Doların yükselmesiyle birlikte e-ihracat alanında çalışanlar için taşlar yerinden oynadı. Bu yükselme ile birlikte ürün alımından navlun ücretlerine kadar her alanda fiyat değişiklikleri meydana geldi. Lojistik şirketlerinin de nasibini aldığı bu dolar yükselişiyle birlikte fiyatlarında değişiklik yapan ilk firmalardan biri PTT oldu. Ülkemizde e-ihracat alanında çalışan ve en uygun fiyatları arayan satıcılar genellikle PTT ile gönderim yapmaktaydı. Fiyat politikaları satıcıların yaşanan problemleri göz ardı etmesine yardımcı oluyordu. Ancak hızlı gelen ve çok yüksek oranlara çıkan zam ile birlikte herkesin kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı.

%300’e yakın bir zam yapan PTT ile geçmiş dönemlerde mektup, evrak, kartpostal gibi ürünler için uygulanan sabit fiyat kalktı. Artık PTT Kayıtlı Küçük Paket tarifesinde her ülke için değişen miktarda, anlık kuraya göre değişen SDR birimi üzerinden fiyat belirlendi. SDR, IMF tarafından 1969 yılında yaratılan ve değeri küresel ekonomik sistemde önemli yer tutan ülkelerin ve parasal birliklerin para birimlerinden oluşan bir sepet esas alınarak belirlenen hesap birimidir.

shipentegrauyeol

Navlun ücretlerinde yaşanan bu artış PTT ile çalışan satıcıların farklı bir taşıyıcı firma arayışına girmesine sebep oldu. Eğer sizde PTT ile çalışıyorsanız ve farklı bir firma arayışı içine girdiyseniz sizi ShipEntegra ile tanıştırmak isteriz.

ShipEntegra, Türkiye’den yurt dışına ürün gönderimi yapan her bireyin kullanabileceği yazılım ve lojistik hizmeti vermektedir. Amazon, Etsy, AliExpress, Ebay ve Shopify gibi birçok satış platformu ile entegrasyonu bulunan ShipEntegra ile sipariş yönetimi yapabilir ve FedEx, TNT, UPS gibi hızlı, güvenilir uluslararası taşıyıcı firmalarla gönderilerinizi alıcılarına 2-4 iş günü içerisinde gönderebilirsiniz. Ayrıca fatura entegrasyonları sayesinde kolaylıkla e-ihracat faturaları hazırlayabilir IOSS hizmetimiz ile birlikte AB ülkelerine kolaylıkla gönderim yapabilirsiniz.

Taşıyıcı firmayı seçerken sadece ücret açısından değerlendirme yapmayın. Gönderilerinizin hızlı ve güvenli bir şekilde alıcılarına ulaşmaları çok önemli. Hızlı ve sağlam bir şekilde teslim edilen gönderi, alıcının size karşı olan güvenini arttıracak ve güzel yorumlar bırakmasına sebep olacaktır. PTT’nin tercih edilmesindeki en büyük sebep uygun fiyatlı gönderim sağlamasıydı. Yapılan zam ile birlikte artık ShipEntegra ile PTT arasındaki büyük fiyat değişiklikleri ortadan kalktı. Hadi gelin hep birlikte ShipEntegra ve PTT’yi navlun ücretleri ve gönderim süreçleri açısından inceleyim.

Yapılan zam ile birlikte PTT ve ShipEntegra arasındaki fiyat farkı ortadan kalktı. Gönderim süresini göz önüne aldığımızda ise ShipEntegra’nın daha avantajlı olduğunu görmekteyiz. 1-2 dolarlık fark alıcınızın gözünde iyi bir izlenim edinmenize ve güzel yorumlar bırakmasına sebep olacaktır. Uygun fiyatlarla gönderim yapacağım derken mağaza sağlığınızı bozmamaya dikkat edin.

Hemen ShipEntegra’ya üye olun ve yoğun sezonda kazancınızı arttırın!

Hemen Üye Ol