11.11 İndirimi Nedir?

Satın alma niyetine sahip olan tüketicileri satın almaya teşvik eden birçok indirim günü ile karşılaşıyoruz. Bunlardan en önemlileri: Black Friday, Cyber Monday, Amazon Prime Day, Sevgililer Günü ve çok yakında başlayacak olan 11.11 alışveriş festivali.

11.11 global alışveriş festivali ile ülke olarak yeni tanışmış olsak da kutlamanın geçmişi 90’lı yıllara kadar dayanıyor. 1993 yılında Çin’de Nanjing Üniversitesi’nden dört arkadaşın bekarlıklarını birbirlerine hediye vererek kutladılar. Bazı kaynaklar Sevgililer Gününe karşıt bir ‘’farkındalık’’ yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor. 1 rakamı, Çin alfabesinde tek olma durumuyla bağlantılı olduğu için bekarlar günü (single day) tarihinin 11.11 olarak seçilmiş olabileceği düşünülüyor.

Bekarlar Günü (Single Day) ya da Double Day olarak bilinen 11.11, resmi lansmanını 2009’da yapmış ve Çin’in en büyük çevrimiçi etkinliği olmuştur. Başlarda 24 saat süren 11.11 indirimi, günümüzde iki haftalık bir maratona dönüştü.

11.11 Bekarlar Günü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2021 yılı 11 Kasım Bekarlar Günü’nde sadece Alibaba 84.54 milyar doların üzerinde satış yapmıştır. Global alışveriş festivalleri arasında en kazançlı online etkinliği olarak piyasada kalıcılığını sağlamlaştırmıştır.

 

Kaynak: Statisca

11.11 fırsatlarından yararlanan mobil kullanıcı sayısı 2021 yılında 828 milyon olmuş ve Avrupa kıtasının nüfusunu aşmıştır. Cinsiyete göre ise Çin’de kadınlar erkeklerin neredeyse iki katı harcama yapmışlardır. Geçmiş başarıları göz önüne alındığında 2022 yılında da yükselen trendi sürdürmesi beklenebilir.

11.11 indirimleri kapsamında en çok tercih edilen 3 ürün kategorisi ise moda-giyim, akıllı cihazlar-teknolojik ürünlermobil aksesuarlar ve kozmetik ürünler olmuştur. Siz de stoklarınızı bu ürün kategorilerine göre düzenleyebilirsiniz.

Bonus: Son yılların gözdesi ise Alibaba’nın canlı yayınları oluyor. Çin’in en iyi canlı yayıncısı Lipstick King, ilk 11.11 canlı yayın promosyon etkinliğinde 1.7 milyonu aşan satış yapmıştı. E-ihracat yapan satıcılar ve tüketiciler için yeni bilgiler ve yeni ürünlerle tanışılabilecekleri takibe değer bir etkinlik.  

 

11.11 İndirimlerinin E-İhracat İçin Önemi Nedir?

Online pazaryeri satıcıları için en önemli aylar kasım aralık ocak diyebiliriz. E-ihracatın altın ayları demek yanlış olmaz. 11.11 bekarlar günü alışveriş festivali %70 oranında sağladığı indirimlerle takvimde kendisini takip eden Black Friday ve Cyber Monday öncesi tüketiciler için iyi bir fırsat oluşturuyor. E-ihracat yapanların da bugünlerde ürünlerinin stoklarını güncellemeyi ve indirim ya da kampanyalar oluşturmamayı atlamamaları gerekiyor.

 

11 11 İndirimlerini Doğru Kullanarak Gelirlerinizi Artırın!

11.11 için hangi platformda hangi ürünlerde satış yapıyor olursanız olun ürünlerinizi kampanya/indirimlerle donatın. Kasım ayında en iyi satış stratejilerini geliştirmek için ShipEntegra’nın sizler için sunduğu hizmetlerden yararlanmayı unutmayın. Worldwide Standart Servis ile 2 kg gönderileriniz için 8 farklı fiyattan yararlanabilir, ShipEntegra Eko ve Ekspress servislerimizle 220+ ülkeye ürünlerinizi gönderebilirsiniz.

ShipEntegra panellerinde Etsy, Amazon, AliExpress ve daha fazla pazaryeri ile entegrasyon sağlayıp, 11.11 indirim döneminde doğru sipariş yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL