Etsy’de En Çok Satılan Ürünler Nelerdir

Etsy, genellikle el yapımı olarak tasarladığınız ürünleri satmanızı olanaklı kılan bir platformdur. Modern ve vintage ürünlerin sıklıkla satıldığı sitede, satıcı profilinizi popüler kategorilere göre belirleyebilirsiniz. Etsy nedir ile ilgili yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Sattığınız ürünlerin çeşitliliğini belirlemeniz için en çok satılan ürünleri takip edebilirsiniz. Böylelikle platformu kullanan müşteriler, sattığınız ürünlere ulaşabilir. Etsy’de en çok satılan ürünler, kategorilere göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda farklı mevsimler için tasarlanan ürünler de çok satanlar arasında yerini almayı başarır. En çok satan ürünlerini sıralamak gerekirse,

● Takı,

● Ev dekorasyonu,

● Kıyafet ve aksesuar,

● Parti malzemeleri,

● Kişisel bakım ürünleri yer alır.

2022 Etsy’de En Çok Satılan Ürünler

El yapımı takılar, Etsy’de en çok satılan ürünlerden biridir. Yüzük, kolye, küpe ve bileklik gibi ürünler, bu alanda yer alır. El emeği olarak tasarladığınız takıları doğrudan müşterilere sunabilirsiniz. Ürünlerinize çeşitlilik katarak müşterilerinizin dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz.

Ev Dekorasyon ürünleri de 2022 yılına damga vurmayı başaran tasarımları içerir. Duvar çıkartmaları, halı, perde ve tablo gibi ev dekorasyon ürünleri, popüler şekilde tercih edilir. Dolayısıyla ürün katoloğunuza bu tasarımları da ekleyebilirsiniz.

Kıyafet ve aksesuarlar, gündelik olarak tercih edildiği için en çok satanlar arasında yerini alır. Özellikle vintage ve retro tarzı giyim ürünleri, Etsy’de ilgi görür. Çanta, cüzdan, kravat gibi aksesuarları profilinizde sergileyebilirsiniz. 2022’nin en çok satan kıyafetlerini inceleyerek siz de ürün katoloğunuzu tekrardan güncelleyebilirsiniz

Düğün ve parti malzemeleri, genellikle en çok satanlar arasında her sene yerini alır. Düğün, nişan ve doğum günü organizasyonları için kaliteli şekilde tasarladığınız ürünleri, müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz. Davetiye, masa örtüsü, hediye kutuları ve parti süsleri gibi ürünleri kişiye özel olarak yaparak satıcı profilinizin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Kişisel bakım ürünleri, sürekli ihtiyaçlardan olduğu için en çok satılan ürünler arasından popüler şekilde tercih edilir. Sabun, şampuan, vücut losyonu ve benzeri sattığınız ürünleri, müşterilerinize sunabilirsiniz. Popüler ürünleri profilinizde sergilemeniz, satıcı profilinizin kolaylıkla bulunmasını olanaklı hale getirir.

2023 Etsy Trendleri Nelerdir?

2023 yılında trend olmayı başaran ürünler, pek çok alanda yer alır. Özellikle giyim ve ev dekorasyonu alanında büyük ilgi gören ürünleri satıcı profiline eklemeniz önerilir. Popüler olan ürünleri satışa sunarak dikkatleri üzerinize çekmeyi başarabilirsiniz.

● Sürdürülebilirliğe sahip ürünler, 2023 yılında trend olmayı başarır. Müşterilerin sürdürülebilir ürünlere yönelmesi ile birlikte, Etsy’de de el yapımı olarak sattığınız ürünleri tekrardan düzenleyebilirsiniz. Geri dönüştürülmüş ve organik malzemelerden yapılan ürünlerin popülerliği oldukça yüksektir. Dolayısıyla ürünlerinizi sergilerden doğal malzemelere sahip olmasına özen göstermeniz önerilir.

● Doğal ve organik ürünler, 2023 yılının trend ürünleri arasında yerini alır. Doğal ve organik ürünlerin popülerliği her gün artmaya devam ettiği için bu yıl da en trendler arasında dikkatleri çekmeyi başarır. Bu alanda organik tekstil ürünleri, organik şampuanlar, sabunlar ve diğer kişisel bakım ürünleri gibi pek çok sağlıklı seçeneği rahatlıkla satışa sunabilirsiniz.

● Minimalizm ve basit tasarımlar da müşterilerin sıklıkla tercih ettiği çeşitlere sahiptir. Etsy’de trend olmayı başaran minimalist ürünler, sade yapısıyla müşterilerin sıklıkla tercih etmesini sağlar. Zarif ve basit görünümü ile her alana kolaylıkla uyum sağlayan ürünleri satışa koyarak müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz.

● Dijital ürünlerin popüler olması nedeniyle 2023 yılında da bu ürünler trendler arasında yerini alır. 2023 yılında Etsy üzerinden yoğun ilgi gören dijital yapıya sahip olan tasarımları satışa sunarak, profilinizin beğenilmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle, dijital indirilebilir sanat eserleri ve dijital planlayıcılar gibi ürünler yıla damgasını vurmayı başaran tasarımlar arasındadır. Böylelikle teknolojik ürünleri de satışa sunabilirsiniz.

● Tekstil ürünleri de 2023 içerisinde sıklıkla tercih edilen modellere sahiptir. Özellikle, duvar halıları, dikiş ve nakış gibi tekstil sanatları Etsy üzerinden sıklıkla tercih edilir. Siz de ev dekorasyonuna katkı sağladığınız ürünleri bu alanda satışa sunabilirsiniz.

Etsy Ürün Bulma Stratejisi

Etsy üzerinden sattığınız ürünlerin bulunması için belirli adımları takip etmeniz gerekir. Bu adımları takip ederek satmaya çalıştığınız ürünleri kolaylıkla bulunabilir hale getirebilirsiniz. Böylelikle doğru seçimleri yaparak satıcı profilinizin popülaritesini büyük oranda artırabilirsiniz.

● Ürün bulma strateji arasında özelleştirilme seçeneği, satmaya çalıştığınız tasarımın ulaşılmasını kolay hale getirir. Özelleştirilmiş önerileri takip etmeniz, geniş müşteri kitlesine ulaşmanıza yardımcı olur. Arama çubuğuna sattığınız ürünü yazarak popüler aratmaları görebilirsiniz. Böylelikle ürün skalanızı bu ürünlere göre belirleyebilirsiniz. Özelleştirilmiş öneriler ile ürünlerinizin bulunabilirliğini büyük oranda artırmanız mümkün olur.

● Ürün açıklamaları da bulunabilirlik için oldukça önemlidir. Etsy satıcılarının ürünlerine ayrıntılı açıklamalar ve fotoğraflar yüklemesi, arama kısmında satılan ürünün ön sıralarda çıkmasını sağlar. Bu sayede satıcılar, müşterilerin detaylı bilgi sahip olmasına yardımcı olarak profillerinin bulunabilirliğini artırabilir.

● Trend ürünleri takip etmeniz de sattığınız ürünlerin bulunmasını kolay hale getirir. Müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler, belirli zamana göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla satıcı profilinizdeki ürünleri sürekli olarak yenileyerek güncel tutmanız bulunma oranınızı artırır. Trend olan ürün seçenekleri arasında sattığınız tasarımlar yer alıyorsa, çeşitli kampanyalar da düzenleyebilirsiniz. Kampanyalar ile birlikte çeşitli avantajlar sunarak üst sıralarda satıcı profilinizi sergileyebilirsiniz.

● Ürün bulma stratejisi arasında önemli olan faktör anahtar kelimelerin doğru şekilde verilmesidir. Satışa sunduğunuz ürünlere doğru ve basit bir açıklama yazarak müşterilerin ilgi odağı olabilirsiniz.

Ürün bulma stratejisinin sunduğu kolaylık ile bulunma oranınızı büyük oranda artırabilirsiniz. Artan bulunma oranı ile ürünlerin satışında da artış sağlanır. Böylelikle sattığınız ürünlerden büyük oranda kar etmeniz mümkün hale gelir. Farklı özelliklere sahip olan ürünleri detaylı biçimde yazarak oldukça geniş kitlelere hitap edebilirsiniz. Böylelikle doğru stratejileri takip ederek satış yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

En doğru ürünleri bulmak ve trendleri keşfetmek için e-ihracatta üretici ve satıcıyı buluşturan platformumuz PrinWork ile işe başlayabilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL