Yeni bir entegrasyon, yeni bir kolaylık!

Sevgili kullanıcılarımız, mikro ihracat ile ilgili sizlerden en çok aldığımız soru ‘E-İhracat faturamı nasıl oluşturabilirim?’ Bu konuda çekingen yaklaşıldığını ve zaman zaman zorlanıldığını görmekteyiz. E-İhracat faturasını oluşturmayı bilen kullanıcılarımız ise bu işlemi yaparken zaman kaybetmek istemiyor. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi bu sektörde çalışan her birey zamanla yarışıyor. ShipEntegra olarak amacımız kullanıcılarımızın minimum zamanda maksimum iş performansı göstermelerini sağlamak. Bu nedenle Paraşüt ile e-ihracat fatura entegrasyonu sağlamış bulunmaktayız.

Paraşüt, finansal operasyonlarınızı kolayca yönetebileceğiniz bulut tabanlı bir ön muhasebe programıdır. Burada e-ihracat faturalarınızı hazırlayabilirsiniz. Tabi bu faturayı oluştururken belirli bir mesai harcamanız gerekmektedir. Hızlı olunması gereken bu sektörde sizlerin bilgileri bulmak ve girmekle zaman kaybetmenizi istemiyoruz. Yapılan Paraşüt entegrasyonu sayesinde gönderinize ve size ait olan bilgiler otomatik olarak faturanıza yansıtılır. Paraşüt üzerinden ortalama beş dakikada yapabileceğiniz işi ShipEntegra& Paraşüt entegrasyonu sayesinde tek bir tıkla saniyeler içerinde yapabilirsiniz. Hadi gelin birlikte ShipEntegra&Paraşüt entegrasyonunu nasıl yapacağınızı adım adım öğrenelim.

shipentegrauyeol

ShipEntegra& Paraşüt Entegrasyonu

ShipEntegra panelinizde sağ tarafta bulunan ‘Ayarlar’ bölümünden ‘Fatura Hesaplarım’ seçeneğine tıklayın. Burada ‘Paraşüt’ü seçin

Paraşüt sayfasına geldiğinizde ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

  • ShipEntegra& Paraşüt entegrasyonu aracılığıyla e-arşiv fatura hazırlamak için ‘Kullanıcı adı ve Şifre’ alanına Paraşüt hesabınızda bulunan adınız ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.
  • ‘Client ID’ ve ‘Client Secret’ alanları entegrasyonun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için son derece önemlidir. Bu bilgileri Paraşüt firmasıyla iletişime geçerek alabilirsiniz.
  • Faturanızda belirtmek istediğiniz ürün menşei, IBAN gibi bilgiler varsa ‘Not’ kısmına ekleyebilirsiniz.
  • ‘Varsayılan Fatura Mağazam Olsun’ seçeneğini işaretlerseniz ise faturanız ilk o mağazadan kesilir.

E-İhracat faturası oluşturmadan önce gönderinizin etiketini hazırlama sırasında ‘ETGB’ seçeneğine tıklamalısınız.

Gönderinizin etiketini oluşturduktan sonra sol tarafta bulunan ‘Mikro İhracat/ETGB’ sekmesinden ‘ShipEntegra ETGB’Lİ Gönderilerim’ seçeneğine tıklayın. Burada e-ihracat faturası oluşturmak istediğiniz gönderinin yanında bulunan ‘E-Fatura Oluştur’ butonuna tıklayın.

E-Arşiv faturanız ortalama 15 dakika içerisinde otomatik olarak hazırlanacaktır. Faturanızın hazırlandığına dair tarafınıza geri dönüş sağlanıyor. Faturanız hazırlandıktan sonra ‘E-Fatura’ butonuna tıklayarak faturanızı görebilirsiniz.

Bilgi: ShipEntegra&Paraşüt entegrasyonu ile hazırlanan faturaları Paraşüt panelinde ShipEntegra Sipariş ID: xxx olarak görebilirsiniz.

İşte ShipEntegra ile Paraşüt üzerinden e-ihracat faturası oluşturmak bu kadar kolay. Sistemlerimizi her geçen gün sizlerin daha hızlı ve pratik bir şekilde işlerini yapabilmesi adına güncelliyoruz. Yaptığımız yeniliklerle minimum zamanda maksimum performans göstermenizi ve odağınızı satışlarınıza yöneltmenizi istiyoruz. Siz satışlarınızı yapın gerisi bizde! ShipEntegra’ya üye olun ve işlemlerinizin ne kadar kısa sürede bittiğine bakın. Çok şaşıracaksınız! Ayrıca Paraşüt üzerinden e-ihracat faturanızı nasıl oluşturabileceğinizi öğrenmek için ‘E-İhracat Faturası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular’ sayfasını ziyaret edebilir ve E-ihracat Faturası Düzenleme Nasıl Yapılır? adlı videoyu izleyebilirsiniz. Paraşüt üzerinden e-ihracat faturası hazırlamak için hemen tıklayın.

HEMEN ÜYE OL