürlerliğini koruyarak çok satan Etsy ürün kategorileri arasında yerini almıştır. Aslındaresme uzaktan bakınca buna şaşırmamak gerek. Çünkü Forbes araştırmasına göre 2023’te tam zamanlı çalışanların %12,7 ‘sinin evden, %28,2 ‘sinin ise hibrit çalıştığını belirtiyor. 2025 yılında ise evden çalışan oranlarınının ise %22’ye yükseleceğini ön görüyor. Bu durum ise açıkça gösteriyor ki evde geçirilen zaman arttıkça ev ve dekorasyon ürünlerine talep artıyor. Ayrıca şunu demek isteriz ki Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ev dekorasyonu pazarının 2024 yılında 202 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Peki 2024 Etsy yılında en çok para kazandıran ürün kategorilerinden biri olan ev dekorasyon bölümünden ne satılabilir gelin beraber bakalım.

Duvar Sanatı

Duvar sanatı ev dekorasyonunda kolay bir yol olduğu için 2023’te tüm yıl boyunca trend ürünler arasında yer almıştır. Google Trendlerden aldığımız verilere bakarak şunu diyebiliriz ki 2024 yılında da duvar saatleri avantajlı bir ürün olacaktır. Dilerseniz ShipEntegra’nın girişimi olan üretici ve satıcıyı  buluşturan PrinWork’te birbirinden farklı wall art duvar dekorları alabilirsiniz.

2024-etsy-ürün-kategorisi

 

Mumlar

Son dönemde mum artık zorunlu bir ihtiyaç olarak kullanılmanın ötesinde estetik, dekor amaçlarında da kullanılmaktadır. Bundan dolayı renk renk çeşit çeşit birbirinden farklı mumları mağazalarda görebilmekteyiz.
Dış görüntüsünün ötesinde %100 doğal soya mumundan yapılmış, koku içermeyen saf mumlara da talep atmıştır. Aşağıdaki Google Trends trafiğinde “mum” ürününün aratıldığını görmektesiniz.

2024-etsy-ürün-mumBattaniyeler

Kışın geliş ile evimizin baş köşesinde olan ve birçok farklı versiyonda kişiselleştirilebilen battaniyeler mevsimsel bir ürün olduğu halde bile çok talep görenler arasında yerini almaktadır. Sizler de Etsy’de baskılı veya işlemeli  battaniyelerle müşterilerinize birçok seçenek sunabilirsiniz.

2. El Yapımı Takılar

2024-etsy

2024 Etsy ürün kategorileri arasında el yapımı takılar şüphesiz ki en popüler ürünler arasında yer alacaktır. Bu kategoride ise en çok satanlar sırasıyla kolye, küpe, bileklik ve yüzükler olarak yer almaktadır. Takılar yanında takı yapımında kullanılan malzemeler ise hedef kitlenin Etsy’de aradığı ürünlerdendir. Bundan dolayı kişiselleştirilebilir, özel tasarım takılar yanında takı malzemesi tedariği ile de 2024’te çok satan Etsy ürün kategorileri arasında satış yapabilirsiniz.

3. Giyim ve Moda

2024-etsy-moda-giyim

Etsy’de giyim ve moda çok satan kategoriler arasında 2024’te de olacağı açıkça belli oluyor. Çünkü dünyanın dört bir yanından alıcılar kişiselleştirilmiş, özel tasarım kıyafetler için Etsy’yi ziyaret ediyor. Düğün sezonu özel tasarım nedime kıyafetleri veya özel tasarım elbiseler bunların başında geliyor. Siz de “2024 E-ticaret Siteleri için Önemli ve Özel Tasarımlar” blog yazımızı okuyarak ürün satışı stratejini önceden belirleyebilirsiniz. Örneğin Halloween için özel tasarım kostümler veya Indepence Day için kişiselleştirilebilir kıyafetler ile mağaza trafiğinizi ve marka bilinirliliğinizi artırabilirsiniz.

4. Çocuk Ürünleri

2024-etsy-cocuk

Etsy’de çocuk ürünleri her zaman popüler ürün kategorileri arasında yerini almıştır. Bunun en büyük nedeni Etsy’nin dinamik bir pazaryeri oluşu ve çocukların ihtiyaçlarına göre özel ve benzersiz ürünlere talebin yüksek olmasından kaynaklanmasıdır. Siz de 2024 Etsy kazandıran çocuk ürünlerini satabilirsiniz;

Oyuncaklar: Ahşap oyuncaklar, peluşlar, eğitici ve gelişim odaklı araçlar, açık hava oyuncakları

Kıyafetler: Tişörtler, kapşonlular, özel tasarım kostümler, ayakkabılar

Kitaplar: Hikaye kitapları, resimli kitaplar, eğitici yaş aralıklarına özel kitaplar

 

5. Seramik Ürün Kategorisi

2024-etsy-seramik

Seramik ürün kategorileri Etsy’de çok satan ürün kategorileri arasında yer almaktadır. Etsy satıcıları bu kategoride eşsiz el yapımı ürünler ile yaratıcılıklarını sergileyerek alıcılara özel ve anlamlı ürünler bulma fırsatı sunmaktadır. Bundan dolayı benzersiz tasarımlar ile buluşmak isteyen alıcıların ise ilk durak noktası Etsy olmaktadır. Siz de 2024 yılında trendleri takip ederek, kaliteli işçilik yaparak seramik ürün kategorisinde müşterilerinizi etkileyebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu kategoride seramik tabak, bardak, cup, mug, tütsü altlığı ürünleri satabilirsiniz.

6. El Yapımı Kıyafetler

2024-etsy-el-yapimi-kiyafet

Etsy denilince alıcıların görmek istediği emek ve tasarım. Bundan dolayı çok satan ürün kategorileri arasında el yapımı kıyafetlerin olması kaçınılmaz. Sizler de el örgüsü yelek, örgü bralet, atkı, bere, özel tasarım elbise gibi ürünler ile “Handmade Clothes” kategorisinde yer alabilirsiniz.
Bu kategoride satış yaparken iade lojistik masraflarını da en aza indirmek için ürün beden tablosunda dikkat etmek, ürünlerin ölçülerini tam vermek ve ürünün her açıdan fotoğrafını sergilemek sizin yararınıza olacaktır.

7. El Yapımı Güzellik ve Bakım Ürünleri

2024-etsy-saglik-bakim

Sağlıklı bir yaşam tarzına yönelen bireyler, genellikle kozmetik ürün seçimlerinde doğal ve bitkisel içeriklere önem verirler. Bu eğilim, özellikle Etsy platformunda el yapımı güzellik ürünleri satışını hızla artırmaktadır. 2024 Etsy çok kazandıran ürün kategorisi arasında ise el yapımı güzellik ve bakım ürünleri yer almaktadır. Özellikle Türkiye’de Etsy’den satış yapan satıcılar kendi yörelerine özgü doğal bakım ürünleri ile bu talebe karşılık vermektedir. Siz de bu kategoride yer almak istiyorsanız nitelikli fotoğraflar kullanabilir, açıklayıcı ürün açıklamaları ekleyebilir ve müşteri memnuniyetini artırmak için kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilirsiniz. Bu şekilde, Etsy’de el yapımı güzellik ürünlerinin satışını kolaylıkla yapabilir müşteri kitlenizi genişletebilirsiniz.

8. Çanta ve Cüzdan

2024-etsy-canta-cuzdan

Erkek veya kadı fark etmeksizin ortak ihtiyaçların başında çanta gelmektedir. Veriler gösteriyor ki Etsy’de çanta ve cüzdan kategorisinde yaklaşık gelir 169.50 milyar dolar. Siz de 2024’te moda ve trendlere uyum sağlayarak Etsy’de çanta ve cüzdan kategorisinde yer alabilirsiniz. Bu kategoride özel tasarım veya el işçiliği ile öne çıkan ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanında son zamanlarda rağbet gören deri tasarımlı ve el örgü çanta modelleri ile de müşteri trafiğini çekebilirsiniz.

Etsy’de çanta ve cüzdan kategorisinde başarılı olmak için yapılması gereken ilk adım kaliteli fotoğraflamadır. Ürün açıklamalarını detaylı ve çekici bir şekilde hazırlamakta satışları ve müşteri sadakatini artıran bir diğer faktördür.

9. Elektronik & Aksesuar

2024-etsy-telefon-aksesuar

Değiştirmek için fazlasıyla pahalı olan teknolojik ürünleri yeniymiş gibi gösteren kılıflar, cihazların bakımını ve ömrünü artıran destek cihazları Elektronik & Aksesuar kategorisi Etsy’nin çok satanlar ürünlerini içerir. Özellikle kişiselleştirilebilir telefon kılıfları, AirPods kılıfları ve şarj kabloları gibi günlük teknoloji ürünleri ile 2024’te Etsy’de satışa başlayabilirsiniz.

