E-İhracatın kalbi Amerika!

‘’Ben Amerika’ya e-ihracat yapmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.’’ diyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü biz sizin için işin tüm inceliklerini tek bir yazıda toparladık.

Hadi Başlayalım!

E-İhracat Nedir?

“Amerika’ya e-ihracat nasıl yapılır?” sorusunu cevaplamadan önce ‘’E-İhracat nedir?’’ sorusunun cevabına bakalım. Herhangi bir ürünü veya hizmeti online kanallar aracılığıyla yurtdışında bulunan bir müşteriye satma sürecine e-ihracat denir.  Eskiden bu işlemi yapmak oldukça zordu. Günümüzde ise uluslararası taşımacılık sektörünün gelişmesi ve ödeme yöntemlerinin globalleşmesi sayesinde tek tıkla mümkün hale gelmiştir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ihracat ile ilgilenen ve buradan kazanç sağlayan birçok girişimci bulunmaktadır.

Neden Amerika’ya E-İhracat Yapmalısınız?

Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun her girişimci Amerika’ya e-ihracat yapmak ister. Amerika rekabetin bol olduğu güçlü ve büyük bir pazardır. Peki siz neden bu pazarda yerinizi almayasınız? Amerika’da yaklaşık olarak 300 bin Türk vatandaşı yaşamaktadır. Türkiye’de ise 2 bin civarında Amerikan şirketi faaliyette bulunmaktadır. Bu nedenle Amerika ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler gün geçtikçe daha çok kuvvetlenmektedir. Bu iki ülke arasında 20 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmi bulunmaktadır. Bu nedenle bu iki ülke arasında e-ihracat yapmak oldukça yararlı olacaktır. Amerika pazarı gümrük muafiyet sınırının yüksek olması nedeniyle büyük bir avantaj sağlamaktadır. 10 Mart 2016 yılında gönderi başına gümrük muafiyet sınırı 200 dolardan 800 dolara çıkarılmıştır. Bu durum hem ticareti kolaylaştırmış hem maliyeti azaltmış hem de teslimat süreçlerini hızlandırmıştır. Böylelikle ABD pazarında satış yapan satıcıların gönderim gümrükte kalır mı endişesi azalmıştır.  

shipentegrauyeol

İstatistikler Amerika’daki E-Ticaret Hakkında Ne Diyor?

Amerika’da bulunan e-ticaret pazarı diğer pazarlara oranla daha yoğundur. Amerika’da e-ticaret denilince akla gelen 3 büyük isim bulunmaktadır. Amazon, Walmart ve Apple. İstatistiklere göre 2018 yılında bu üç mağaza ABD e-ticaretinin %27’sine denk gelen 87,1 milyon dolar gelir sağlamıştır. Bunun yanı sıra Amazon aynı yılda Pazar hacminin %19,8’ini oluşturmuştur. 2019 yılında ise fiziksel ürünlerin internet üzerinden yapılan satışları 343,15  milyar dolardır. İstatistiklere göre 2024 yılında bu rakamın yaklaşık olarak 476,5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Amazon, Etsy, Ebay, Walmart, Aliexpress gibi platformların e-ihracat alanında büyük bir önemi vardır. Alıcıların bu Pazaryerlerine güveni oldukça yüksektir. Bu platformlarda satılan ürünlerin kalitesinin iyi olduğuna ve buradan verdikleri siparişlerin hızlı geleceklerine emindirler. Bu nedenle bu platformlarda mağaza açmak ve satış gerçekleştirmek sizi güvenilir kılacaktır. Sizde bu güvenilir ve büyük pazaryerlerinde mağazanızı açabilir ve satış yapabilirsiniz.

Amerika’da Popüler Olan Ürünler Nelerdir?

