Türkiye’de e-ticaretin yaygınlaşması ile Türk girişimciler Amazon global satış imkanlarına gözlerini çevirmektedirler. Amazon’un sunduğu geniş müşteri tabanı ve sunduğu fırsatlar ise Amazon’da satış yapmayı cazip hale getirmektedir. Amazon global satış yerlerine geniş bir pencereden baktığımızda ise Türk satıcılarının en çok satış yapmak istediği pazar Amerika olarak görülmektedir. Dolar kazanmak, Türk ürünlerine talebin fazla olması, dijital platformlardan Amerika’da ki ürün konseptleri ile ilgili hızlıca bilgi edinilmesi ise Amazon Amerika satış ile ilgili cazip özelliklerdir. Bunların yanında Amerika Amazon’da satış yapmak size birçok kolaylık sağlar. Amazon’un sunduğu lojistik ve depolama imkanları ile Türk satıcıları uluslararası teslimatlarını kolaylıkla gerçekleştirebilir. Amazon FBA yaparak Amerika depoları ile stoklu e-ticaretini ilerletebilirler. Bunun yanında ShipEntegra’nın sunduğu rekabetçi fiyat teklifleri ile Amazon global satış yaparken depolara bağlı kalmazlar.  Amazon Amerika satış yaparken ShipEntegra sizlere lojistik avantajların yanı sıra üstün teknolojiye sahip entegre bir sistem sunarak e-ihracatınızı bir üst seviyeye çıkarır.

Amazon’da satış yapmak geniş müşteri kitlesi, pazar çeşitliliği, genişletilmiş ürün kategorileri ile yeni iş fırsatları sunmaktadır. Bir diğer yandan Amazon’da satış yapmak sizlere birden çok iş modeli sunarak stratejinize en uygun karlı satış yapmanıza da olanak sağlar. Üreticiler aracılığı ile dropshipping yapabilir veya Amazon depolarını kullanıp kullanmama seçeneğine göre FBA veya FBM iş modellerinden birini seçebilirsiniz.

Amazon Amerika satış yapmak birçok zorluğu da barındırır. Çok fazla satıcının ve ürün çeşitliliğinin olması kaçınılmaz bir rekabet ortamı sunar. Bundan dolayı müşterilerin ilgisini çekmek ve rakiplerin önüne geçebilmek için Amazon Amerika satış büyük bir pazarlama ve strateji gerektirir. Ayrıca Amerika’ya gönderimin uzun ve pahalı olması da Amazon Amerika satış için kafa karıştırıcı bir sorundur. Bundan dolayı sizlere önerimiz kargonuzun teslimat sürecini göz önünde bulundurarak müşterilerinizi doğru bilgilendirmeniz ve kargo ücretlerinizi maliyet hesaplarınıza katarak ürünlerinizin fiyatlarını belirlemenizdir. Bunun için ShipEntegra kargo hesaplama aracı ile Amerika dahil Amazon global satış için Türkiye’den bütün ülkelere gönderim ücretlerinizi hesaplayabilirsiniz. Ayrıca Amazon FBA gönderilerinizi ShipEntegra paneli üzerinden topluca oluşturabilirsiniz.

Bir diğer yandan üreticisi olmadığınız ürünlerin e-ticaretini yapıyorsanız Amazon’da satış yapmak sizlere üretici bulma zorluğunu da ortaya çıkarır. Amazon pazarında sorunsuz bir e-ticaret yapmanız için uygun fiyatlı ve teslimat tarihlerinde güvenilir bir üretici bulamanız gerekir. Çünkü rekabetçi fiyatlar ile rakiplerinizin önüne geçebilir ve uygun teslimat tarihleri ile hesabınızın kalite puanınızı korumuş olursunuz. ShipEntegra’nın güvenilir üreticiler ile satıcıları birleştirdiği PrinWork projesi ile Amazon Amerika satış yapmaya başlamadan güvenilir tedarikçiler bulabilir ve e-ihracatınızı sorunsuz sürdürebilirsiniz.  ShipEntegra’nın yazılımsal gücünden desteğini alan PrinWork paneli üzerinden sınırsız kategoride üreticiler bulmanın yanında maliyet hesaplama, ürün tedariği, Amazon kargo takip gibi işlemleri de yürütebilirsiniz. Böylece insan faktörünü ortadan kaldırarak hatayı azaltıp stoksuz e-ticaretinizi yapabilirsiniz.

Amazon Amerika’da Satış Yapmak İçin Şirket Gerekli mi?

Amazon çok yakın bir zamana kadar müşterilerine kaliteli hizmet sunmak ve platformunda ciddi satıcılar bulundurmak için şirket açmayı zorunlu tutuyordu. Fakat şimdi yeni çıkan özellik ile şirket açma zorunluluğu ortadan kalktı. Artık Amazon’da satış yapmak için şirket açmanıza gerek yok.
Sizler de Amazon Amerika satış için bireysel veya şirket  olarak satıcı hesabı açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Eğer ayda 40’dan az ürün satıyorsanız, bireysel satıcı olarak doğrudan Amazon satıcı dünyasına adım atabilirsiniz. Bireysel satıcı hesabı ile ürünlerinizi hızlıca Amazon’nun geniş müşteri kitlesine sunabilirsiniz.  Ayda 40’dan fazla ürün satışınız oluyorsa Amazon sizi şirket kurma zorunluluğu olmadan profesyonel satıcı hesabına yönlendirecektir.

Amazon’da ne zaman şirket açmak ne zaman avantajlıdır?

  • İşinizi büyütmek konusunda kararlıysanız ve satışlarınız istikrar ile artıyorsa
  • Spor malzemeleri, sağlık ve takviye edici ürünler satıyorsanız
  • İş ortaklarınız varsa şirket açmanız sizin lehinize bir durum olacaktır.

Amazon global satış yaparken Amerika’da hızlı ve güvenilir şirket açmak istiyorsanız bunun için ShipEntegra’nın iştiraklerinden biri olan ShopiVerse ile Amerika’da şirketinizi kurabilirsiniz.

Amazon Amerika Satıcı Hesabı Açma

Amazon Amerika satış yapmadan önce satıcı hesabı açmanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle işletmenizin gereksinimine göre satıcı hesabı oluşturmalısınız. Amazon satış yapmak için size ihtiyaçlarınıza yönelik iki türlü hesap seçeneği sunar bunlar bireysel ve profesyonel hesap olmak üzere ikiye ayrılır. Sizler de ne satacağınıza karar vermemişseniz, gelişmiş programlara ihtiyaç duymuyorsanız  ve ayda 40’tan az ürün satıyorsanız bireysel satıcı hesap türünü seçebilirsiniz.
Amazon global satış yaparken daha gelişmiş raporlar istiyorsanız, Lunchpad veya Handmade gibi programlara katılma düşünceniz var ve ayda 40’dan fazla ürün satıyorsanız şirket açarak profesyonel hesap ile satıcı yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
Şunu belirtelim ki bireysel hesapta satış başına maliyet 0,99$ iken profesyonel hesapta ayda ne kadar satış yaparsanız yapın ayda 39,99$ ödeme planı mevcuttur.
Amazon’da satıcı hesabı açmak için ihtiyaç duyduğunuz belgeler şunlardır:

  • Banka hesap numarası ve banka yönlendirme numarası
  • İnternet ödemesine açık kredi kartı
  • Devlet tarafından verilmiş ulusal kimlik
  • Vergi bilgileri
  • Telefon numarası
  • Açık adres bilgisi (Amazon tarafınıza posta gönderdiğinde teslim alabileceğiniz adres olmalıdır.)
  • Hesabı açan kişiye ait ve verilen adres ile eşleşen fatura bilgisi (Bazı durumlar fatura istenilebiliyor.)

 

Amazon Amerika’da En Çok Satılan Ürünler

Amazon’da satış yapmak için gelişmiş stratejiler ile önemli analizlerin yapılması gerekir. Çünkü Amazon  e-ticaretin gelişen dünyasında  en büyük çevrimiçi pazar yeridir. Geniş bir ürün kataloğuna ve dünyanın dört yanından milyonlarca müşteriyi cezbetmektedir. Bu geniş ürün yelpazesi arasında sizler de Amazon’da en çok satan ürünlerden fikirler alabilirsiniz. Amazon global satışta Amazon Bestseller’lar popülerliği yüksek, tüketici talebinin yoğun olduğu ürünlerdir. Sizler de Amazon’da satış yapmak yolculuğuna başlamadan Amazon En Çok Satanlar arasında gezinmeli popüler ürünlere, müşteri taleplerine göz atmalısınız. Böylece rekabetin yüksek olduğu bu ürünler arasından nasıl daha kolay sıyrılabileceğinizi keşfedebilir ve yenilikler de katabilirsiniz. Şimdi gelelim Amazon Amerika satış yapmaya başlamadan önce 2023’de en çok satan ürünlere:

Güzellik ve kişisel bakım ürünlerinde en çok satanlar ürünlerinde  salyangoz nemlendirici bakım kremleri, selülit/çatlak karşıtı kremler yer almaktadır. Sizlere tavsiyemiz Amazon’da satış yapmak için kişisel bakım kategorisinde ürünlerinizi vegan, paraben içermeyen, sürdürülebilir olması önem vermelisiniz.

Elektronik kategorisinde Amazon’da satış yapmak işinizi kolaylaştırabilir. Çünkü Amazon’da bulunan müşteri kitlesi kablosuz kulaklık,  uzaktan kumanda, görüntülü kapı zili, ses hoparlörleri gibi ürünleri yüksek taleplerde tercih etmektedir. Fire TV Stick 4K ve Amazon Echo Dot Amazon 2023’te en çok satan ürünler arasındadır.

Amazon’nun kurulduğu yıldan beri kitaplar en çok satan ürünler arasında yer almaktadır. Harry Potter gibi dünyaca ünlü kitaplar, eğitim kitapları, çocuk kitapları en çok satan ürünlerin başında gelmektedir. Sizler de taleplere yönelik kitaplar ile mağazanıza trafik çekebilirsiniz.

Yaz sezonun gelmesi ile beraber mutfak kategorisinde en çok ürünler arasında paslanmaz çelik termoslar, cuplar yer alıyor. Bu kategoride ayrıca dijital hassas ölçüm terazileri de Amazon’da yoğun bir talep görmektedir.

 

 

HEMEN ÜYE OL