Etys el yapımı ürünlerin ve sanat eserlerinin buluşma noktası olan bir pazaryeri; ev internet dünyasının önde gelen platformlarından biri. Siz de bu eşsiz dünyada dropshipping iş modeli ile eşsiz ve yaratıcı ürünleri küresel çapta sunmak istiyorsanız Etsy dropshipping sizin için bir seçenek olabilir.
Dropshipping genel olarak kendi ürünlerinizi üretmek yerine başkalarının ürünleri satmanıza olanak sağlayan bir iş modelidir. Bu yöntem ile stok yönetimi, ürün üretimi ve navlun işlemleri ile uğraşmanıza gerek kalmadan zaman ve nakit tasarrufu yaparak Etsy dropshipping yapabilirsiniz. Fakat şunu da belirtmemiz gerekir ki Etsy dropshipping yapmanın avantajları kadar dezavantajları da bulunmaktadır siz de bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Etsy Dropshipping Nasıl Yapılır?

etsy-dropshipping-shipentegra

Dropshipping düşük maliyetler ile e-ticaret yapanların gelir ettiği bir kazanç modelidir. Bundan dolayı birçok satıcı çeşitli pazaryerlerinde stoksuz satış (dropshipping) yapmak istemektedir. El yapımı, vintage, özel tasarım ürünlerin satıldığı Etsy’de şimdi dropshipping iş modeli ile gelir elde etmek isteyen satıcıların bulunmak istediği bir platform haline gelmektedir.
Etsy özel ürünler satın almak isteyen müşteri tabanı sunsa bile dropshipping iş modeli için uyumlu bir kanal olmayabilir. Çünkü Etsy, dropshipping yapmayı oldukça zorlaştıran bir satış sistemine sahiptir. Dropshipping sistemini kesin olarak yasaklamasa bile yeniden satış (reselling) ve talep üzerinde baskı (print on demand) iş modelleri hakkında belirlenen kurallardan bu anlaşılabilmektedir. İki satış modeli bu şekilde incelendiğinde Etsy dropshipping yapmanın teknik olarak iki yolu karşımıza çıkmaktadır.

Etsy Mağazanızda Ürünlerinizin Üretim Dış Kaynaklarını Açıkça Belirtin

Etsy satış mentalitesi olarak diğer pazar yerlerinden farklı olarak satıcıların üretim, tasarım konularının en az birinde rol oynamasını ve bu aşamalarda rol alan kişilerin ise şeffaf olarak belirtilmesini istiyor. Hatta bunu Etsy satış politikasında “Tüm el yapımı ürünler sizin tarafınızdan yapılmış veya tasarlanmıştır.”  maddesi ile açıklıyor.
Siz de Etsy dropshipping yaparken ürünlerin tasarım aşamasında yer aldığınızı belirterek e-ticaretinizi sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Etsy’den Ürün Alarak Çevrimiçi Mağazanızda Satın

Bu yöntemde Etsy’den ürün alıp kendi çevrimiçi mağazanızda satabilirsiniz. Böylece Etsy’nin koyduğu kurallardan daha bağımsız bir şekilde e-ticaretinizi sürdürebilirsiniz. Fakat bu yöntem ile Etsy’nin geniş müşteri tabanına sahip olamayacağınızı ve pazarlamaya çok daha fazla önem vermeniz gerektiğini bilmeniz gerekir.

Etsy Dropshipping Kuralları

etsy-dropshipping-icommerce

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki Etsy dropshipping ile ilgili kesin koşullar bulunmamaktadır. Fakat Print On Demand ve yeniden satış (reselling) modelleri için belirtilen koşullardan yola çıkılarak Etsy dropshipping hakkında fikir edinilebilir ve uyulması gereken kurallar belirlenebilir.

  • Etsy’de satış yapılan ürünler belirli kategorilerde bulunmalıdır. Bunlar el yapımı, vintage veya el işi ürünlerinden birisi olmalıdır.
  • Satıcılar üretim ortakları varsa bunu mağaza açıklamasında ve iş ortakları bölümünde açıkça belirtmelidir.
  • Eğer Etsy dropshipping’i “El Yapımı” kategorisinde yapmak istiyorsanız bu kesinlikle yasaktır. Çünkü net bir şekilde El Yapımı ürün kategorisinde yeniden satış yasaktır.
  • “Üretim ortakları”nda Etsy mağaza üyeleri veya satıcının yeniden satmak içim hazır ürünler tedarik ettiği tedarikçiler olamaz.
  • AliExpress dropshipping‘i Etsy satıcıları kesinlikle kullanamaz.
  • Vintage ürünler 20 yaş ve üzeri olmalıdır.
  • Etsy’de ürün listeleme yaparken net bir şekilde dijital ve fiziksel ürün satışının yapıldığı belirtilmelidir. Belirtme hali yönlendirme kodu, reklam veya “benzer bir ürün” listeleme modu ile yapılmamalıdır.
  • “Yasaklı Yeniden Satış” hakkında belirtilen net kurallarda da bu ürünlerin satışına izin verilmemiştir. Sizin tarafından tasarlanmayan, mağaza ile bağlantısı olmayan , başka satıcının yaptığı tasarladığı ürünler.

Etsy Dropshipping Avantajları

etsy-dropshipping-etsyseller

Yazımızın bu kısmına kadar Etsy dropshipping hakkında kural ve maddeleri inceledik. Peki bu kadar sınırlamaya rağmen Etsy’de dropshipping yapmak avantajlı mıdır, sunduğu fırsatlar var mıdır? gelin beraber bakalım.

Rekabet Sanıldığının Aksine Düşüktür

Etsy dropshipping yapılmasının zor ve sunulan fırsatlarında az olmasından dolayı çok az kişi Etsy dropshipping yapmaktadır. Bu durum ise Etsy’de stoksuz satış yapanların arasında rekabeti düşürerek avantaj sağlamaktadır.

Niş Ürünlerde Sizi Bir Adım Önde Olursunuz

Etsy satış zihniyeti olarak müşterilerin beğenisini ve ilgisini çeken niş ürünlerin keşfedilmesini kolaylaştırır. Sizde niş ürünlerde Etsy dropshipping ürününüzü niş ürünlerden satarak mağazanızın görünülürlüğünü artırabilirsiniz.

Etsy Dropshipping Dezavantajları

Etsy dropshipping yapmanın şaşırtıcı ve kazançlı avantajlarının yanında dezavantajlarına da göz gezdirmenizde yarar vardır.

Yüksek Maliyet

Dropshipping kazançlı bir satış modeli olsa bile Etsy’de çok fazla kazançlı olmadığını belirtmek isteriz. Etsy’nin yüklenilen ürün başına 20 cent ücreti ve %6.5 oranında işlem komisyonu dropshipping’de kâr payınızı oldukça düşürür. Bunların yanı sıra %2.5 para birimi dönüşümünü de unutmamak gerekir tabii. Şimdi size güzel bir haberimiz var; Esty Pattern. Etsy’nin sunduğu Pattern aracı ile kendi web sayfanızı tasarlayabilir ve burada ürünlerinizin satışını yapabilirsiniz. Üstelik sitenize yüklediğiniz her bir ürün Etsy mağazanıza aktarılabilir. eklediğiniz her bir ürünün Etsy dükkanına aktarabildiğiniz
Etsy dropshipping yaparken kârınızı daha iyi hesaplayabilmek için ShipEntegra “Kâr Hesaplama” aracını kullanmanız faydalı olacaktır.

Toptan Satış İmkânı Olmaması

Etsy satıcılarının dropshipping tercih etmemesi için kurulduğundan beri var olan toptan satış seçeneğini kaldırmıştır. Bu karar ile beraber droshipping yaparken kazançlı olma olasılığınız düşebilir.

Listeleme Sürecinin Zor Olması

Etsy’de  ürün listelemek ne yazık ki kolay yapılacak bir iş değildir.  Etsy’de toplu ürün yükleme olmadığı gibi ürün listeleme aşamasında her ögenin özelliğini manuel olarak listelemeniz gerekir. Ürünlerin listelenmesinden sonra bazı durumlarda Etsy algoritma algılamasından dolayı gecikmeler de olabilir.

Print On Demand

Etsy’nin stoksuz satışa sıcak bakmadığı net bir şekilde görülüyor. Fakat yazımızın ilk kısmında da belirttiğimiz gibi sadece tasarımda görev alarak ve üretim aşamasında Etsy’ye şeffaf bilgi vererek dropshipping yapabilirsiniz. İkinci seçenek olarak Print on Demand yöntemine olanak tanıyan Etsy’nin de onayladığı Printify, Printfull entegrasyonları ile de tasarım aşamasında rol alarak Etsy’de dropshipping yapabilirsiniz.

ShipEntegra’dan gücünü alan PrinWork girişimi ile de tamamen yerli güvenilir üretici ağı ile de tasarımda rol alarak hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak e-ticaret yapabilirsiniz. Üstelik ShipEntegra Etsy ve PrinWork sisteminizi birbirlerine bağlayabilir ve manuel işlemlerinizi otomatik olarak yapabilirsiniz. Üstelik ShipEntegra’nın Worldwide Standart Servisi ile yurt dışına kazançlı gönderim yapabilirsiniz.

E-ticaret, pazaryerleri, e-ihracat hakkında daha fazla bilgi almak için bizi takipte kalın!

HEMEN ÜYE OL