IOSS Nedir?

Mal bedeli 150 Euro’nun altında bulunan bir ürünü Avrupa Birliği ülkelerine ticari amaç güderek gönderiyorsanız satış noktasında KDV’nin tahsil edildiğini doğrulamak için IOSS numarası alabilirsiniz. Mal bedeli daha yüksek olan gönderiler için standart KDV ithalat kuralları geçerlidir.

Amazon IOSS Numarası

Amazon satıcılarının Avrupa Birliği ülkelerine daha rahat bir şekilde gönderim yapabilmeleri adına IOSS numarasını paylaşmaktadır. KDV satış sırasında alıcıdan tahsil edilir ve sizin adınıza yerel vergi makamlarına iletilir.

shipentegrauyeol

 

Satıcı olarak tek yapmanız gereken IOSS numaranızı ve gönderinizin amazon tarafından belirlenen gerçek mal bedeli, amazon sipariş numarası gibi bilgileri taşıyıcı firmanıza bildirmek. Her siparişinizi tek bir kargo ile göndermeye dikkat edin. Bu işlemleri yapmadığınız takdirde alıcınıza iki defa KDV çıkabilir ve teslimatta gecikme yaşanabilir. Müşterinizin kötü bir satış deneyimi yaşamaması adına dikkatli olmanız gerekmektedir.

Amazon, her storefrontun farklı bir IOSS numarası olduğunu belirtti.

Bir müşteri olarak AliExpress üzerinden sipariş vermek için ne kadar KDV ödemeniz gerektiğini ‘Sipariş Özet’ sayfasında görebilirsiniz.

ShipEntegra’ya hemen üye ol!

 

HEMEN ÜYE OL