Amazon 1994’de elektronikten giyime, gıdadan hobi ürünlerine kadar çok fazla kategoride ürün satışının yapıldığı ve dünyada en çok tercih edilen pazar yerlerinden birisidir. Amazon müşteri deneyimine verdiği önem, kullanıcı dostu arayüzü, geniş ürün kategorisi ile müşterilerin en çok tercih ettiği e-ticaret platformlarının başında gelmektedir. Bunun yanında Amazon; FBA, FBM, dropshipping, fulfillment gibi sunduğu çeşitli kazanç modelleri; geniş müşteri tabanı ile satıcıların ilgisini çeken bir platform olmaktadır.

Walmart 1962 kurulmuş olup yaptığı yenilikler ve başarı hikayesi ile dünyanın en büyük perakende şirketlerinden birisidir. Dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan fazla 2.2 milyon istihdam ile her geçen gün daha da büyümektedir.2009 yılında ise dijital gelişmelere kayıtsız kalmayarak çevrimiçi mağaza hizmeti vermeye başlamıştır. Walmart’ın güvenilir satıcı portföyü, rekabetçi fiyat listeleri, geniş dağıtım ağı ile müşterilerine güvenilir alışveriş ortamı sunmaktadır. Yaptığı çalışmalar ve yenilikleri takip etmesi ile çevrimiçi perakende sektöründe öncü bir konuma gelmeye aday olmaktadır.

Şu an perakende ticaretinde birbirleri ile kıyasıya rekabette olan Amazon & Walmart ikilisinin yarışları oldukça çetin geçmektedir. Walmart fiziksel olarak yola çıkıp dijitaldeki konumunu artırmak isterken Amazon ise çevrimiçi alışverişte konumu güçlendirmek için gelişmeye devam etmektedir.

Bu yazımızda perakende sektörünün iki devi olan Amazon ve Walmart arasındaki farkları ve benzerlikleri ele alacağız. Sizler de e-ticarette aktif rol alıyor veya alacaksınız Amazon & Walmart farkını öğrenmek istiyorsanız bu blog tam size göre.

Keyifli okumalar dileriz.

Amazon & Walmart Arasındaki Farklar

1. Satıcı Hesabı Açmak için Gereksinimler ve Rekabet Oranları

Amazon 9.5 milyon satıcı tabanı ile Walmart’ın 150.000 civarındaki satıcı sayısına göre daha fazla rekabet bulundurmaktadır. Çünkü Amazon’da satıcı hesabı oluşturmak Walmart’a göre oldukça kolay ve hızlıdır. 40’tan az ürün satışınız olsa dahi şirket açmadan kolaylıkla Amazon satıcısı olabilirsiniz. Walmart’ın Amazona’a kıyasla bu denli az satıcıya sahip olması rekabeti düşürürken mağaza ziyaret sayılarını yaklaşık 13 kat artırmıştır. Bu durum da satıcılar için Walmart’ı avantajlı bir konuma getirmektedir.

Amazon’da Satıcı Olmak

Türkiye’den Amazon’da satış yapmayı düşünüyorsanız işe şirket açmadan kolaylıkla başlayabilirsiniz. Amazon’un size sunduğu bireysel ve profesyonel üyelik planlarını satış stratejinize göre istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Amazon satıcı hesabı açmak için ihtiyaç duyacağınız belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Banka hesap numarası ve banka yönlendirme numarası
  • İnternet ödemesine açık kredi kartı
  • Devlet tarafından verilmiş ulusal kimlik
  • Vergi bilgileri
  • Telefon numarası
  • Açık adres bilgisi (Amazon tarafınıza posta gönderdiğinde teslim alabileceğiniz adres olmalıdır.)
  • Hesabı açan kişiye ait ve verilen adres ile eşleşen fatura bilgisi (Bazı durumlar fatura istenilebiliyor.)

Walmart’ta Satıcı Olmak

Walmart Marketplace’te satıcı olmak için gereken minimum nitelikler şunlardır:

  • İşletme vergi kimlik(ler) (SSN kabul edilmez) veya işletme ruhsat numarası
  • Şirket adı ile aynı domain bilgisi (Shopify veya WordPress)
  • Shopify, WordPress, Amazon, eBay Store url (yüksek puanlı geri dönüşler ile birlikte)
  • İşletme adınızı ve adresinizi doğrulayan destekleyici belgeler
  • Pazar yeri veya e-ticaret başarısının geçmişi
  • Şirkete ait iş mail (Gmail dışında)
  • EIN/TIN
  • GTIN/UPC GS1 şirket ön ek numaralarına sahip ürünler
  • Walmart yasaklı ürünler politikasına uygun katalog
  • Walmart yerine getirme hizmetleri (WFS) veya iade kabiliyetine sahip başka bir B2C ABD deposu aracılığıyla yerine getirme
  • W9 Formu (Amerikan Vatandaşları için)
  • W8 Formu

2. Amazon & Walmart Satış Ücretleri

Amazon Ücretleri

Amazon’da satıcı olmak için öncelikle aylık belirli bir ücret ödemelisiniz. Örneğin Amazon Türkiye’de satış yapmak istiyorsanız  ayda 99 TL+KDV, Amazon Amerika’da (ABD, Kanada, Meksika) satış yapmak istiyorsanız aylık 39,99$ ödemeniz gerekmektedir. Bu ücret ile beraber Amazon her ürün satışı başına kategorilere göre değişmek üzere ortalama %15 komisyon almaktadır. 2023 Amazon komisyonları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Walmart ile Amazon ücretleri arasındaki en büyük fark ise, satıcıların FBA ve FBM seçip seçmeme duruma göre değişmektedir.  Eğer teslimatlarınızı Amazon depoları aracılığı ile göndermek isterseniz “Envanter Depolama Ücretleri”, “Lojistik Ücretler” bedelleri ile FBA yapabilirsiniz. Kâr marjının Amazon FBA’e göre daha yüksek olduğu FBM seçeneği ile Amazon depolarına bağlı kalmaksızın ve ekstra ücret ödemeden gönderimlerinizi yapabilirsiniz. ShipEntegra’nın Amazon’a entegre altyapısını kullanarak ve rekabetçi fiyat tekliflerinden yararlanarak Amazon FBM iş modelinizi daha kazançlı sürdürebilirsiniz.

Walmart Ücretleri

Öncelikle şunu belirtelim Walmart’ın aylık satıcı portföyünde yer aldıysanız abonelik ücreti ödemenize gerek yoktur. Bunun yanı sıra Walmart daha basit bir fiyatlandırma sunmaktadır. Seçtiğiniz kategoriye göre belirli bir yönlendirme ücreti yüzdesi ödersiniz. Walmart’ta e-ticaretinizi yaparken kargonuzu kendiniz gönderecekseniz ShipEntegra’nın tekliflerinden yararlanabilir bunun yanı sıra kâr hesaplama aracı ile Walmart ve Amazon’da dahil altı büyük pazar yerinde kolaylıkla kazancınızı belirleyebilirsiniz. Gönderimlerinizi Walmart Fulfillment aracılığı ile yapacaksanız Walmart’ın rekabetçi maliyetleri ile ek ödemeleri karşılamanız gerekir. WFS ücretlerini hesaplamak için “WFS Hesaplayıcı” aracından da faydalanabilirsiniz.

3. İade ve Ödeme Politikaları

İade ve ödeme politikaları bakımından iki pazar yeri de farklı yaklaşımlara sahiptir. Sizler de lojistik imkanlarınızı ve üretim süreçlerinizi göz önüne alarak Amazon  Walmart pazar yerleri arasında farklı stratejiler belirleyebilirsiniz.

Amazon İade ve Ödeme Politikası

Amazon müşterilerine teslimattan sonra 30 gün içerisinde iade hakkı sunmaktadır fakat bebek ürünleri, doğum günü hediye listeleri gibi bazı kategorilerde 90 gün iade süreside verilmektedir. Sizler de e-ticaretini yapacağınız ürün kategorisinin iade politikasını dikkate alarak müşterilerinizi doğru bilgilendirmelisiniz.

Bununla birlikte FBA ve FBM satıcıları için farklı iade politikaları uygulanır. FBM satıcı iseniz müşterinizin iade ettiği ürün Amazon’a değil, sizin satıcı hesabınızda listelediğiniz adrese gönderilir. Belirlenen sürede iadesi yapılan ürünün 2 gün içerisinde para iadesini yapmanız gerekmektedir. Eğer Amazon profesyonel hesaba sahip bir FBM satıcısı iseniz Amazon Ön Ödemeli İade Etiketi Programına kaydolmanızdan dolayı iadeleriniz otomatik olarak kabul edilir. Bu durum da iadeden önce müşteri ile iletişime geçmenizi kısıtlar.

Amazon FBA satıcısı iseniz ürün iadesinde alıcının hatası olsa bile Amazon sizin adınıza iadeleri otomatik olarak kabul eder. Bu durumda iadeler konusunda hiçbir kontrolünüz bulunmaz. Alıcı iade talebinde bulunduktan sonra Amazon sipariş maliyetini sizin hesabınızdan düşer.

Amazon’da yaptığınız satıştan elde ettiğiniz kazanç 14 günlük aralıklar ile hesabınıza yatırılır. Hesabınızda bakiye olmaması halinde Amazon sizden alacağını kredi kartından tahsil etmektedir.

Walmart İade ve Ödeme Politikası

Walmart iade yöntemleri ile müşterilerine Amazon’a oranla daha çok kolaylık sağlamaktadır. Belli ürünler dışında Walmart Marketplace’te satın alınan ürünler Walmart çevrimiçi/fiziksel mağazalarda veya Walmart müşteri hizmetleri aracılığı ile kolaylıkla iade edilebilir.

Walmart bunun yanında iade edilen ürünün orijinal faturası ve sağlam olması halinde müşterilerine bazı ürünler de 90 gün içerisinde iade süresi sunmaktadır. Müşterilere sunduğu bu avantajlar Walmart birçok insan tarafından daha çok tercih edilmektedir.

2022 Teikametrics Raporuna Göre Amazon&Walmart Karşılaştırılması

Amazon ve Walmart arasında ki belirli farkları sizlere anlattık. Yazımızın devamında konuya biraz daha açıklık getirmek için Amazon Walmart ile ilgili dünyaca ünlü araştırma şirketi Teikametrics raporuna bakalım. Raporda genel olarak şuan tam olarak Walmart’ın hala büyüme evresinde olduğu ve orada satıcı olmanın tam zamanı olduğunu istatistiksel veriler ile Walmart’ın Amazona göre sağladığı avantajlardan bahsedilmektedir. Hadi şimdi 2022 Amazon Walmart Teikametrics raporuna bakalım.

Tıklama Başına Ücret (CPC)

Amazon’un satıcı sayısının Walmart’ın kat ve kat üzerinde olması rekabeti bir o kadar artırmaktadır. Rekabetin bu derece fazla olması ise tıklama başına ücreti artırmaktadır.

Ortalama Dönüşüm Oranı

Ortalama dönüşüm oranına bakıldığında iki e-ticaret pazar yeri birbirine yakın verilere sahiptir fakat Walmart Amazon’a göre dönüşüm oranında bir tık daha geride yer almaktadır. İlerleyen zamanlarda iki platformda fırsatlar ve rekabet açısından birbirlerine yakınlaşacakları için Walmart’ın da ortalama dönüşüm oranının artacağı düşünülmektedir.

Ortalama Sipariş Değeri

Walmart 41.56 değeri ile Amazon’un 34.70 ortalama sipariş değerini geri de bırakmıştır. Yukarıdaki verileri göz önüne aldığımızda bu sonuç şaşırtıcı olabilir. Raporda bu durumun Walmart’ın hizmet ölçeği olarak daha büyük olmasından dolayı müşterilerin ortalama sipariş değerlerinin daha yüksek olmasına neden olduğu düşünülmektedir.

Reklam Satış Maliyeti

Amazon ACoS (Reklam Maliyet Oranı) %18,8’lik bir ortalamada seyir etmiş ve bazı dönemlerde %1’lik artış veya azalış göstermiştir. Walmart’a baktığımız da 2022 yılında Kasım ayında %14,1’den %7’ye düşmüştür ardından yaz döneminde %9,7’ye çıkmıştır. Ortalama yılda %9.0 ACoS oranına sahip olmuştur.

Walmart’ın birinci fiyat teklifinden ikinci fiyat teklif modeline geçmesi satıcıların reklam maliyetlerini büyük ölçüde düşürmüştür. Fakat ilerleyen zamanlar da Walmart’da da rekabetin artacağı ACoS oranının Amazona yaklaşacağı tahmin edilmektedir.

Sizler de blog yazımızdaki Amazon & Walmart karşılaştırmasına göre e-ticaret pazar yerinizi seçebilirsiniz. Kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz ve e-ihracat pazar yerleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz yazılarımızı takip edebilirsiniz.