Shopify e-ticaret yapmak isteyen girişimcilerin çevrimiçi mağazalarını kolayca oluşturmasını ve yönetmesini sağlayan bir platformdur. Shopify’ın kullanıcı dostu ara yüzü ve teknik bilgi gerektirmeyen kurulumu ile birçok satıcı online mağazalarını burada oluşturabilir. Shopify satıcılara güvenilir ödeme işleme entegrasyonları, envanter yönetimi, ürün listeleme ve müşteri yönetimi gibi bir dizi teknik özellik de sunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Shopify ,ShipEntegra Mobile‘nin de içinde bulunduğu, satıcılar için özel olarak seçtiği ugulamaları Shopify App Store’da sunarak mağazaların gelişmesini desteklemektedir. Shopify satıcıları arasında en çok tercih edilen gelir elde etme modellerinden biriside dropshipping‘tir. Dropshipping e-ticarete yeni başlayan veya stok yapmak istemeyen girişimcilerin tercih ettiği bir iş modelidir. Shopify’ın sunmuş olduğu avantajlar ile Shopify dropshipping’de e-ticaretçilerin düşük maliyetler ile kazanç sağlamalarına olanak sağlayan bir sistemdir. Bu yazımızda Shopify dropshipping hakkında merak edilenleri ve adım adım nasıl yapılır onu anlatacağız. İyi okumalar dileriz.

Shopify Dropshipping Nasıl Yapılır?

shopify-dropshipping-ihracat Shopfiy dropshipping e-ticaret satıcılarının fazlasıyla tercih ettiği iş modeli ve e-ticaret alt yapısı ile oluşturulan bir kazanç modelidir. Vereceğimiz 5 adım ile siz de Shopify dropshipping ‘e kazanç olasılığı yüksek bir şekilde başlayabilirsiniz.

Dropshipping Yapacağın Ürünü Bul

Shopify dropshipping’e başlarken öncelikle kazançlı ve müşteri tarafından talep görme olasılığı yüksek bir ürünü seçmeliniz. Çünkü rekabet oranı yüksek olan Shopify dropshipping iş modelinde talep gören bir ürün ile işe başlamak sizi bir adım öne geçirebilen bir faktördür. Bunun için sosyal medya kanalları, Google Anahtar Kelime Planlayıcı,  Google Trendler gibi araçlarını analiz etmeniz gerekir. Son dönemlerde en çok aratılan trend ürünlere bakmanız ve satış stratejinizi bunlar üzerine belirlemenizin size yararı olacaktır.

Hedef Kitlesini Analiz Etme ve Pazarlama Stratejisi Belirleme

Shopify dropshipping iş modeli diğer pazaryerleri gibi size geniş bir müşteri kitlesi sunmaz. Bu nedenle sizin hedef kitlenizi iyi analiz etmeniz ve daha çok hangi platformlarda bulunduğunu belirlemeniz gerekir. Böylece hedef kitlenize uygun dijital pazarlama kampanyaları oluşturarak Shopify dropshipping mağazanıza potansiyel müşterilerinizi çekebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ürününüz daha çok gençlere hitap ediyorsa sizin gençlerin fazlasıyla bulunduğu sosyal medya kanallarında reklam vermeniz daha etkin olacaktır.

Güvenilir Tedarikçi Bulma

Shopify dropshipping yaparken tedarikçi seçimi, işletmenizin başarısı için kritik bir adımdır. Güvenilir ve sorunsuz bir tedarikçi, müşteri memnuniyetini artırır ve işletmenizin itibarını korur. ShipEntegra’nın yeni projesi olan PrinWork güvenilir üretici ağı ile Shopify dropshipping yaparken riskleri azaltabilirsiniz. Türk tedarikçilerden ürünlerinizi temin edeceğinizden dolayı da Avrupa’ya gönderimlerim ücretleriniz daha az maliyetli olacaktır.

Shopify Mağaza Oluşturma

E-ticaret yaparken satacağınız ürünü ve tedarikçiyi buldunuz şimdi sıra geldi online mağazanızı oluşturmaya. Aşağıdaki adımları sırası ile izleyerek Shopify dropshipping mağazanızı kurabilirsiniz.

Shopify Hesabında Oturum Açın

Shopify hesabında oturum açarak işe başlamalısınız. Mağazanızı henüz oluşturmadıysanız mağaza beğeninize göre ücretsiz deneme sürümü kullanabilir veya  ihtiyacanıza göre Shopify’ın Temel, Shopify, Gelişmiş paketlerinden birisini tercih edebilirsiniz.

Alan Adınızı Alın

Shopify dropshipping iş modeline başlamadan önce doğru alan adını seçmek büyük bir öneme sahiptir. Alan adı seçiminde öncelikle ideal olarak alakalı, akılda kalıcı ve markanızla uyumlu bir alan adı seçmeye önem göstermelisiniz.  Çünkü alan adı müşterilerinizin güvenini artırabilirken daha kolay hatırlanmasına yardımcı olur. Bunun için telaffuz edilmesi kolay, yanlış yazılması zor, nişinizi yansıtıp markanızı farklılaştıran bir alan adı almalısınız. Shopify’a kaydolduğunuzda online mağazanıza myshopify.com URL’si verilir. Sonra değiştirmek isterseniz kendinize özel (www.example.com) alan adı eklemesi de gerçekleştirebilirsiniz.

Ürünleri Shopify Mağazanıza Yükleyin

Mağazanızın tüm alt yapılarını yaptıktan sonra sıra geldi Shopify dropshipping mağazanıza ürünlerinizi yüklemeye. Shopify üzerinde ürün yükleme işlemi oldukça basit ve kullanıcı dostudur. Mağazanızın yönetim panelinden “Ürünler” sekmesine tıklayarak yeni ürünler eklemeye başlayabilirsiniz. Bunun için her ürünün ad, açıklama, fiyat, stok miktarı ve görseller gibi önemli bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Ürün açıklamaların SEO bakımından uyumlu olması için  de ürün kategorileri ve etiketler eklemekte mağazada gezinmeyi kolaylaştırır. Ürün yükleme aşamasında ise ürünleri ürün açıklamaları ile beraber doğrudan içe aktarabilir ve Shopify kontrol panelinizde düzenleyebilirsiniz. Fiyatlandırma konusunda ise kâr marjınızı hesaplarken kargo masraflarını da hesaba katmayı unutmamalısınız.

Shopify Dropshipping Avantajları Nelerdir? shopify-dropshipping-shipentegra

Shopify dropshipping yapmanın adımlarını öğrenmiş olduk. Şimdi sıra geldi Shopify dropshiping gerçekten avantajlı mı, avantajlı ise bunlar neler beraber bakalım.

Başlangıç Maliyetinin Düşük Olması

Shopify dropshipping iş modelinin birçok perakende satış modeline göre maliyetleri oldukça düşüktür. Çünkü stok tutma, depo kirası ve büyük miktarda ürün alımı gibi maliyetler içermez.

Evanter Yönetimine İhtiyaç Duyulmaz

Shopify dropshipping en avantajlı tarafı ise ürünlerin envanter tutulmadan doğrudan tedarikçiden müşterilere gönderilmesidir. Shopify dropshipping iş modelinizi kolaylaştıracak Shopify App Store’da yer alan  Spocket, DSers, Modalyst gibi uygulamalar ile de iş sisteminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Coğrafi Bağımsızlık

Shopify dropshipping, işinizi internet erişimi olan her yerden yönetmenizi sağlar. Fiziksel bir mağaza gerektirmez ve dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ürünlerinizi sunabilirsiniz. Bu, coğrafi sınırlamaları aşmanıza olanak tanır.

Büyüme İmkânı

Doğru ürünler, etkili pazarlama stratejisi, müşteri memnuniyeti ile Shopify dropshipping işinizi kolayca büyütebilirsiniz. Ayrıca Shopify’ın geniş uygulama mağazası ve özelleştirilebilir seçenekleri de büyüme için büyük avantaj sunar. Sonuç olarak, Shopify dropshipping, e-ticaret dünyasına giriş yapmak veya mevcut bir işi büyütmek isteyen girişimciler için önemli avantajlar sunuyor. Ancak başarılı olmak için doğru nişi seçmek, güvenilir tedarikçilerle çalışmak, etkili pazarlama stratejileri geliştirmek ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmak önemlidir. Bu avantajları değerlendirerek, çevrimiçi işinizin büyümesini sağlayabilir ve rekabetçi bir pazarda başarılı olabilirsiniz. ShipEntegra’nın yurtdışına kazançlı gönderimleri için de fiyat teklifi alarak Shopify dropshipping iş modelinizi daha kazançlı hale getirebilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL