E-Ticaret Dropshipping yani stoksuz e-ticaret günümüzde internet üzerinden satış yapan satıcıları çok heyecanlandıran bir tedarik yöntemidir. Stoksuz E-ticaret ile birlikte istediğiniz türden bir ürünü stok sürecine hiç girmeden satabilirsiniz. Çok fazla satıcı tarafından tercih edilen bu yöntemin detaylarını birlikte inceleyelim.

Stoksuz E-Ticaret Nedir?

Normal şartlarda bir e-ticaret işini yürütürken ürünlerinizi saklamak için depo bulmanız gerekmektedir. Aynı zamanda ürünlerinizi korumak ve doğrudan nakliye konusunda da kafa yormanız gerekmektedir. Stoksuz e-ticaret ile birlikte bu problemlerinizin hepsi ortadan kalkmaktadır. Bu yöntemde ürünlerinizi stoklamak yerine tedarikçilerden satın aldığınız ürünleri doğrudan müşterinize gönderebilirsiniz.

Satıcılar tarafından bu yöntemin daha çekici bulunmasının bir diğer sebebi ise diğer e-ticaret iş yöntemlerine göre kurulumunun daha kolay olması ve başlamak için daha az sermaye gerekmesidir.

Stoksuz E-Ticaretin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Her iş modelinde olduğu gibi stoksuz e-ticaret modelinin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Geleneksel iş modellerinden daha farklı olması nedeniyle daha çok tercih edilen bir modeldir. Buna rağmen onunda belli zorlukları bulunmaktadır. Gelin birlikte stoksuz e-ticaretin avantajlarını ve dezavantajlarını birlikte inceleyelim.

Stoksuz E-Ticaretin Avantajları

  • Kurulumu oldukça kolay: Online mağazanızın kurulumunu üç basit adımda gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi tanımlayın, iyi bir tedarikçiyle anlaşma sağlayın ve mağazanızı kurup ürünlerinizi listeleyin.
  • Başlangıç için ortaya büyük paralar koymanıza gerek yok: Bu yöntem ile birlikte geleneksel bir mağazanın aksine operasyonel süreçler için bir bütçe ayırmanıza gerek yoktur. Sadece web sitenizi kurarken ve barındırırken masrafınız olacaktır.
  • Düşük Risk: Ürünlerinizi stoklamadığınız için satış yapmak konusunda herhangi bir baskı altında hissetmeyeceksiniz. Aynı zamanda elinizde ki ürünlerin modasının geçeceğine dair olan endişeleriniz ortadan kalkacaktır. Yani para kaybetme riskiniz oldukça az olacaktır. Satış yapamadığınız takdir de en fazla para kazanamamış olacaksınız.
  • Çeşitli ürünler satmak: Kaç tane ürün satacağınız tamamıyla sizin kararınızdır. Nişiniz veya seçtiğiniz ürün sayısının ne olduğunun hiçbir önemi yoktur. Çünkü her ürün için orada bir dropshipper bulunmaktadır.
  • Mağazanızı geliştirmek için daha fazla zaman ve daha fazla kaynak: Siz satışlarınızdan kar elde ederken, tedarikçileriniz sizin için ürünlerinizi paketler ve müşterinize yollar. Bu sayede hem mali açıdan hem de zaman açısından tasarruf etmiş olursunuz.

Stoksuz E-Ticaretin Dezavantajları

  • Daha düşük kar oranı: Stoksuz e-ticaret modelini kullanan birçok mağaza ürünlerini daha düşük fiyatlardan satar. Bu nedenle sizin de ürünlerinizi daha düşük fiyatlardan satmanız gerekebilir. Daha az maliyetiniz olmasına rağmen daha düşük bir kar oranına sahip olabilirsiniz.
  • Sorumluluk sizde: Tedarik sürecinde olabilecek herhangi bir olumsuzluktan müşteriniz sizi sorumlu tutmaktadır. Bu nedenle tedarikçiniz teslimat sürecinde bir hata yaparsa bunun sorumluluğunu almanız gerekmektedir.
  • Düşük kontrol seviyesi: Ürünleriniz tedarikçiler tarafından direkt olarak gönderilir. Bu durum da sizin müşteri memnuniyetini sağlamak adına kişiselleştirilmiş markalama, paketleme, hediyeler ve küçük notlar hazırlama gibi fırsatınız bulunmamaktadır. Ayrıca ürünler üzerinde kontrol hakimiyetiniz bulunmamaktadır. Bu nedenle tedarikçinizin mağazasında stokta olmayan bir ürünü sattığınızda sipariş iptali veya teslimat süresinin gecikmesi gibi problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

E-Ticaret Dropshipping / Stoksuz Satış Adımları

Stoksuz e-ticaret nedir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını verdiğimize göre stoksuz e-ticaret sürecinin nasıl ilerlediğini anlatmamızın vakti geldi.

