IOSS Nedir?

Mal bedeli 150 Euro’nun altında bulunan bir ürünü Avrupa Birliği ülkelerine ticari amaç güderek gönderiyorsanız satış noktasında KDV’nin tahsil edildiğini doğrulamak için IOSS numarası alabilirsiniz. Mal bedeli daha yüksek olan gönderiler için standart KDV ithalat kuralları geçerlidir.

AliExpress IOSS Numarası

AliExpress IOSS numarası konusunda diğer Pazar yerlerine göre daha hassas davranıyor ve satıcıları ile paylaşmak yerine Türkiye’deki resmi kargo partneri olan ShipEntegra ile dijital ortamda paylaşım yapıyor.

shipentegrauyeol

 

ShipEntegra AliExpress entegrasyonu sayesinde AliExpress üzerinden gelen siparişinizin detayları, alıcı bilgileri ve IOSS numarası proforma faturaya ve gümrük sistemine yansıtılıyor. Bu sayede satıcı olarak sizin ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Hem iş yükünüz azalıyor hem de manuel bir işlem yapmadığınız için hata payı sıfıra iniyor.

DİKKAT!

AliExpress üzerinden Avrupa Birliği’ne satış yaparken ShipEntegra entegrasyonunu kullanmanız gerekmektedir. Manuel bir şekilde işlem yaptığınız takdirde gönderinize ait olan IOSS numarasını proforma faturanızda ve gümrük sisteminde gösteremezsiniz. Alıcınız iki kere KDV ödemek durumunda kalabilir. Bu durum müşteri memnuniyeti açısından kötü sonuçlar doğurabilir.

ShipEntegra’ya üye olmak için tıklayın.

 

HEMEN ÜYE OL