Hassas ve kırılabilir ürünler denildiğinde akla ilk olarak cam ve seramik gibi malzemelerden üretilmiş eşyalar gelse de üç boyutlu ve kağıttan yapılmış eserler, antikalar ve hatta kurumuş çiçeklerden yapılmış gelin taçları gibi ürünler de paketlemede daha fazla özen gerektirdiği için bu kategoriye dahildir. Eğer kırılgan ve hassas ürünlerin e-ihracatını yapıyorsanız paketlemelerinizin doğru yapıldığından da emin olmalısınız. Bu yazıda ShipEntegra kullanıcılarına hassas ürünlerin nasıl kargolanacağına dair birkaç ipucu vermek istedik.

shipentegrauyeol

Kırılgan Ürünler için En İyi Paketleme Malzemeleri Nelerdir?

Paketleme bantları kutunuzun açılmaması için önemlidir. Eğer ürünlerinizi bir hediye paketiyle yolluyorsanız o paketi başka bir kutunun içine koyup bantlarsanız yolda açılmadan daha güvenli bir şekilde gidecektir. 

Doğru kutu boyutu kırılgan ürünlerin kargolanmasında büyük önem taşıyor. Ürünün kutuya zar zor sığması ne kadar bantlanırsa bantlansın yolda açılmasına sebep olabilir. Üründen çok büyük bir kutu kullanmak da eşyanın savrulmasına yol açacağı için riskli olacaktır. 

Baloncuklu naylonlar özellikle cam ve seramik gibi malzemeleri korumakta çok işe yarar. Gerekirse birkaç kat sarabilirsiniz, hafif olması sebebiyle kutu ağırlığını da çok etkilemeyecektir. 

Havalı torbalar kutu içerisindeki boş yerleri doldurarak ürünün savrulmasını engeller. Sert köşeleri olan eşyaların korunması için de idealdir. 

Köpük parçaları da boşlukları doldurmak için kullanılan bir diğer malzeme. Ürünü yerleştirmeden önce kutu zeminine serperek ürünün altını da koruma altına alabilirsiniz. 

Köpük kalıplar genellikle ürüne özel yapılırlar ve tüm ürünü boşluk kalmayacak şekilde kaplarlar. 

Kesilmiş kraft kağıtları hem hediye paketlerinin içerisine şık gözükmesi amacıyla konabiliyor hem de ana paketin içerisinde ürünün savrulmamasına yarıyor. Hassas ve kırılgan ürün ile kutunun duvarı arasına 4 santimetrelik bir yer kaplayacak şekilde kağıt koymanız sağlam bir kutu yapmanızı sağlayacaktır. 

 

HEMEN ÜYE OL