Bir e-satış siteniz olduğunu veya satış platformlarında bir mağazanız olduğunu varsayalım,

  1. İlk olarak dropshipping yapılacak olan ürün grubunun seçilmesi gerekmektedir.
  2. Güvenilir bir tedarikçiyle veya toptancıyla anlaşma yapmanız gerekmektedir.
  3. XML yöntemi ile birlikte ürün açıklamalarını, ürün fotoğraflarını ve fiyat bilgilerini mağazanıza yerleştirmeniz gerekmektedir.
  4. Depolamaya gerek kalmadan ürünler sayfanızda gözükmektedir.
  5. Ürün satıldığında ise müşterinin adres bilgileri doğrudan tedarikçinize iletilmektedir.
  6. Tedarikçiler satışı gerçekleşmiş olan ürünleri direkt olarak müşteriye göndermektedir.
  7. Tedarikçinize ödediğiniz tutar ile ürünü sattığınız tutar arasında ki fark sizin kazancınız olacaktır.

E-Ticaret Dropshopping / Stoksuz Satış Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Stoksuz e-ticaret yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek daha iyi bir satış süreci yürütebilirsiniz.

  • Dropshipping tedarikçi bulma: Stoksuz satış modeli ile satış yapmak istiyorsanız tedarikçi bulma konusunda çok dikkatli olmanız gerekmektedir. İyi ve güvenilir bir tedarikçi bulamamanız halinde çok düşük kar oranlarıyla çalışabilir hatta zarara uğrayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ürünlerin iyi bir şekilde depolandığından emin olmanız gerekmektedir. Bu sayede müşteriye gönderilecek olan ürünlerde hata riski minimuma inecektir.
  • Birden fazla tedarikçi ile anlaşmak: Birden fazla tedarikçi ile anlaşarak problemlerinizi daha hızlı çözebilirsiniz. Örneğin bir tedarikçinizde sattığınız üründen kalmadığında diğer tedarikçinizden ürünü temin edebilirsiniz. Ya da bir tedarikçiniz ile bir problem yaşadığınızda diğer tedarikçinizle çalışmayı tercih edebilirsiniz.

Ayrıca birden çok güvenilir tedarikçi ile anlaşarak ürün yelpazenizi genişletebilir ve hedef kitlenizi büyütebilirsiniz. Aynı zamanda tedarikçiler arasında ki fiyat ve koşulları karşılaştırabilir ve dönemsel olarak size en uygun olanıyla çalışabilirsiniz.

  • Ürün seçimi: Bir diğer önemli nokta ise ürünleri doğru seçmektir. Ürün seçerken ürün fiyatları, kargo uyumluluğu, satış trendi, ürün hakkında yapılan yorumlar, dönemsel etkiler, tedarik edilebilirliği gibi hususlar göz önüne alınmalıdır.
  • Yüksek talepli ürünler: Talebi yüksek olan ürünlerin rekabeti de yüksek olmaktadır. Bu nedenle bu tarz ürünleri iyi bir tedarikçiden temin etmeniz gerekmektedir.

Eticaret ortamında genel olarak büyük firmalar satış yapmaktadır. Bu nedenle küçük veya orta ölçekli bir şirketiniz varsa başarılı olabilmek adına ya özel bir ürün ya da talebi yüksek olan bir ürün satmanız gerekmektedir. Böylelikle e-ticaret ortamına etkin bir şekilde dahil olabilirsiniz.

