E-İhracat alanında başarılı olabilmeniz için satışlarınız kadar lojistik süreçlerinize de önem vermeniz gerekmektedir. Gönderiniz alıcısına hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmadığı sürece başarılı bir satış işlemi gerçekleştirmiş sayılmazsınız. Peki bu süreçte yaşanabilecek olan aksaklıklardan zarar görmemek adına ne gibi önlemler alabilirsiniz?

İster yurt içi ister yurt dışı gönderisi olsun her taşıyıcı firma paketleri taşırken oldukça dikkatli davranır. Ancak bazı durumlarda gönderilerin başına istenmeyen durumlar gelebilir. Bu tarz durumlarda önlem almak son derece önemli. Özellikle yurt dışına gönderimi yapılan paketlerde bu durum daha sık yaşanmaktadır. Gönderilerin depolarda işlemleri yapılırken, gönderiler uçaklara yüklenirken veya alıcılarına dağıtılırken istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Hasar veya kayıp gibi durumlarda zararınızı en aza indirgemek adına sigorta yapmanızı tavsiye ediyoruz.

shipentegrauyeol

Mal bedeli yüksek bir ürün gönderdiğinizi ve sigorta yaptırmadığınızı düşünelim. Gönderinin hasara uğraması veya kaybolması durumunda yüzde yüz zarara uğramış olursunuz. Eğer gönderinizi sigortalattırırsanız hasar veya kayıp durumunda taşıyıcı firmadan zararınızı tazmin edebilirsiniz. Bu durum gönderinizin teslimat sırasında yaşayacağınız endişeyi de ortadan kaldırır. Çünkü herhangi bir aksilikte paranızı geri alabileceğinizin güvencesi bulunmaktadır. Ancak gönderinizi sigortalattırmanın yanı sıra gönderinizi en az hasar görecek şekilde paketlemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde taşıyıcı firma zararınızı karşılamama hakkına sahiptir. Bunun yanı sıra her firmanın kendine özgü sigorta şartları bulunmaktadır. Örneğin; TNT içerisinde cam bulunan paketlere, UPS, FedEx, TNT ise mal bedeli 500 doların üzerinde bulunan değerli madenlere sigorta yapmamaktadır.

ShipEntegra ile Ürünlerinizi Güvenle Sigortalattırabilirsiniz!

ShipEntegra ile paketlerinizi uygun fiyatlara sigortalattırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sistem üzerinden ‘Sigortalı çıkış’ seçeneğine tıklamak ve gerekli ücreti karşılamak. Sigorta ek ve ücretli bir hizmettir. Sigorta işlemi yapılmayan paketlerin gönderimi sırasında yaşanabilecek olan hasar ya da kayıp durumunda eğer gönderinizin gümrük değeri 100 doların altında ise tamamını ve taşımacılık bedelini tarafınıza iade ediyoruz. Ancak gönderinizin gümrük değeri 100 doların üstünde ise 100 dolar ve taşımacılık bedelini iade ediyoruz.

Paketlerinizi güvenli bir şekilde alıcılarına teslim etmek konusunda oldukça dikkatliyiz. Ancak nakliye süreci, içerisinde birçok riski barındırmaktadır. Yaşanabilecek olan aksaklıklardan en az şekilde zarar görmek için gönderilerinizi sigortalattırmanız gerekmektedir. Başlangıçta vereceğiniz uygun fiyatlar ileride zarara uğramanızı engeller.

ShipEntegra Sigorta Ücretleri

  • Gümrük değeri 1 ile 250 dolar arasında bulunan gönderileriniz için sigorta bedeli 30 dolardır.
  • Gümrük değeri 250 doların üzerinde bulunan gönderileriniz için sigorta bedeli gümrük değerinin %5’i şeklindedir.

ShipEntegra’nın sunduğu hizmetlerden yararlanmak için hemen üye olabilir ve kargolarınızı ShipEntegra güvencesi ile alıcılarınıza kolayca iletebilirsiniz.

Hemen Üye Ol