Etsy’de Mağazası Olanların Ödemesi Gereken Ücretler

Etsy’de satış yapmanız için öncelikli olarak ödemeniz gereken ücretler vardır. Bu ücretler, satış öncesi ve sonrası olarak iki farklı şekilde ayarlanır. Bu ücretler, zaman zaman değişiklik gösterebilir. Ancak çoğunlukla sabit fiyatlara sahiptir. Dolayısıyla satış yapma ve ürünlerinizin fiyatlarını belirlemeden önce ödemeniz gereken ücretleri bilmenizde fayda vardır.

Listeleme ücretini bir kere ödedikten sonra 4 aya kadar aynı ürünü sergileyebilirsiniz. 4 ayın sonunda ürün eklemek isterseniz tekrar ödeme yapmanız gerekir. Bir ürün listelemek için 0,20 ABD doları ödemeniz gerekir. Ürününüz satıldığında, Etsy ek olarak satış fiyatınızın %5’i kadar bir işlem ücreti alır.

Etsy reklam ücretleri zorunda olmadığınız bir ödeme opsiyonudur. Ancak reklamlar, pek çok satıcı arasından sıyırılmanızı ve mağazanızın tercih edilmesini sağlar. Etsy, mağaza sahiplerine doğrudan ücretli reklam seçenekleri sunar. Bu reklamlarla mağazanız ve ürünleriniz, Etsy arama sonuçlarında daha üst sıralarda gösterilir. Reklam ücretleri, reklam bütçenize ve seçtiğiniz reklam stratejisine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Para çekme ücreti de ödemeniz gereken ücretlerden birisidir. Etsy Payments ile kazancınızı banka hesabınıza veya diğer ödeme yöntemlerine çekmek istediğinizde, para çekme ücreti ödersiniz. Ücret, çekilen tutar ve bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik gösterir.

Etsy Ödeme Sayfası Nedir, Nasıl Yönetilir?

Etsy Ödeme Sayfası, Etsy mağaza sahiplerinin ödeme işlemlerini yönetmelerine olanak tanıyan bir araçtır. Bu sayfa, Etsy mağaza sahiplerinin ödeme almasını mümkün hale getirir. Ödeme aracısı olan Etsy Payments’i kullanarak ödemeleri kabul etmeniz mümkün olur. Etsy Payments, müşterilerinizin kredi kartı, banka kartı veya PayPal hesapları aracılığıyla ödeme yapmalarına olanak tanır. Ancak ülkemizde PayPal kullanımı yasaklandığı için bu seçenek henüz devre dışıdır.

Etsy Ödeme Sayfası, mağaza sahiplerinin ödeme işlemlerini izleyebilmeleri için bir dizi araç sunar. Satıcı profiline sahip olan kullanıcılar doğru adımları takip ederek satış sayfasını doğru şekilde yönetebilir

Satış geçmişi görüntülemesi yapmanız, satışlarınızın yönetimi için son derece önemlidir. Bu alanda satış geçmişinizi görüntüleyebilir ve tamamlanmamış siparişleri takip edebilirsiniz. Böylelikle mağazanızın gidişatına dair bilgilere edinerek çeşitli geliştirmeler yapabilirsiniz.

Ödemeleri yönetmeniz de doğru yönetim şekillerinden biridir. Bu alanda ödeme işlemlerini kolaylıkla yönetebilir, ödemeleri onaylayabilir veya iptal edebilirsiniz. Böylelikle ödeme sayfasını verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Faturalandırma ve vergi bilgilerini yönetme alanı da mevcuttur. Fatura bilgilerinizi ve vergi bilgilerinizi ödeme sayfasından görebilirsiniz. Böylelikle ihtiyaç halinde bu alana başvurabilirsiniz.

üye ol

İade işlemlerini yönetmeniz, oldukça önemlidir. Ödeme sayfasında yer alan iade işlemlerini zamanında yapmanız, mağaza profilinizin itibari için son derece gereklidir. Müşterilerinizin güvenini kazanmanız için bu alanı doğru şekilde kullandığınıza ve yönettiğinize emin olmanız, olumlu geri dönüşler almanızı sağlar.

Etsy Ödeme Çeşitleri Nelerdir?

Etsy üzerinden satış yapan kullanıcılara çeşitli alanlarda ödeme yapılabilir. Mağaza sahipleri, istediği şekilde bu çeşitli ödeme yöntemleri arasından kendisine uygun olanı seçer. Böylelikle ödemeler, mağaza sahiplerinin tercihi doğrultusunda yapılır. Bu ödeme seçenekleri arasında,

● kredi kartları,

● PayPal,

● Apple Pay,

● Google Wallet,

● banka havalesi,

● Etsy hediye kartları yer alır.

Kredi kartlarına yapılan ödeme seçeneği sıklıkla tercih edilir. Son zamanlarda popülerlik kazanan Apple Pay ve Google Wallet da para kazanmanızı olanaklı hale getirir.

Etsy İşlem Ücretleri Nelerdir?

Etsy, çeşitli işlemleri yapmanız için mağazanızdan belirli ücretler talep eder. Bu ücretler, satış yaptığınız ürünlerden komisyon alınmasıyla gerçekleşir. Sattığınız ürünlerden alınan komisyon, ürünlerin fiyatlarını doğru şekilde ayarlamanız için yardımcı olabilir. Dolayısıyla fiyat politikanızı işlem ücretlerine göre yapabilirsiniz.

Satış ücreti, otomatik olarak kesilen ücretlerden birisidir. Her satış için, Etsy %5 işlem ücreti alır. Bu ücret, genellikle ürünün fiyatına ve kargo ücretine göre hesaplanır. Böylelikle ürünlerden elde edeceğiniz karı %5’lik işlem ücretine göre ayarlayabilirsiniz.

Ödeme işlem ücreti de satış yaptıktan sonra paranın hesabınıza yatmadan önce kesintiye uğramasıdır. Etsy, ödeme işlemleri için sabit bir işlem ücretini otomatik olarak alır. Bu ücret, ödeme yöntemine göre değişiklik gösterir. Kredi kartıyla yapılan ödemeler için bu ücret %3 + 0.25 USD’dir. PayPal kullanarak ödeme yapanlar için ise ödeme işlem ücreti %4 olarak ayarlanır. PayPal özelliğini yurt dışında yer alan mağazalar kullanabilir.

Dönüştürme ücreti, doğrudan satıcıdan kesilen bir ücrettir. Eğer satış farklı bir para biriminde gerçekleşirse, Etsy dönüştürme ücreti alır. Bu ücret, işlem ücretine benzer bir şekilde hesaplanır. Böylelikle ürünlerinizi farklı ülkelerden insanlar satın aldığında da komisyon otomatik olarak kesilir.

etsyde-komisyon-oranlari

Etsy Reklam Ücretleri Nelerdir?

Etsy, satıcıların ürünlerini ön plana çıkarmaları için reklam olanağı sunar. Reklam vermeyi tercih eden satıcılar, ürünlerini geniş kitlelere sunabilir. Üst sıralarda yer alan reklamlı ürünler arasında olmayı tercih ederseniz belirli ücretleri ödemeniz gerekir.

Reklam ücreti ödemeden önce ürünlerinizin listeleme ücretini ödemeniz gerekir. Listeleme ücretini ödedikten sonra mağazanız aktif hale gelir. Böylelikle mağazanızda yer alan ürünleri müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz.

● Otomatik promosyon olarak adlandırılan sistem, reklam ücretlerinin otomatik şekilde alınmasına fayda sağlar. Etsy üzerinden satış yapanlar, çeşitli ürünlerini geniş kitlelere ulaşmak adına bu reklamları sıklıkla tercih eder. Bu ücretler, Etsy’nin belirlediği bir bütçeye göre yapılır ve ürünleriniz Etsy arama sonuçlarında, diğer ürün sayfalarında veya alışveriş sepetinde otomatik olarak öne çıkar. Bu reklam hizmeti için Etsy, satışın yapıldığı zaman %15 reklam ücreti alır.

Elle yapılan promosyonlar da farklı reklam stratejilerinden birisidir. Satıcılar, elle yapılan promosyonlar oluşturarak belirli ürünlerini tanıtabilirler. Satıcılar, elle yapılan reklamlar için belirli bir bütçe belirleyebilirler ve reklamın ne kadar süre boyunca çalışacağını seçebilir. Bu reklam hizmeti için Etsy, her tıklama başına belirli bir ücret alır.

ShipEntegra ile Etsy’de daha fazla bilgi sahibi olabilmek için hemen üye olun!

HEMEN ÜYE OL