Günümüzde internet kullanımı oldukça yaygındır. Artık her işimizi internet üzerinden halletmekteyiz ve en ufak ihtiyaçlarımız için bile oturduğumuz yerden tek tıkla sipariş vermekteyiz. Yeni edindiğimiz bu alışkanlıklar e-ticaret alanının ön plana çıkmasına  sebep olmuştur. Online mağazalar kurarak kazancını buradan sağlayan insanlar bulunmaktadır. E-Ticaretin gelişmesi ile birlikte satış yapan insanların üzerinde ki iş yükü de giderek artmaktadır. Satıcıların üzerinde ki yükü azaltabilmek adına yeni e-ticaret sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yazımızda sizlere satıcılar üzerinde ki yükü oldukça azaltan fulfillment hizmetinden bahsedeceğiz.

Fulfillment Nedir?

Fulfillment kelime olarak ‘ikmal, yerine getirmek, tamamlama’ anlamına gelmektedir. Ticari anlamda ise bir satıcının yeni sipariş alması ve almış olduğu siparişlerin müşteriye gönderilmesi sürecinde gerçekleşen tüm işlemlerin tek bir sistem içerisinde toparlanması anlamına gelmektedir. Fulfillment sistemi e-ticarette yazılım, tasarım, teknik donanım gibi konularda size yardımcı olur. Böylelikle ekonomik kazancın yanı sıra, zamandan da tasarruf etmiş olursunuz. Fulfillment sistemi dört maddeden oluşmaktadır.

  • Depo yönetimi
  • Lojistik yönetimi
  • Sipariş yönetimi
  • Müşteri ilişkileri

Bu sistemden verim alınabilmesi için gerekli basamakların özenle takip edilmesi gerekir. Ancak verilecek olan hizmete göre sistemde her bir basamağın uygulanması gerekmeyebilir.

Fulfillment Avantajları Nelerdir?

Fulfillment sisteminden yararlanarak hem ekonomik hem de zamansal anlamda tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu sistem sayesinde tüm e-ticaret hizmetleri tek bir çatı altında toplanmaktadır. Projelerinizi devreye sokacağınız zaman tasarım, teknik ihtiyaç ya da yazılım gibi konularda çalışmanıza gerek kalmaz. Sizin yerinize hizmeti üstlenen şirket gerekli bütün hazırlıkları planlamakta ve kısa bir süre içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Teknik ihtiyaçların yanı sıra operasyonel ve depo hazırlıklarını da tamamlamaktadır.

Sizde e-ticaret maliyetinizi düşürmek ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız verilecek olan bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Ürünleriniz satılır ve müşterilerinize gönderimi sağlanır. Bu sistem özellikle kendine ait bir e-ticaret sitesi kurma düşüncesi olan girişimciler için çok avantajlıdır. Çünkü satıcının tek başına tüm süreçlere hakim olması oldukça zordur. Burada hem güçlü bir insan kaynakları hizmeti verilmektedir hem de sipariş karşılama hizmeti verilmektedir.

shipentegrauyeol

E-Ticarette Fulfillment Nasıl Yapılır?

Fulfillment sistemi dört aşamadan oluşmaktadır.

  1. Depo Yönetimi:

    Depo yönetimi, satıcının satacağı tüm ürünler tek bir alanda toparlanması anlamına gelmektedir. Bu aşama deponun alanını, stok durumlarını, nakliye ekipmanlarını ve iş gücünü en iyi şekilde kullanmanızı sağlamaktadır.

  2. Sipariş Yönetimi:

    Bu aşama stok kontrolü, fiyatlandırma, sipariş karşılanması, sipariş takibi, teslimatın izlenmesi, kayıtların tutulması, talep ve satın alma ile ilgili yerlere bildiri yapılması gibi bir çok konuyu kapsamaktadır. Bu sayede bu işlerin hiç biri ile uğraşmanıza gerek kalmamaktadır.

  3. Lojistik Yönetimi:

    Depodan tahsil edilen ürün, belirli paketleme sistemine göre düzenlenmektedir. Daha sonrasında ise gönderiniz müşterinize güvenli bir şekilde teslim edilmektedir. Bu aşamada sizin satıcı olarak paketleme ya da nakliye gibi ekstra işler ile uğraşmanıza gerek kalmamaktadır.

  4. Müşteri İlişkileri:

    Müşterilere destek olmak son derece önemlidir. Bu aşamada müşterilerin problemlerini çözmek, ürünün teslim sürecinde ki takibini sağlamak, iade ve değişim durumlarında müşteri ile sağlıklı iletişim kurabilmek müşteri ilişkilerinin temelini oluşturmaktadır.

Fulfillment- ShipEntegra Aktarım Merkezi (SEFF)

ShipEntegra sunduğu benzersiz hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek müşterilerini memnun etmeye devam ediyor. ShipEntegra’nın en temel amacı müşterilerine en iyi lojistik hizmetini vererek global pazardaki güçlerini arttırmalarına destek olmaktır. Sundukları fulfillment hizmeti ile birlikte bu desteği iki katına çıkartıyorlar. Eğer siz de en popüler global satış platformlarından olan Amazon, Etsy, Ebay, Shopify üzerinden dropshipping ile satış yapıyorsanız ShipEntegra’nın bu hizmetinden yararlanarak iş yükünüzü azaltabilir, zamansal ve mali açıdan kazanç sağlayabilirsiniz. ShipEntegra, fulfillment hizmeti ile birlikte müşterilerinin nakliye sürelerini, nakliye maliyetlerini ve teslimat deneyimini iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.

SEFF Nasıl Çalışır?

  1. Üyelik ve Entegrasyon: Amazon, Etsy, Ebay gibi birçok pazaryerinde bulunan mağazalarınız ile ShipEntegra hesabınızı entegre edin.
  2. Sipariş ve Gönderim: Mağazanızdan gelen siparişi tedarikçinizden temin ederken ShipEntegra aktarım merkezi adresini ekleyin.
  3. Paketleme ve Nakliye: Konşimento etiketleri, proforma fatura ve alıcı bilgilerinin kontrolünü gerçekleştirdikten sonra anlaşmalı olduğumuz güvenilir ve hızlı taşıyıcı firmalar ile gönderileriniz alıcısına teslim edilmek üzere aynı gün yola çıkar. Burada taşıyıcı firmayı tercih etme hakkınız da bulunmaktadır.

SEFF Operasyonu

ShipEntegra bu süreci en iyi şekilde ilerleterek kusursuz bir e-ticaret dropshipping deneyimi sağlamaya ve bu sayede daha başarılı olmanıza katkıda bulunur.

  • Ürününüz ShipEntegra operasyon birimine gelir ve daha sonrasında fotoğrafları çekilerek sizin onayınıza sunulur.
  • Onaylanan ürün hasar kayıp kontrolüne tabi tutulur.
  • Yeniden paketleme işlemi gerçekleştirilir ve gönderiniz küçültülmeye uygunsa maliyetin azalması adına paketiniz küçültülür.
  • Güvenilir ve hızlı teslimat gerçekleştiren taşıyıcı firmalar ile gönderim sağlanır.

ShipEntegra  SEFF Ayrıcalıkları

  • Ücretsiz Ağırlık Ölçümü: Gönderileriniz lazerli ölçüm cihazlarında ölçülmektedir. Manuel işlem yapılmadığından dolayı hata payı sıfırdır.
  • Hızlı Nakliye: Gönderilerinizin ShipEntegra operasyon birimine ulaştığı gün alıcınıza teslim edilmek üzere çıkışları sağlanmaktadır
  • Gönderi Takip Numarası: Gönderilerinizin takip numaralarını ve hareket bilgilerini direkt olarak otomasyon ile pazar yerlerindeki mağazalarınıza iletilmektedir.
  • Detaylı Kontrol Tespiti: Ürünlerinizin ShipEntegra depolarına hasarsız bir şekilde gelip gelmediği kontrol edilmektedir. Bu sayede müşterinize hasarlı ürün gitme ihtimalini ortadan kalkmaktadır.
  • Fotoğraf Hizmeti: Ürün doğrulamasının gerçekleşmesi adına ürününüzün fotoğrafları size iletilmekte ve onayınız alınmaktadır.
  • Güvenli Ambalaj: Gönderinizi herhangi bir zarardan korumak adına en uygun paketleme işlemini gerçekleştirilmektedir.

Amazon FBA

Amazon FBA gönderimi yapmak SEFF ile artık çok daha kolay. Ürününüzün operasyona geldiği andan itibaren ShipEntegra operasyon birimi tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştiriyor. Sizin yapmanız gereken tek şey ise ASIN-Content bilgilerinizi iletmek ve onay vermektir.

Depolama

Tüm bu hizmetlerin yanı sıra yüksek ebatlara ve ağırlıklara sahip olan gönderileriniz için depolama hizmeti de verilmektedir. Belirli ölçülere kadar ürünleriniz ilk bir ay ücretsiz bir şekilde ShipEntegra depolarında tutulur. Daha sonrasında ise çok uygun fiyatlarla ürünlerinizi orada muhafaza etmeye devam edebilirsiniz.

Ürün İade Yönetimi

Müşteriniz iade işlemi gerçekleştirmek isterse ürününüzü ShipEntegra’nın Amerika’da bulunan deposuna size verilecek olan ‘Nakliye Etiketi’ ile birlikte gönderebilirsiniz. Daha sonrasında ise operasyon birimine ulaşan ürününüzün hasar kontrolü gerçekleştirilecek ve onayınız dahilinde satılacak durumda ise envanterinize eklenecektir. Bir ay boyunca ShipEntegra’nın ücretsiz depolama hizmetinden yararlanacak daha sonrasında ise uygun fiyatlarla ürününüzü burada tutmaya devam edebileceksiniz. Ürününüzün tekrar satışa çıkması durumunda ise operasyon birimi paketleme işlemini gerçekleştirerek gönderimi sağlayacaktır.

Paketleme Ücretleri

ShipEntegra tüm gönderileriniz için detaylı hasar incelemesi, ücretsiz fotoğraf bildirimi, aynı gün içerisinde gönderim, takip numarası ve e-posta desteği sağlamaktadır. Ancak gönderinizin ağırlığına göre fiyatlar farklılık göstermektedir.

0-1 kg arası: 1$+KDV

1-5 kg arası: 2$+KDV

5-10 kg arası: 3$+ KDV

10-20 kg arası: 4$+KDV

*Bu fiyatlar Türkiye içerisinde bulunan aktarım merkezimiz için geçerlidir.

**ShipEntegra Amerika operasyonel işlemleriniz  ve ücretleri hakkında  bilgi almak için [email protected] üzerinden mail ile sorularınızı sorabilirsiniz.

 

Eğer siz de ShipEntegra’nın sunduğu bu benzersiz hizmetten yararlanarak hem zaman açısından hem de mali açıdan kazanç sağlamak istiyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

ShipEntegra SEFF

HEMEN ÜYE OL