Amerika’ya e-ihracat yapmak istiyorsak orada yaşayan insanların nelere ihtiyaç duyduklarını bilmemiz gerekmektedir. İstek ve ihtiyaçlar doğrultusunda satış yapmak son derece önemlidir. Peki Amerika’da yaşayan insanlar online alışverişte en çok hangi kategorilerden ürün tercih ediyor? Yapılan araştırmalara göre Amerika’da yaşayan insanlar online alışverişte sırasıyla moda, elektronik ve medya, oyuncak ve son olarak kişisel bakım ürünleri kategorilerinden ürün seçmektedir. Amerika’ya e-ihracat ile ürün gönderecek olan girişimcilerin bu kategorilerdeki ürünlere odaklanması onların yararına olacaktır. Amerika’ya e-ihracat ile gönderilecek ürünlerden bahsederken değinmemiz gereken bir diğer önemli nokta ise şudur: Bilindiği üzere Amerika’ya e-ihracatta değeri 800 doları geçmeyen ürünler ABD gümrük vergisinden muaftır. Ancak aksesuar, ayakkabı, bahçe ürünleri, beyaz eşya, ev dekorasyon ürünleri, kozmetik ve takı mücevher gibi birçok alanda gümrük vergisi uygulanmaktadır.

Amerika’ya E-İhracat yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta: Lojistik

E-İhracat Nedir? E-Ticaretin Amerika’ya Katkısı Nedir? Amerika’da Popüler Olan Ürünler Nelerdir? Sorularına yanıt verdik. Şimdi de Amerika’ya e-ihracat yaparken nelere dikkat edilmeli? Sorusunun yanıtına bakalım. E-İhracat konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli konu lojistiktir. Söz konusu bir de Amerika’daki tüketiciler olunca konu daha fazla önem kazanıyor. Çünkü Amerika’da online alışveriş yapan tüketiciler için hızlı ve zamanında teslimat son derece önemlidir. Kaliteli olan bir ürünü hızlı bir şekilde teslim alan tüketici aynı mağazadan alışveriş yapmakta istekli olacaktır. Bu nedenle birlikte iş yapacağınız kargo firmasını seçerken teslimat sürelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde geç giden ürünün tüketici tarafından iptal edilmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir. Bu durum ise ek maliyetlerle karşı karşıya kalmanıza sebep olur. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak adına Amerika’ya e-ihracat yaparken uluslararası bilinirliği yüksek olan bir taşıyıcı firma ile işbirliği yapmak son derece önemlidir. Bilinirliği yüksek ve güvenilir olan bir taşıyıcı firma ile çalışmak online alışveriş yapan tüketicilere karşı güven kazanmanızda önemli bir faktör olacaktır. İşte tam bu noktada ShipEntegra firması devreye girmektedir. Kendinize özel olan ShipEntegra paneliniz üzerinden siparişlerinizi ve gönderilerinizi yönetirken, ShipEntegra lojistik aracılığıyla söz konusu gönderilerinizin güvenle alıcılarınıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. ShipEntegra UPS, FedEx, TNT gibi uluslararası lojistik firmaları ile iş birliği yapmaktadır. Bu sayede takip edilir, hızlı ve güvenli bir Express taşımacılık hizmeti sunmaktadır.  Ekspress taşımacılık hizmetini tercih ettiğinizde gönderdiğiniz ürün 1-3 iş günü içerisinde alıcınıza ulaşmaktadır. Ekspress taşımacılık hizmetinin yanı sıra Eko hizmeti de verilmektedir. Eko hizmeti de 0.5 kg altı Amerika gönderilerinde fiyat avantajı sunmakta, lojistik hizmetimizi ihtiyaçlara uygun şekilde çeşitlendirmektedir.

Amerika’ya E-İhracatta Lojistik Maliyetleri

Türkiye’den Amerika’ya e-ihracat yaptık. Satış kanallarımızdan gelen siparişimizi aldık. Ürünümüzü anlaşmalı olduğumuz kargo firmasıyla  alıcıya gönderdik. Peki ürün alıcı tarafından beğenilmez ve iade edilmek istenirse ne olacak? Burada tersine lojistik ortaya çıkmaktadır. Tersine lojistik ve iadeler ise çok masraflı olmaktadır. Ürünü gönderirken taşıyıcı firmaya belli bir tutar ödersiniz. O ürünün iadesi gerçekleştirilirse taşıyıcı firmaya yeniden para ödemek zorunda kalırsınız. Aynı zamanda iade edilip satıcıya geri gönderilen ürün ithalat prosedürlerine tabi olur. Bu da daha fazla maliyet anlamına gelir. Bu durum şirketinizi zarara sokmaktadır.