  • Satış platformu seçimine dikkat etmelisiniz: Satış platformları üzerinden satış yapacaksanız fiyat bazlı rekabete hazır olmalısınız. Platformların satış koşullarını araştırmalı ve dropshipping şartları ile birlikte değerlendirmelisiniz.
  • Piyasa ve rakip araştırması yapmalısınız: Satış platformu ve dropshipping ürün seçimi yapılırken piyasa ve rakip araştırması yapmanız gerekmektedir. Rakiplerinizin sayfalarına, kampanya tercihlerine ve müşteri ve kullanıcı yorumlarına dikkat ederek çalışmanız gerekmektedir. Bu şekilde en doğru verilere ulaşabilirsiniz.
  • Maliyet hesaplaması yapmalısınız: Ürünlerin birim maliyetleri ve kazançlarını hesaplamanız gerekmektedir. Özellikle başlangıç aşamasında rekabet yüksek kar az olacaktır. Bu nedenle masraflarınızı da mümkün olduğunca azaltmanız gerekmektedir. Satışlarınız arttıkça ve mağazanız büyüdükçe riski arttırabilirsiniz.
  • Reklam ve dijital pazarlamanın önemi: Araştırmalarınızı yapıp iyi bir tedarikçi ile anlaştıktan sonra dijital pazarlama, Seo uyumu, Google ve sosyal medya reklamlarını unutmamanız gerekmektedir. Özellikle kendi web kanalınız üzerinden satış yapacaksanız bu konu oldukça önemlidir. Bir pazaryeri üzerinden satış yapıyorsanız ise pazaryerlerinin size sunduğu pazarlama paketlerine göz atabilirsiniz.shipentegrauyeol

Stoksuz E-Ticaret Amazon

Stoksuz e-ticaret ile birlikte satışını yapmış olduğunuz ürünleri tedarikçinizden sipariş ederek gönderinizin direkt olarak müşteriye gitmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek adına bir satış platformunda mağazanızın bulunması gerekmektedir. Bunun için Amazon Amerika, Amazon Avrupa, Amazon Kanada vb satış platformlarını tercih edebilirsiniz. Ürünlerinizi manuel veya bir program aracılığı ile tedarikçinizden çekebilir kendi mağazanızda listeleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise büyük bir firmaya ait olan ürünlerin izinsiz olarak satışını yapmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde Amazon mağazanızı geçici veya kalıcı olarak kapatabilir. Stoksuz E-Ticaret Amazon hakkında daha detaylı bilgi almak için Amazon Dropshipping yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Stoksuz E-Ticaret Tedarikçileri

  • Prinwork.com

Pazar yerleri ve E-ihracat platformlarında faaliyet gösteren satıcıların, düşük maliyetlerle özel kriterlere uygun seçilmiş üreticilerle eşleşme, paketleme, nakliye ve takip süreçlerini tek bir platformda otomatik olarak yönetmeleri sağlanır.

  • Toptancınburada.com

Buradan cep telefonu& tablet, ev bahçe& ofis, saat& aksesuar, sağlık& kişisel bakım, spor eşyaları, oyuncak, oto aksesuar gibi ürünleri tedarik edebilirsiniz.

  • Yenistoksuz.com

Buradan anne, bebek& çocuk eşyaları, ev& yaşam, giyim& ayakkabı, hobi& bahçe& yaşam, kozmetik& kişisel bakım, mücevher& saat& anahtarlık, otomotiv& motosiklet& bisiklet, spor eşyaları gibi ürünleri tedarik edebilirsiniz.

  • E-hediyeci.com

Hediyelik şyaları buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Acarsüs.com

Süs eşyalarını buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Ayakkabıxml.com

Ayakkabı ile alakalı ürünleri buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Ebijüteri.com

Buradan büjiteri ürünlerini tedarik edebilirsiniz.

  • Toptangidiyor.com

Buradan cep telefonu& tablet, ev bahçe& ofis, saat& aksesuar, sağlık& kişisel bakım, spor eşyaları, oyuncak, oto aksesuar gibi ürünleri tedarik edebilirsiniz.

  • Haydigiy.com

Giyim üzerine olan ürünleri buradan tedarik edebilirsiniz.

  • İlktoptan.com

Değişik türlerde bulunan birçok ürünü buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Amortisorcenter.com

Otomobil ile alakalı ürünleri buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Elsesilver.com

Takı tarzında olan ürünleri buradan tedarik edebilirsiniz.

  • Bayev.net

Ev ürünleri ile alakalı ürünleri buradan tedarik edebilirsiniz.

 

Dropshipping Tedarikçi Bulma

Size en uygun tedarikçiyi bulabilmek adına dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Doğru tedarikçiyi bulabilmek adına doğru araştırmalar yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle doğru kelimelerle aramalar yapmak son derece önemlidir. Google’da stoksuz e-ticaret tedarikçilerini bulabilmek adına arama yaparken ‘XML dropshipping tedarikçileri, XML sağlayan bayiler, Stoksuz satış yapılabilecek siteler, tedarikçi firmalar, toptancı firmalar’ şeklinde aramalar yapabilirsiniz.

Peki girdiğimiz sitelerin dropshipping çalıştığını nasıl anlayacağız? Bunun için öncelikle site üzerinde verilen bilgilere göz atmalıyız. Örneğin dropshipping&XML, ortaklık programı, bayimiz olun gibi kavramlar bulunuyorsa bu sitenin dropshipping çalıştığını anlayabiliriz.

