Amazon vs Etsy

Amazon ve Etsy arasında geçen rekabet uzun yıllardır devam eder. Markaların kendi arasında olan rekabet dışında, satıcıların da hangi platformu tercih etme konusunda güçlük yaşaması günümüzde oldukça sık bir şekilde görülür. Farklı ürün satıcılarının kararsız kalması, atılım yapamamasına neden olur. Dolayısıyla seçimin doğru araştırılarak verilmesi gerekir.

Seçiminizi yaparken ürünlerinizin yapısına, kalitesine ve çeşitliliğine önem vermeniz gerekir. Her iki platformda da pek çok ürün yer alır. Ancak bu platformlarda bazı popüler ürünler vardır. Dolayısıyla seçiminizi yaparken satmayı düşündüğünüz ürünlere göre bir tercih yapmanız gerekir. Her iki platformun da benzersiz avantajları vardır. Bu avantajlar arasından hangisi size hitap ediyorsa o alanı seçerek satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Amazon ve Etsy Arasındaki Fark Nedir ?

Amazon ve Etsy platformlarında satış yapmaya başlamanız oldukça kolaydır. Ancak bunun sürdürülebilir olması son derece önemlidir. Satıcılara sunulan avantajlar ile geniş kitlelere hitap eden iki platform da son derece kullanışlıdır. Müşteri ve satıcı dostu olan bu iki platformun birbirinden ayrı özellikleri vardır. Farklı özellikler, satıcı profilini hangi platformda oluşturacağına dair fikir sahibi olmanızı mümkün kılar.

İki firma arasındaki farklar, özellikler ve benzerlikler, satıcıların kararsız kalmasına neden olabilir. Satmaya çalıştığınız ürünlerinizi her iki platformda da kaliteli müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz. Her iki firmanın da sahip olduğu farklı politikalar mevcuttur. Dolayısıyla satış statejinize uygun olan platformu seçmeniz son derece önemlidir.

● Amazon, genellikle daha büyük ölçekli perakende satışlarını hedefler ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Amazon, bir pazar yeri olarak işlev görür ve birçok farklı satıcının ürünlerini listelemesine olanak tanır. Amazon’da yer alan ürünler genellikle seri üretim malzemeler veya yaygın olarak tüketilen ürünlerdir. Amazon’un sahip olduğu en büyük avantajlardan birisi de Amazon Prime özelliğidir. Amazon Prime ile satıcılarından düşük komisyonlar alınır. Aynı zamanda Amazon Prime satıcı profiline sahip olan satıcılar, Prime müşterilere indirimli fiyatlar sunar. Böylelikle satıcılar dikkatleri üzerinde tutmayı başarır.

● Etsy ise genellikle el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu bir platformdur. Benzersiz şekilde üretilen tasarımlar, özel el işçiliği ile birlikte üretilebilir. Sanat eserleri, vintage ürünler ve kişiselleştirilmiş hediyelik eşyalar gibi benzersiz ürünlerin satışına izin veren platformda siz de kendi ürünlerinizi satabilirsiniz. Evde veya atölyenizde ürettiğiniz eşyalarınız burada satışa çıkarabilirsiniz. Etsy, küçük işletmelerin, ev üreticilerinin ve el sanatları ile ilgilenen satıcıların ürünlerini sergileyebilecekleri bir platform olarak da hizmet verir.

Hangisi Daha Kârlı: Amazon & Etsy

Satıcıların düşünmesi gereken önemli noktalardan birisi de edilen kardır. Ürünlerden edilen kar payı, belirli komisyonların alınmasından sonra gerçekleşir. Her iki platforumun sahip olduğu komisyon oranları değişiklik gösterebilir. Bu değişiklik, indirim zamanlarında veya bazı önemli günlerde gerçekleşebilir.

Kâr etmeniz için seçtiğiniz platform ile satmak istediğiniz ürünlerin uyumlu olduğuna emin olmanız gerekir. Kara geçmenin önemli anahtarlarından birisi de ürünlerin bulunabilirliğidir. Satmayı düşündüğünüz ürünler eğer platformun yapısına ters ise kar etmeniz düşük bir ihtimaldir.

● Ürünlerinizi ne kadar sattığınız kâr etmeniz için son derece önemlidir. Eğer bir ürün çok sık satılıyorsa, platformdan bağımsız olarak kar etme oranınız büyük oranda artar.

● Ürünlerinizi ne kadar sattığınızın yanı sıra, ürünlerinizin fiyatı da son derece önemli ayrıntılardan birisidir. İyi bir fiyatlandırma stratejisi ile birlikte daha fazla kar elde elde etmeniz mümkündür.

● Ürünlerinizin türü, bu alanda kar etmeniz için belirleyici faktörlerden birisidir. Eğer el yapımı ürünler yapmayı tercih ederseniz Amazon platformunda öne çıkmanız oldukça zordur. Benzer biçimde teknolojik ürünleri Etsy üzerinden satmayı düşünürseniz ürünlerin görülme ihtimali oldukça düşüktür. Dolayısıyla seçiminizi sahip olduğunuz ürünlere göre yapmanız önemlidir.

Bu özellikler göz önüne alındığında, Amazon ve Etsy arasında karar verme açısından bir seçim yapmanız zor olabilir. Amazon daha büyük bir platformdur ve daha fazla müşteriye sahip olma potansiyeline sahiptir. Etsy ise daha özgün ürünlere ve daha küçük ölçekli işletmelere odaklanır. Dolayısıyla, hangi platformun sizin için daha karlı olacağı, satmayı düşündüğünüz ürünün türüne ve stratejisine bağlı şekilde olur.

Amazon ve Etsy Kararını Verirken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Ürünlerinizi satmaya karar verdikten sonraki seçim, platformun doğru şekilde belirlenmesidir. Seçiminizi yaparken hedef kitlenizi bilmeniz son derece önemlidir. Karar verme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar, tamamen kişisel şekilde ayarlanır. Kendi kararınızı verdikten sonra ürünlerinizi gönül rahatlığıyla satabilirsiniz.

● Hem Amazon hem de Etsy, farklı fiyatlandırma stratejileri için uygun olabilir. Ancak, Amazon genellikle daha rekabetçi fiyatlandırmalar ve hızlı kargo seçenekleri sunar. Etsy ise daha çok kişiye özel ürünlere odaklandığı için daha yüksek fiyatlandırmalar yapabilirsiniz. Fiyatlandırma stratejinizi, ürünlerinizin maliyetini, kar marjınızı ve rekabet durumunu dikkate alarak belirleyebilirsiniz. Böylelikle geniş kitleleri tercih edereniz Amazon’u, yüksek kârlı satış olanağı için Etsy platformunu tercih edebilirsiniz.

● Hedef kitleniz dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisidir. Hangi platformun sizin hedef kitleniz için daha uygun olduğunu yakalamanız için, hedef kitlenizin mevcut platformdaki işleyişine bakabilirsiniz. Örneğin, gençlere uygun olarak ürünler satıyorsanız, gençlerin tercih ettiği platforma yönelmeniz gerekir. Böylelikle satış yapma ihtimaliniz büyük oranda artar.

● Komisyon ve işletme maliyetleri de önemli kararı almanıza yardımcı olan bir etkendir. Her iki platformun da farklı komisyon ücretleri vardır. Amazon, daha büyük bir platform olduğu için, listeleme ücretleri ve reklam ücretleri gibi maliyetlerin daha yüksek olma eğilimindedir. Etsy, daha küçük bir platform olduğu için, bu maliyetler daha düşüktür. Ürünlerden edilen muhtemel kar payı ile kendi maliyet hesabınızı yaparak uygun olan platformu seçebilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL