Kargo politikalarınız ürünleri müşterilerinize nasıl yollayacağınız, kargo ücretleri, teslim süreçleri (Etsy gibi platformlar için yapım süresini de kapsayabilir) ve iadeler ile ilgili bilgileri içeren açıklamalardır. E-ihracat operasyonlarınızın başarılı ilerleyebilmesi açısından kargo politikalarınız oldukça önemli. 

Amazon, Etsy, Ebay gibi platformlarda bu politikalar büyük oranda pazar yeri tarafından kısıtlansa da müşteri güvenini sağlıyor. Bu nedenle detaylı bir kargo politikanızın olması özellikle kendi web siteniz için daha kritik bir rol oynayabilir. Markanıza güven duyulması ve kararsız müşterilerin satın alma yapmasını sağlamak için süreçlerinizi detaylı bir şekilde yazmalısınız.

Açıklamanızın “detaylı” olması elbette karışık olması gerektiği anlamına gelmiyor; son derece basit ve sade bir dille de başarılı bir kargo politikası yazılabilir. 

 

Başarılı Bir Kargo Politikasında Neler Olmalı? 

Taşıyıcı firma seçenekleri: ShipEntegra size otomatik olarak entegrasyon ortaklarından en avantajlı firmayı öneriyor fakat bazı müşteriler özellikle kendileri taşıyıcı firmayı seçmek isteyebilirler ya da bizim entegrasyon ortaklarımızın hepsini yazarak bu firmalardan biri ile gönderim yapacağınızı belirtebilirsiniz. 

Servis seçenekleri: Birkaç günün bir fark yaratmayacağı teslimatlarda EKO seçeneğimiz fiyatıyla öne çıkabilir. Bu sebeple express, eko gibi seçenekler sunmak isteyebilirsiniz. Etsy içerisinde bu ayarı yapmak için “Etsy’de Kargo Profili Nasıl Oluşturulur” başlıklı yazımızı yol gösterici olacaktır. 

Fiyatlanıdırma: Kargo ücretleri eğer ürünlerde yer almıyorsa mutlaka politikalar içerisine eklenmeli. Ücretsiz kargo (free shipping) yapıyorsanız bunu da belirtmek isteyebilirsiniz. 

Kargoya verme süresi: Ürünlerin yolda geçireceği vakit kadar kargoya verme süreniz de müşterilerin satın alma kararını etkileyebiliyor. 

Kargo süresi: EKO ya da Express olmasına göre değişecek olan günleri ayrı ayrı yazmanız gerekebilir. ShipEntegra panelinizden paketlerinizin kaç gün içerisinde güvenli bir şekilde müşterilerinize ulaşacağını görebilirsiniz.

İptal ve iadeler: Müşterilerin satın aldıktan ne kadar sonra sipariş iptali talep edebileceği ya da olası bir sorunda para iadesi mi yapacağınız yoksa değişim mi yapacağınız konularını da mutlaka kargo politikalarınıza eklemelisiniz. Gümrük ücreti doğarsa bunu da sizin mi yoksa alıcının mı ödeyeceğini yazmak sonradan süreçleri daha başarılı yönetmenizi sağlar ve müşterileriniz bir sürprizle karşılaşmamış olurlar. 

Yapılan bir araştırmaya göre alıcıların %67’si kargo politikalarına ürünü satın aldıktan sonra bakıyorlar. Kargo politikalarınızın eksik olması sipariş iptallerinin bir sebebi olarak değerlendirilebilir; bu nedenle her şeyi tam yazmak daha da önem kazanıyor. 


HEMEN ÜYE OL