Stoksuz E-Ticaret Veren Firmalar

Stoksuz e-ticaret yapmak istiyor ancak hangi firma ile çalışacağınızı bilmiyorsanız yazımızın bu kısmında size fikir vermesi açısından ücretsiz dropshipping xml veren firmalara yer verdik. Bu firmalar sayesinde vergi mükellefi olmadan, kargo sıkıntısı çekmeden satış yapabilirsiniz.

XML Bayilik Nedir?

Bir yazılım dili olan XML, e-ticaret sayfalarında yer alan ürünleri başka bir e-ticaret sayfasında satışa sunabilmek için bir veri altyapısı sağlamaktadır. Bu sayede sizin e-ticaret sitenizde bulunan ürünleriniz, ana tedarikçiye iletilir ve satıştan komisyon sağlamış olursunuz.

Ücretsiz XML Veren Firmalar Listesi

  1. Bebek Kıyafetleri

Bebek kıyafetleri ve bebek ürünleri için ücretsiz bir şekilde XML almak istiyorsanız https://bebekhediye.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Hediyelik Eşyalar

Tasarım ürünler, çiçekler, sürpriz kutuları, müzik kutuları, duvar saatleri ve bir çok hediyelik eşya için XML almak istiyorsanız https://www.e-hediyeci.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Kitap

Kitapsever insanlara hizmet vermek isteyen satıcılarımız XML almak için trendkitap sayfasını ziyaret edebilir.

  1. İç Giyim

İç giyim alanında satış yapma istiyorsanız vixson içgiyimrüzgarı  mitelove gibi internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Bebek Ürünleri

Bebek ürünleri e-ticaret alanında en çok satışı gerçekleştirilen ürünler arasında yer alıyor. Bu nedenle bu alanda satış yapmak isterseniz minikoli, Aktifbebek, modakids, fatihbebek, gibi internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Tekstil ve Giyim Ürünleri

Tekstil ve giyim ürünleri alanında xml hizmeti almak istiyorsanız  twiter, erbilden, davidgerenzo, stokhanem sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Takı ve Aksesuar

Takı ve aksesuar sektöründe xml hizmeti almak istiyorsanız ebijuteri, gumush, seleden sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Gözlük

Gözlük için gözlükadası sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  1. Çanta

Çanta sektöründe xml hizmeti almak istiyorsanız larasima sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

XML Veren Firmalar ile Çalışma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

·         Firmanın sizin adınıza ürün göndereceğinden emin olmalısınız.

·         Firma ürün gönderimlerinde size ait poşet, etiket, kutu, fatura vs kullanmaya dikkat ediyor mu? Kurumsal çalışmalar oldukça önemlidir.

·         Ürün iadelerinde prosedürlerin detaylı olarak incelenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde mağazanız şikayet edilebilir.

·         Firma XML hizmeti için tarafınızdan herhangi bir ücret talep ediyor mu? Ediliyor ise sözleşmelerin süresi nasıl ayarlanıyor?

·         Firma E-Ticaret sitenizle uyumlu bir şekilde çalışıyor mu? (Size çalışılır denilse dahi teyit etmekte yarar bulunmaktadır. Aksi takdir de XML uyumsuz çıktığında yazılım firması ile tedarikçi arasında kalmak zorunda kalırsınız.

·         Firmanın satış fiyatı ile alakalı minimum satış fiyatı gibi ölçütleri bulunmakta mıdır?(Yok ise ufak kar oranları ile aynı ürünleri satan satıcılar ile karşılaşırsınız)

·         Firma aktif olarak kaç firma ile çalışmakta ve genel ortalama kaç sipariş almaktadır?

·         Kar oranı ne kadar? Kar oranı kategorilerde değişkenlik gösteriyor mu? İade söz konusu olduğunda kar oranının etkisi ne oluyor?

·         Bölgesel olarak hizmet firma sizlere size XML hizmeti sunduğunda belirttiği fiyatlar ile sizi koruyor mu? (Bulunduğunuz bölgede size 10 TL’den verdiği ürünü başkasına 7 TL’den veriyor mu?)

Stoksuz e-ticaret yapmak için dikkat etmeniz gereken tüm noktaları en ince detaylarıyla anlattık. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli kısımlardan biri ise gönderim sürecidir. Sizde güvenli ve hızlı bir teslimat süreci gerçekleştirerek müşterilerinizin memnuniyetini arttırmak istiyorsanız anasayfamızı ziyaret edebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL