IOSS Nedir?

Mal bedeli 150 Euro’nun altında bulunan bir ürünü Avrupa Birliği ülkelerine ticari amaç güderek gönderiyorsanız satış noktasında KDV’nin tahsil edildiğini doğrulamak için IOSS numarası alabilirsiniz. Mal bedeli daha yüksek olan gönderiler için standart KDV ithalat kuralları geçerlidir.

Etsy IOSS Numarası

Dev satış platformlarının arasında yer alan Etsy’nin IOSS numarasını satıcıları ile paylaşıp paylaşmayacağı büyük merak konusuydu. Neyse ki Etsy bu konuda çok geç kalmadan nasıl bir politika izleyeceğini satıcılarına anlattı. Etsy, mal bedeli 150 Euro’nun altında bulunan ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderilen, gönderiler için ithalat KDV’si toparlayacağını bildirdi.  Ayrıca 150 Euro’nun altında bir ürün Etsy mağazalarında satışa konulduğunda, satış fiyatına KDV’de eklenecektir. Bu KDV, Etsy tarafından otomatik bir şekilde çekilecek ve sizin adınıza yerel vergi makamlarına gönderilecek.

shipentegrauyeol

Avrupa Birliği’nde yapılan bu değişikliklere ayak uydurabilmek için bir Etsy satıcısı olarak şunları yapmanızı öneririz:

  • Avrupa Birliği ülkelerinin farklı mal türleri için uygulayacağı KDV oranları hakkında bilgi edinin.
  • Satış fiyatına KDV’nin de eklenmesiyle alıcınızın ödeyeceği fiyat da otomatik olarak artacaktır. İş planınızı ve fiyatlandırma politikanızı tekrar gözden geçirin ve gerekli ayarlamaları yapın.
  • Etsy tarafından verilen IOSS numarasını ‘Siparişler ve Kargo Mağaza Yöneticisi’ kısmında bulabilirsiniz. Bu numarayı doğrudan taşıyıcı firmanız ile paylaşın ve başka bir amaçla kullanmayın. Ayrıca IOSS numarasını kesinlikle paketinizin üzerine yazmayın. Proforma faturanız üzerinde IOSS numarası belirtilmezse alıcınıza iki kere KDV çıkabilir.

 

ShipEntegra’ya hemen üye ol!

 

HEMEN ÜYE OL