10. Hediyeler

2024-etsy-hediye

Hediyelik eşyalar kategorisi Etsy’de her zaman popüler bir kategori olmuştur. Çünkü, insanlar sevdiklerine ve arkadaşlarına özel ve benzersiz hediyeleri Etsy’de kolaylıkla bulabilmektedir. 2024’te ise Etsy hediyelik eşya kategorisinde aşağıdaki trendler ön plana çıkacaktır:

  • Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler, tüketiciler arasında giderek daha popüler hale geliyor. Bu nedenle, Etsy’de hediyelik eşya satan satıcılar, sürdürülebilir malzemelerden yapılmış ürünlere odaklanmalıdır.
  • Kişiselleştirme: Kişiselleştirilmiş ürünler, her zaman Etsy’de popüler olmuştur. 2024’te de bu trend devam edecek. Kişiselleştirilmiş oyuncaklar, kıyafetler, süs eşyaları ve daha fazlası, Etsy’de iyi satış yapacak ürünler arasında yer alacaktır.
  • Özel tasarım: Etsy, satıcıların benzersiz ve özel ürünler üretmesine olanak tanır. Bu, Etsy’yi hediyelik eşya satın almak için ideal bir platform haline getirir. 2024’te, özel tasarım hediyelik eşyalar, Etsy’de en çok aranan ürünler arasında yer alacaktır.

11. Evcil Hayvan Malzemeleri

2024-etsy-tasma

Hayvan sahipleri kesinlikle tüylü can dostlarına para harcamayı seviyor. Bundan dolayı 2024’te Etsy’de para kazanmak için evcil hayvan malzemeleri kategorisi mükemmel bir seçenek oluyor. Siz de evcil hayvanlar için benzersiz ve kişiselleştirilmiş ürünler satabilirsiniz. 2024 trendleri için tahminde bulunursak bu kategoride teknoloji ile giderek daha fazla entegre olan kıllı tasmalar, akıllı mama kapları ve daha fazlası gibi ürünler trend olabilir. Tabii Etsy’nin hayvan malzemeleri kategorisinin vazgeçilmezi kişiselleştirilebilir oyunca, kıyafet, yastık gibi ürünler de 2024’te popülerliğini sürdürecektir.

12. Oyuncak & Oyun

2024-etsy-oyuncak

Oyuncak ve oyun kategorisi ebeveynler için çok kullanılan bir kategori olmuştur. Etsy’de çocuklarının ihtiyaçlarına ve zevklerine uygun oyuncaklar bulunması, satıcıların doğrudan tüketicilerle bağlantı kurmaları oyuncak & oyun kategorisini 2024’te de popüler kategori olmasına olanak sağlamaktadır. 2024 yılında ise oyunca kategorisinde aşağıdaki trendlerle özel ürünleri mağazanızda sunabilirsiniz:

  •   Sürdürülebilir ve çevre dostu oyuncaklar, tüketiciler arasında giderek daha popüler hale gelmektedir. Bu nedenle, 2024’te Etsy’de oyuncak satacaksanız sürdürülebilir malzemelerden yapılmış oyuncaklara odaklanabilirsiniz.
  • Kişiselleştirilmiş oyuncaklar, her zaman Etsy’de popüler olmuştur. 2024’te de bu trend devam edecektir.
  • ğitici oyuncaklar, çocukların becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldukları için her zaman popüler olacaklardır. 2024’te, kodlama, robotik ve diğer STEM konularına odaklanan eğitici oyuncaklar özellikle popüler olacaktır.

13. Sanat ve Koleksiyon Ürünler

2024-etsy-sanat

Sanat ve koleksiyon ürünleri denilince akla ilk gelen pazaryeri tabiki de Etsy’dir. bundan dolayo siz de bu kategoride ürün satacaksanız hedef kitlesinin yoğunluğundan dolayı kesinlikle Etsy’de yer almanız gerekmektedir. 2024′ sanat ve koleksiyon ürün trendlerine baktığımızda  Sürdürülebilir, çevre dostu ve kişiselleştirilmiş sanat eserleri koleksiyon ürünlerinin popüler olacağı ön görülmektedir.

 

14. Kağıt ve Parti Malzemeleri

2024-etsy-tebrik-karti

Etsy’de 2024’te en çok satanlar arasına kağıt ve parti malzemeleri kategorsinden ürünlerin gireceği görülüyor. Sizler de 2024’te kişiselleştirilebilir tebrik kartları, ajandalar ve takvimler ile Etsy mağazanızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

15. Düğünler

2024-etsy-dugun.

Düğün kategorisi 2024’te de Etsy’nin popüler ürün kategoriler arasında yerini alacaktır. Çünkü çiftlerin çoğu düğünlerini benzersiz kılmak için Etsy’nin özelleştirilmiş ürün kataloğundan faydalanmaktadırlar. Sizde aşağıda sunduğumuz öneriler ve dönemin trenlerini takip ederek 2024’te Etsy’de düğün kategorisinde e-ihracatınızı başarılı bir şekilde sürdürebilirsiniz.

  • Görsel olarak çarpıcı kişiselleştirilmiş gelinlikler ve damatlıklar.
  • Çiftin özel anlarını veya ilgi alanlarını yansıtan kişiselleştirilmiş düğün davetiyeleri ve nikah şekerleri.
  • Çiftin isimlerini veya tarihlerini içeren kişiselleştirilmiş gelin buketleri ve damatlık aksesuarları.