E-ihracat ile yurt dışına tekstil ürünü satmak birçok girişimcinin yapmak istediği iş modelidir. E-ihracatçılar pazar yerleri veya kendi web siteleri aracılığı ile dünya geneline satış yapabilirler. Türk menşeili ürünler veya dropshipping yaparak  ile e-ihracatlarını sürdürebilirler. Bu tamamen satıcıların isteklerine ve satış stratejilerine göre değişir. Sizler de hem dropshipping yapmak hem de Türk ürünlerini küresel pazara sunmak isterseniz ShipEntegra’nın projesi olan PrinWork platformuna göz atabilirsiniz. Burada isteğinize bağlı üretebileceğiniz tekstil ürünlerini bulabilir sınırsız numune imkanı, yazılımsal kolaylıklar ile e-ihracatını hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Burada süreci sizlere özetlersek öncelikle ürünler satış yapılacak ürünlerde listelenir, müşteri tarafından beğenilen ürünler satın alınır, tercih edilen platformun kuralına göre ürünler tercih edilen lojistik hizmetleri ile gönderilir. Burada satışı artırmak için dijital pazarlama, marka yönetimi ve müşteri hizmetleri sistemlerinin iyi bir şekilde yönetilmesi gerekir. Peki hazır giyim ürünleri satarken nelere dikkat edilmesi gerekir, hangi platformlarda satış yapılabilir tüm sorularınızın cevapları bu yazıda iyi okumalar dileriz.

E-ihracat ile Yurt Dışına Tekstil Ürünü Satmaya Başlamak 

E-ihracat ile yurt dışına tekstil ürünü satmadan önce hangi kategorilerde ve hangi ülkelere satış yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Çünkü tekstil ürünleri bebek, anne, çocuk, erkek giyim olarak birçok kategoriye ayrılır. Sizlerde öncelikle satmak istediğiniz kategoriye karar vererek işe başlayabilirsiniz. Ardından sıra satış gerçekleştirmek istediğiniz ülkeye karar vermeye geliyor. Burada ülkelerin ithal hazır giyim ürünlerine gösterdikleri ilgiye, giyim konusundan genel bir zevk anlayışlarına, Türkiye’nin ihracat rakamlarına bakmanız gerekir.
Türkiye’nin en çok tekstil ihracatı yaptığı ülkeler; Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Fransa
şeklinde yer almaktadır.
Satış yapacağımız ülkelere karar verdikten sonra satış gerçekleştireceğimiz pazar kanalını belirlememiz gerekir. Bunun için pazar yerlerinin avantajlarını ve satış sürecinde sağladığı kolaylıkları analiz etmeniz gerekir. 

E-ihracat ile Yurt Dışına Tekstil Ürünü Satarken Bilinmesi Gerekenler

Satacağınız Ülkeye Göre Mağazanızı Düzenlemelisiniz

İster web siteniz ister de pazar yerinde satış yapıyor olun öncelikle satış yapacağınız ülkeyi iyi analiz etmeli ve derinlemesine araştırmalısınız.  Çünkü tekstil ürünü satmak dünya genelinde benzer aksiyonlar gerektirse bile bazı detaylar ile birbirlerinden ayrılır. Örneğin Kanada’ya satış yapmak istiyorsanız dolar bazında, Avrupa’ya satış yapmak istiyorsanız euro bazında ödeme almak için bir altyapıya sahip olmanız gerekir.

Ayrıca satacağınız ülkeye göre en çok tercih edilen ödeme yöntemini de bilmeniz gerekir. Çünkü az tercih edilen ödeme yapma yöntemini kullanmak satış potansiyelinizi düşüren bir etken olabilir.


Sahip Olmanız Gereken Belgeleri Bilmelisiniz

Tekstil ürünlerinizi e-ihracat ile yurt dışına satmadan önce sürecin aksaklık olmadan ilerlemesi için gereken belgeleri önceden bilmeniz ve hazırlamanız gerekir. Mikro ihracat kapsamında yurtdışına e-ihracat ile satış yaparken ihtiyacınız olan belgeler aşağıdaki gibidir.        

  • İhracat bilgi formu
  • Maliye onaylı fatura ya da e-arşiv fatura
  • İngilizce fatura
  • ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi)
  • Dolaylı temsil yetki belgesi

 Belge işlemleri genellikle e-ihracatçıların sürecin en başında olduğu gibi kargolama aşamasında da zorlayan bir iş yüküdür. 

Bizler de ShipEntegra olarak sizlerin bu süreçte işlerini kolaylaştırmak adına sizlere Dosya Ekleme Özelliğini sunuyoruz. Bu sayede yurtdışına e-ihracat yaparken her satışta ihtiyacınız olan belgeleri pdf halinde sisteme yükleyebilirsiniz. Böylece her paketinizde belgelerinizi çıkarma derdi ile uğraşmanıza gerek kalmaz. Bu da size e-ihracat yaparken en çok ihtiyacınız olan zaman ve hız faktörünü kazandırır.

E-ihracat İle Tekstil Satışı Yaparken Lojistik Süreci 


E-ihracat ile tekstil ürünleri satarken lojistik firmanız başarınızı büyük ölçüde doğrudan etkileyen bir rol oynar. Çünkü satış işlemi gerçekleşip teslimat işlemi başladıktan sonra sürecin sağlıklı ilerlemesi tamamen lojistik firmasına aittir. Tekstil e-ihracatı yapan/yapmak isteyen sizlerin de süreci başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için lojistik firmanızı büyük bir dikkat ile seçmeniz gerekir.

Bu aşamada ShipEntegra olarak lojistik ve yazılımsal gücümüz ile sizlerin yanınızdayız. ShipEntegra’nın üstün yazılımsal gücü ile gönderilerinizi alıcınıza ulaşana dek anlık takip edebilirsiniz. Ayrıca ETSY, Amazon, eBay gibi dünyaca ünlü pazar yerlerinde sağladığımız bezersiz avantajlar ile mağazanızın kalite puanını artırabilirsiniz. Örneğin Gönder Bildir özelliği ile yoğun bayram dönemlerinde ürünlerinizi pazar yerinize hızlıca bildirebilirsiniz. Böylece mağazanızın kalite puanını yükseltebilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

E-ihracat ve e-ticaret ile ilgili daha fazla içerik ve bilgi almak istiyorsanız blog yazılarımızı takip edebilir. E-ihracat ve lojistik ile gelişmeleri takip edebilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL