Hero Ürün Nedir?

E-İhracat yapan her bireyin en büyük hedefi satış yaptığı platformda ürünlerinin ön sıralarda çıkması ve müşteriler tarafından rağbet görmesidir. Satışı yapılan her üründe bu başarıyı yakalamak oldukça zor ancak imkansız değil. AliExpress, bir satıcının hesabında müşterileri tarafından en çok talep edilen, trafiği yüksek olan ürünleri ‘hero ürün’ olarak nitelendirmektedir. ‘hero ürün’ sadece bir tane olacak diye bir kural yoktur. Ürünlerinizin birkaçı ‘hero ürün’ grubunda bulunabilir.

Bir ürünün ‘hero ürün’ olarak nitelendirilebilmesi için ürününüzün her sezonda müşteriler tarafından rağbet görmesi gerekmektedir. Sezon değişiklikleri ve modanın değişmesi gibi etkenler ürünün trafiğini etkilememelidir. Kısacası ürününüz zamansız olmalıdır. Tabi ürün seçimi kadar ürünü tedarik edebilmekte oldukça önemlidir. Her satış platformu ürünlerin hızlı bir şekilde tedarik edilebilmesi konusunda oldukça hassastır. AliExpress’te ‘hero ürün’ belirleme noktasında bu konuyu temel alır ve müşterinin talebinin hızlı ve güvenli bir şekilde karşılanmasını ‘hero ürün’ özellikleri içerisinde belirtir. Ayrıca ürünün stok adedi de son derece önemlidir. Ürününüzün farklı seçeneklerinin bulunması ürünün trafiğini arttırmakla birlikte  ‘hero ürün’ olma konusunda ön plan taşımaktadır.

Satışın en önemli unsurlarından biri olan fiyat konusu da ‘hero ürün’ konusunda belirleyici bir etkendir. Ürünlerinizin rekabetçi fiyatlarla uzun bir süre en çok satışı olan ürünler arasında yer almalıdır.

Peki mağazasını yeni açanlar ne yapmalıdır? ‘Mağazamı yeni açtım henüz trafik alan bir ürünüm yok’ diyorsanız hangi ürününüzün hero ürün olduğuna siz karar verin! Müşterileriniz tarafından ilgi göreceğini ve talep edileceğini düşündüğünüz ürünleri ‘hero ürün’ olarak konumlandırarak bu ürünlere yatırım yapabilirsiniz.

shipentegrauyeol

Mağazanızın Yıldızı: Hero Ürün

Mağazanızı zirveye taşıyacak olan bu ürünü belirlerken ve satışını yaparken oldukça dikkatli olmalı ve gerekli özeni göstermelisiniz.

Ürününüzün bölgesel fiyatlara göre en rekabetçi fiyatlar içerisinde bulunması ürününüze gösterilen ilgiyi arttıracaktır. Ürününüze olan rağbet arttıkça fiyatı kademeli bir şekilde arttırabilirsiniz. Promosyon kodları ile hero ürününüzün satışını destekleyebilirsiniz. Baremli ve farklı promosyon kodları ile müşterilerinizin ilgisini çekebilir ve ürününüzün satışını arttırabilirsiniz. Tabi bu noktada istikrarlı olmayı ve farklı yatırım aktiviteleri ile ürününüzü desteklemeyi unutmayın. Peki ürünü müşterileriniz kendisi mi arasın bulsun? Hayır, ‘hero ürününüzü’ mağaza vitrininizde ön plana çıkarın ve affiliate pazarlamasında daha yüksek bir komisyon oranı ile tanıtın. Bunların yanı sıra yapmanız gereken en temel şey ürününüzü müşterilere en iyi şekilde anlatmaktır. Ürün başlığı çarpıcı olmalı ve görselleriniz ürünü en iyi şekilde anlatmalıdır. Açıklamalarınız ile de bu anlatımı desteklemelisiniz.

Hero Ürün Belirlerken Dikkat!

Hero ürünler mağazanızın vazgeçilmez parçasıdır. Mağazanızı ön sıralara çıkaracak ve diğer ürünlerinizin satışına etki edecek ürünlerdir. Bu nedenle hero ürünlerinizi belirlerken bir hedef koyun ve o hedef noktasında çalışmalarınızı gerçekleştirin.

Hero ürününüzün yüksek bir trafiğe sahip olması ve satışlarınızın iyi olması için freebies kampanyasına katılın ve ürününüzün trafik oranını arttırın ve satışlarınızı yükseltin. Eğer master veya pro düzeyinde bir mağazaya sahipseniz ve ürünleriniz belirlenen kriterleri karşılıyorsa Flash Deal vb aktivitelere düzenli bir şekilde katılın.

İyi bir DSR puanına sahip olmak için çabalayın. Hero ürünlerinizin dsr puanı 4.5’in altına inmemelidir. Aksi takdirde ürünlerinizi belirli kampanyalara alamayabilir ve dönüşüm oranı yaratmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Bu nedenle müşteri ilişkileri konusunda dikkatli olmalısınız. Peki DSR puanını etkileyen etmenler nelerdir?

  1. Ürün Bilgisi: Ürününüzün açıklama ve görsellerle denk olması gerekmektedir. Online satışın en büyük dezavantajı ürünü canlı bir şekilde görememek. Bu nedenle müşteriler bu konuda oldukça endişe yaşamaktadır. Müşterilerinizin güvenini kazanabilmek için ürününüzü alıcısına en iyi şekilde gönderin ve ürününüze dair açıklamalar yaparken farklı bilgiler vermeyin.
  2. İletişim: Müşteriler ile iyi ilişkiler kurmak ve taleplerini karşılayabilmek son derece önemlidir. DSR puanınızın yüksek olması için iyi ilişkiler kurmayı unutmayın.
  3. Sevkiyat: E-İhracat iki önemli başlıktan oluşmaktadır. Satış ve lojistik. Hızlı, güvenli ve uygun fiyatlarla sevkiyatı yapılmayan ürünlerin satışının iyi yapılmasının çok bir önemi kalmamaktadır. Hem satıcı için hem de alıcı için iyi bir lojistik yönetimi son derece önemlidir. Bu nedenle iyi bir taşıyıcı firma ile çalışmalı ve gönderilerinizi alıcılarına güvenle teslim etmelisiniz.

AliExpress’in Türkiye’deki resmi kargo partneri ShipEntegra, AliExpress satıcılarının yanında! Sipariş yönetimi ve lojistik desteğimiz ile DSR puanınızı yükseltmeniz ve satışlarınızı arttırmanız konusunda en büyük destekçiniziz. Sizde ShipEntegra’ya üye olun ve ShipEntegra’nın sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanarak e-ihracatın parlayan yıldızı olun.

HEMEN ÜYE OL