Amerika’ya E-İhracat ve Fulfillment

Tek tek ürün yollamaktansa hepsini bir anda yollayayım ve bir daha kargo süreçleriyle uğraşmayayım diyorsanız tam size göre hazırlanmış olan bir hizmetle karşı karşıyasınız. Fulfillment’in Türkçede ki karşılığı depolamadır. Peki Fulfillment hizmeti nedir? Fulfillment hizmetinden yararlanabilmeniz için hedeflediğiniz pazara uygun ülkedeki bir fulfillment servis sağlayıcısıyla anlaşmanız gerekmektedir. Ürünleriniz anlaşmış olduğunuz firmanın depolarına gönderilir. Buradan da ürününüzü satın alan alıcılara gönderimi sağlanır. Siparişin iade olması durumunda ise ürün depoya geri getirilir ve yeni bir alıcısı çıkana kadar bu depoda saklanır. Bu sayede iade olan sipariş için ek masraflar ödemenize gerek kalmamaktadır. Ancak hatırlatmak gerekir ki sattığınız ürünler için depoladığınız eyalete göre satış vergileri ödemeniz gerekmektedir. Bu sebeple Amerika’da bir şirket kurmak mantıklı bir çözüm olacaktır.

Amerika’da Depolama Hizmetleri

Son 11 yılda Amerika’da bulunan depo sayısında ciddi bir artış yaşanmaktadır. Son verilere göre 2019 yılında Amerika’da bulunan depo sayısı 18 bin 741’ e ulaşmıştır. Bu artışın iki nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi büyük durgunluğun ardından imalat sektöründeki genel iyileşmedir. Bir diğeri ise depolama hizmetine ihtiyaç duyan e-ticaret firmalarının sayısının giderek artmasıdır. Son yıllarda Amerika’daki depolama sektöründe 6 milyon kişi çalışmaktadır. Ancak önümüzde ki yıllarda otomasyonun artması ile birlikte bu sayı düşecektir. Depolama sektöründe teknolojinin kullanılması gerekmektedir. Bunun iki önemli nedeni bulunmaktadır. Birincisi depolama operatörlerinin maliyet düşürücü önlemler alması ve maliyetlerini düşürmeye çalışmasıdır. İkincisi ise işçileri elde tutmanın zorluğudur.

Fulfillment Ücretleri Nasıldır?

Fulfillment ücretleri ürüne göre değişkenlik göstermektedir. Ürün başına yaklaşık olarak 4-6 dolar fulfillment ücreti olmaktadır. Bunun yanı sıra ürün iadesi gibi konularda da bazı ücretler ödenmektedir. Eğer ürünü firmanın kendi e-ticaret sitesinden satıyorsanız fulfillment hizmetini bu siteye entegre etmeniz gerekmektedir. Ancak ürününüzü Amazon gibi global Pazar yerlerinde satıyorsanız entegrasyon yapmanıza gerek yoktur. Çünkü kendileri fulfillment hizmeti sunmaktadır.  

Amazon Fulfillment

Amerika’da en çok rağbet gören fulfillment hizmeti Amazon tarafından verilmektedir. Amazon fulfillment deposuna gönderdiğiniz ürünler belirli bir sıraya göre listelenip depolanmaktadır. Sipariş geldiğinde ise ürün paketlenerek alıcıya ulaştırılmaktadır. Amazonun ürün başına paketleme ve kargolama ücreti yaklaşık olarak 4 dolardır. Müşteri ürünü geri iade etmek istediğinde ise yine 4 dolar ücret ödenmektedir. Tabi bu rakamlar ürünlerin ölçülerine göre değişmektedir. Bu fiyatlar Türkiye’den Amerika’ya bir ürünü göndermekten çok daha uygundur. Sonuç olarak fulfillment hizmetinden yararlanılarak maliyetler en az seviyeye indirilebilir. Amerika’ya e-ihracat yapmanın bütün inceliklerini öğrendiniz. Şimdi sıra sizde! E-ihracat alanında daha fazla bilgi sahibi olmak için diğer blog yazılarımıza göz atabilir ve girişimci olmanın temellerini atmak için ShipEntegra’nın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hemen harekete geçin!

 

HEMEN ÜYE OL