Dropshipping ile ilgili pek çok farklı tanım bulunsa da aslında kısaca satıcının bir ürünü stoklamadan ve yapımını ya da üretimini gerçekleştirmeden tamamladığı satış türü olarak açıklayabiliriz. Hem depolama maliyetinden kurtarması hem de diğer ek tedbirlerin masraflarının olmaması sebebiyle dropshippinge olan ilgi her geçen gün artıyor. Al-sat tipi satışa göre daha az zahmetli olan dropshipping; ShipEntegra kullanıcıları için daha da kolay.

Al-sat tipi satış yapıldığında ürünleri İzmir’den tedarik eden, Amazon ve Ebay’de satış yapan Ankara’daki birinin önce ürünleri Ankara’ya getirmesi gerekir. Satış oldukça da ürünleri yurtdışındaki müşteriline kargolayacaktır. Bu iş modeli lojistik açısından iki ayrı kargolama işlemi yapılmasına sebep oluyor ve müşteriye ürün ulaşması bakımından da en az birkaç günlük bir zaman kaybı yaşanıyor.

Dropshippingde ise siparişi satıcı alır fakat müşteriye üretici yollar. İster üreticiden isterseniz de online satış kaynaklarından temin ettiğiniz bir ürünü doğrudan ShipEntegra transfer merkezine yönlendirerek buradan alıcınıza iletilmek üzere hazırlanıp yola çıkarılmasını sağlayabilirsiniz. Zaten kolay olan dropshipping; ShipEntegra ile daha da kolay hale gelir.

ShipEntegra; sahip olduğu entegrasyon, lojistik yazılımı ve lojistik hizmetiyle dropshipping konusunda ihtiyaç duyduğunuz her türlü desteği size sağlayacak kapasiteye sahiptir.

  • Ürünlerinizle ilgili tekli veriler veya excel dosyası aracılığıyla toplu gönderiler oluşturabilir veya mağazalarınızı entegre ederek siparişlerin anlık olarak ShipEntegra hesabınıza düşmesini sağlayabilirsiniz.
  • ShipEntegra transfer merkezlerimize yönlendirdiğiniz paketleriniz için gerekli barkod ve etiketler profesyonel ekibimiz tarafından basılarak yapıştırılır.
  • Paketiniz için en güvenli ve ekonomik kargo firmalarıyla teslim edilmek üzere takip numaraları oluşturulur.
  • Oluşturulan takip numaraları otomatik olarak ilgili platformlara yazılır.
  • Proforma faturalarınız sistem tarafından otomatik olarak oluşturulup hazırlanır.
  • Paketleriniz içeriğine göre taşıma sırasında zarar görmeyecek biçimde ve gümrük kurallarına uygun şekilde hazırlanır.
  • Ürünlerin gümrükten rahatça geçebilmesi için gerekli belgeler önceden hazırlanır ve herhangi bir gecikme veya aksama ile karşılaşılmaması için her türlü önlem önceden alınır.

ShipEntegra her platformdaki tüm satışları tek ekrandan yönetmeye imkan sağlamasının haricinde kargo avantajlarıyla da dropshipping daha da kolaylaşmasını ve hızlanmasını sağlıyor. Siz de otomatik olarak işlenen veya bizzat gerçekleştirdiğiniz tüm bu işlemleri ShipEntegra üzerinden takip edebilir, kargonuzun durumunu kontrol edebilir ve gönül rahatlığıyla işinizi büyütebilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL