ShipEntegra’ya dükkanlarınızı tanıtarak siparişlerinizin otomatik olarak ekranınıza düşmesini sağlayabileceğiniz gibi kendiniz yeni gönderi oluşturarak da herhangi bir siparişiniz için gönderim yapabilirsiniz. Hadi şimdi beraber bakalım ShipEntegra panelinden yeni gönderilerinizi nasıl oluşturabilirsiniz.

Öncelikle ShipEntegra panelinden sol menüdeki “Siparişler” bölümü sekmesi altından “Gönderi Oluştur” kısmına tıklayın. Gelen ekrandan “Yeni Gönderi” bölümünü seçin.

ABD dışındaki ülkeler için Eyalet seçeneği olarak açılır menü (dropdown list) bulunmamaktadır. ABD dışında eyalet sistemi bulunan ülkelerde, eyaletin adını bu alana yazabilirsiniz.

Sayfayı kaydırdığınızda aşağıdaki örnekteki gibi gönderinizle ilgili olarak doldurmanız gereken diğer alanları göreceksiniz.

Referans No: Gönderinizle ilgili kendi oluşturduğunuz numarayı bu alana girebilirsiniz. Bu alanın doldurulması zorunlu değildir.

SKU Kodu: Barkodu ayrı olan ve depo stoklarında ayrı bir ürün olarak kayda geçirilen ürün birimlerine (ürün çeşidi) denir. Bu alanın doldurulması da zorunlu değildir. 

Kargo Servis Tipi: Bu alandan anlaşmanız olan servisi seçebilirsiniz. Doldurulması zorunludur.


shipentegra 

Paket Adedi: Göndereceğiniz paket sayısını buradan seçmelisiniz. Doldurulması zorunludur.

Ağırlık, En, Boy, Yükseklik: Bu alanların doldurulması zorunlu olmamakla birlikte siparişinize dair detayları burada belirtebilirsiniz. 

Ürün Adedi: Göndereceğiniz ürünün sayısını bu alanda belirtiniz. Doldurulması zorunludur. 

Ürün Birim Fiyatı: Ürünün birim fiyatını Dolar cinsinden belirtiniz. Doldurulması zorunludur. 

Ürün Açıklaması: Bu alana göndereceğiniz ürünün ne olduğunu belirten İngilizce bir açıklama eklemelisiniz. Örneğin havlu gönderiyorsanız açıklama kısmına “towel” yazmanız yeterli olacaktır. Bu alanın da doldurulması zorunludur. 

Bütün alanları doldurduktan sonra sayfanın sol alt kısmında yer alan “Sipariş Oluştur” butonuna tıkladığınızda “Başarılı!” uyarısı ekranınıza gelecektir. Artık siparişinizi ekranın solunda bulunan Bekleyen Siparişler menüsünden kontrol edip düzenleyebilirsiniz. 

Bekleyen Siparişler kısmından oluşturduğunuz siparişinizi görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda tek bir ürün için işlem yapacaksanız o ürünün sağında bulunan kutucuğa tıklayabilir veya mevcut bütün siparişleriniz için işlem yapmak isterseniz de en yukarıda bulunan kutucuğu tıklayarak tüm siparişlerinizi seçebilirsiniz. 

Daha sonra sayfanın üstündeki “Etiket Oluştur” seçeneğini tıklayarak siparişinize dair kargo bilgilerinizi girebilirsiniz. Buradan varsa kendi anlaşmalı olduğunuz kargo firmasını, anlaşmalı olduğunuz herhangi bir kargo firması bulunmuyorsa ShipEntegra’nın servis seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Birden fazla siparişinize dair detayları toplu şekilde düzenlemek için açılan sayfanın üstündeki alanı kullanabilir ya da tek bir sipariş için alt kısımdaki alanı doldurarak gerekli bilgileri girebilirsiniz. İşleminizi tamamlamak için sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Etiket Oluştur” butonuna tıklamanız yeterlidir. 

“Bekleyen Siparişler” bölümde gerçekleştirebileceğiniz işlemleri daha ayrıntılı görebilmek için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz:

Bu aşamadan sonra etiketi oluşturulmuş siparişinizi menüdeki  ShipEntegra “Lojistik” başlığı altında yer alan “Etiket Basılanlar” kısmında bulabilirsiniz. Buradan dilerseniz bir veya birden fazla siparişiniz için “Koli Oluştur” seçeneğiyle bir paket oluşturabilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Sipariş Oluştur ve Koli Oluştur birbirinden farklı iki ayrı uygulamayı içermektedir. Sipariş oluşturmak size gelen bir siparişi sisteme girmeniz anlamına gelirken, koli oluşturmak ise siparişlerinizi ShipEntegra aracılığıyla iletmeyi tercih ettiğinizde oluşturduğunuz koliyi temsil etmektedir.

Paketlerin üzerine yapıştıracağınız etiketlerinizi ise “Lojistik” başlığı altında “Etiket Basılanlar” kısmından yazdırabilirsiniz. Aşağıda paket oluşturmak ve etiket basmak ile ilgili detaylı videoyu inceleyebilir, bu konudaki yazımızı okumak için ise Paket Oluşturma ve Paket Üzerine Etiket Basımı Nasıl Yapılır başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Resmi tatillerde yollamadığınız kargoların takip numarasını önceden almak için ise erken takip numarası talep edebilirsiniz. 

 

HEMEN ÜYE OL