ShipEntegra’dan Dev Yenilik!

ShipEntegra, kullanıcılarının sorunsuz ve rahat bir şekilde gönderim yapabilmesi adına yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu yazımızda sizlere ShipEntegra’nın son yeniliği olan ‘Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod’ adlı uygulamasından bahsedeceğiz.

Bildiğiniz üzere ShipEntegra ile gönderim yaparken panel üzerinden oluşturduğunuz etiketin çıktısını alıp gönderinizin üzerine yapıştırmanız gerekmektedir. Ancak yazıcısı bulunmayan müşterilerimiz bu konuda bazı sıkıntılar yaşamakta ve etiket numaralarını elle yazmaktadırlar. Bu durum operasyon merkezimizde gönderilerin işlemleri yapılırken zaman kaybına yol açabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek ve siz kullanıcılarımızın işini daha kolay hale getirebilmek için bu uygulamayı geliştirdik. Satıcı Dostu Manuel Barkodlar ile gönderilerin etiketinin elle yazılması durumuna son veriyoruz.

Manuel Barkodlar sayesinde artık bilgisayara ve yazıcıya ihtiyacınız olmayacak ve istediğiniz yerden gönderim yapabileceksiniz. Bunun için tek yapmanız gereken barkodunuzu gönderinizin üzerine yapıştırıp operasyon merkezimize göndermek. Daha sonrasında gönderinizin üzerine yapıştırdığınız barkod ile gönderinizi telefonunuz üzerinden eşleştirerek süreci tamamlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için yazımızı okumaya devam edin.

shipentegrauyeol

Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Barkod Nasıl Çıkartılır?

  1. ShipEntegra paneliniz üzerinde sol tarafta bulunan menüden ‘Siparişler’ başlığı altında bulunan ‘Manuel Hızlı Barkod’ seçeneğine tıklayın.
  2. Burada istediğiniz kadar barkod oluşturabilirsiniz. Ne kadar barkod oluşturmak istediğinizi belirttikten sonra tek yapmanız gereken işlem o barkodların çıktısını almak. Bu barkodları normal veya etiketli A4 kağıtlarına yazdırabilirsiniz. Barkodları dilediğiniz gibi yanınızda taşıyabilir ve istediğiniz barkodu istediğiniz zaman gönderilerinizin üzerine yapıştırıp operasyon birimimize gönderebilirsiniz.

 

Dilediğiniz kadar barkod seçim yaparak yazdırabilirsiniz.

 

Gönderi İle Barkod Nasıl Eşleştirilir?

1.Gönderiniz ile oluşturduğunuz barkodlardan herhangi bir tanesini eşleştirmek için ilk yapmanız gereken ilgili barkodun üzerine tıklamak böylece barkodu kopyalamış olacaksınız. Hemen ardından ”Bekleyen Siparişler” butonuna tıklayabilirsiniz.

2. ‘Bekleyen Siparişler’ kısmında bulunan ilgili gönderinize etiket oluşturduktan sonra ‘İşlemler’ bölümünden ‘Manuel Barkod Gir’ seçeneğine tıklayın.

3.İlgili bölüme kopyaladığınız barkod numarasını yapıştırın.

 

4. İşleme alınan barkod kırmızı renkli olarak gözükmektedir. Daha önce kullandığınız barkodu bir sonraki gönderinizde kullanamazsınız.

5. ‘Detay’ kısmından hangi barkodun hangi gönderi ile eşleştiğini görebilirsiniz.

6. Gönderiniz ile barkodunuzun eşleştirmesini yaptıktan sonra siparişinizin güncel halini şu şekilde göreceksiniz.

Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod Uygulaması Neden Var?

ShipEntegra ile gönderim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etiket oluşturmak ve bu etiketin çıktısını alıp gönderinin üzerine yapıştırmak. Yazıcı erişimi olmayan kullanıcılarımız etiketin çıktısını almak konusunda sıkıntı yaşamakta bu nedenle de etiket numarasını elle yazmaktadır. Bu durum gönderilerin işleme alınması sırasında zaman kaybı, adres hatası ve gönderinin alıcısına hiç ulaşamaması gibi olumsuz sonuçlara yol açıyor. ShipEntegra bu gibi durumların önüne geçmek ve sorunları sıfıra indirgemek için ‘Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod’ Uygulamasını geliştirdi.

YANLIŞ GÖNDERİM ŞEKLİ

 

DOĞRU GÖNDERİM ŞEKLİ

satici-dostu-manuel-barkod-10

Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • ‘Satıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod’ uygulamasını tüm kullanıcılarımız kullanabilir.
  • Etiketli A4 boyutları 65* 34  mm formatında olmalıdır.
  • İndirdiğiniz her barkod sadece sizin hesabınıza tanımlanmaktadır. Başka bir ShipEntegra kullanıcısı bu barkodları kullanamaz.
  • Yanlış eşleşme yapmanız durumunda paketiniz operasyon merkezimize gelene kadar değişiklik yapabilirsiniz. Operasyon merkezimizde takip numarası verildikten sonra herhangi bir değişiklik yapılamaz.
  • Hatalı eşleme durumlarında ShipEntegra sorumluluk kabul etmemektedir.

ShipEntegra Kullanıcı Dostu Hızlı Manuel Barkod’u sistemleriniz üzerinden nasıl oluşturacağınız ile ilgili videoyu izleyerek ekranlar üzerinden nasıl oluşturabileceğinizi detaylıca öğrenebilirsiniz.

ShipEntegra kullanıcılarına yenilikler sunarak büyümeye devam ediyor. Bu yeniliklerden yararlanmak için hemen üye olabilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL