Etsy’de İstenmeyen Yorumlar Nasıl Kaldırılır?

Etsy’de istenmeyen yorumlar nasıl kaldırılır, birlikte inceleyelim. Etsy’de ürünlerinize gelen bazı yorumlar, satışın olumsuz şekilde etkilenmesine neden olabilir. Etsy’de istenmeyen yorumlar, diğer müşterilerin satıcı profilinizi tercih etmemesine neden olur. Dolayısıyla Etsy’de istenmeyen yorumlar üzerine strateji belirlemek satışlarınızın artması için pratik ve hızlı adımlardan birisi olabilir.

İstenmeyen yorumları kaldırmak için, öncelikli olarak Etsy hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Ardından satış yaptığınız mağazanızın sayfasına ulaşabilirsiniz. Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Satışları Yönet” bölümüne tıklayabilirsiniz. Burada yer alan “Yorumlar” sekmesine tıkladıktan sonra kaldırmak istediğiniz yorumu bulabilirsiniz.

Kaldırmayı istediğiniz yorumu bulduktan sonra yorumun yanındaki “Yanıtla” düğmesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada “Yorumu Bildir” seçeneğini ile işleminize devam edebilirsiniz. İşlemin devamında “Yorumu Bildir” düğmesine tıklamanız gerekir. Bildirme seçeneğini açtıktan sonra bir açıklama yazarak neden yorumun kaldırılması gerektiğini açıklamanız gerekir.

Etsy ekibi, bildirdiğiniz yorumu incelikten sonra ancak uygun görürse kaldırmayı tercih eder. Etsy, mağaza sahiplerine yorumları doğrudan kaldırma seçeneği sunmaz. Bunun yerine, istenmeyen yorumu Etsy ekibine doğrudan bildirmeniz gerekir.

Ayrıca, yorumların kaldırılması için belirli bir süre gerekebilir. Satıcı profilinizin olumsuz şekilde etkilenmemesi için gelen yorumları sıklıkla takip etmeniz önerilir. Yorum kaldırma işlemi yoğunluğa bağlı olarak genellikle birkaç gün sürebilir. Dolayısıyla hızlı şekilde reaksiyon gösterip yorumu bildirmeniz satışlarınızın olumsuz şekilde etkilenmemesi için son derece önemlidir.

Etsy Politikasını İhlal Eden Yorumlar Nelerdir?

 

Etsy, satıcıların ve müşterilerin topluluk kurallarına uygun davranmalarını bekler ve bu kurallara uymayan yorumları kaldırır. Satıcı profilinizde yer alan bu yorumları hızlı şekilde bildirmeniz gerekir. Bildirdiğiniz yorumlar, Etsy ekibine doğrudan ulaşır ve satışlarınızın düşmemesi için mümkün olduğunda hızlı şekilde kaldırılır. Eğer sattığınız

ürünlerin altında aşağıdaki yorumlar yer alıyorsa, Etsy politikasını ihlal ettiğine emin olabilirsiniz. Etsy politikasını ihlal eden yorumlar,

● Kaba veya saldırgan dil kullanımı, en büyük ihlallerden birisidir. Sattığınız ürüne rakip olan firmalar veya farklı müşteriler, ürünlerinizin altına kaba ve saldırgan yorumlar yazabilir. Satıcıları hedef alan kötü niyetli veya saldırgan bir dil kullanarak yapılan yorumlar, Etsy’nin topluluk kurallarını ihlal eder. Dolayısıyla bu yorumları doğrudan bildirmeniz önerilir.

● Yalan beyanlar da politikaları ihlal eden yorumlardandır. Gerçek dışı veya yanıltıcı bilgiler içeren yorumlar, satışlarınızın büyük oranda düşmesine neden olabilir. Ürün kalitesi hakkında yazılan yorumların gerçeği yansıtmaması, diğer müşterilerin profilinizi tercih etmemesiyle sonuçlanabilir. Sattığınız ürünlerin altına gelen yalan beyanları bildirerek satış profilinizi koruma altına alabilirsiniz.

● Marka veya telif hakkı ihlalleri de yorumların kalkmasını sağlar. Başka bir kullanıcının marka veya telif haklarına saygı göstermeyen yorumları, doğrudan kaldırılabilir. Eğer ürünlerinizin altında buna benzer yorumlar görürseniz doğrudan Etsy ekibine bildirebilirsiniz.

● Reklam içeren yorumlar, son derece önemli şekilde dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Başka bir ürün veya hizmeti tanıtmak için yapılan yorumlar, satışlarınızı olumsuz şekilde etkiler. Ürünlerinizin yorum bölümüne bırakılan reklamları bildirmeniz gerekir. Bu yorumlar Etsy’nin topluluk kurallarına ve politikalarına doğrudan aykırıdır. Dolayısıyla hızlı ve net çözümler elde etmeniz mümkün olur.

● Gizlilik ihlalleri doğrudan suç kategorisi altında yerini alır. Başka bir kullanıcının kişisel bilgilerini ifşa eden veya izinsiz olarak paylaşan yorumları, ürünlerinizin altında olduğu için sizi de tehlikeye sokabilir. Dolayısıyla yorumları sıklıkla kontrol ederek güvenlik önleminizi alabilirsiniz. Kişisel bilgileri içeren yorumları doğrudan Etsy ekibine ulaştırmanız son derece önemlidir.

● Irk, cinsiyet, cinsel yönelim, din veya etnik köken gibi özelliklere dayalı olarak yapılan ayrımcı yorumlar, Etsy’nin topluluk kurallarını ihlal eder. Kaldırılan

yorumlar, olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlar. Dolayısıyla yorumlar eğer sattığınız ürün ile ilgisiz ise yorumu şikayet edebilirsiniz.

Etsy’de Kullanıcılar Nasıl Yorum Yapabilir?

Etsy üzerinden satışa sunduğunuz ürünlere kullanıcılar tarafından geribildirimler verilebilir. Geribildirim içeren yorumlar, ürünlerin kalitesi ve hizmet kaliteniz hakkında bilgiler içerebilir. Bu yorumların olumlu şekilde olması müşteri portföyünüzün genişlemesine imkan sağlar.

● Ürünlerinizi satın alan kullanıcılar, yıldızlama sistemine bağlı olarak puanlama yapabilir. En yüksek 5 yıldız olarak tasarlanır. En düşük yıldız puanlaması ise 1 olarak ayarlanır. 5 yıldızlı yorum almanız, profilinizde diğer yer alan ürünlerin de tercih edilmesini sağlar.

● Etsy’de yorum yapmak, diğer kullanıcılara ürün hakkında fikir verebilir ve mağaza sahiplerinin müşteri deneyimlerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Ancak, yorum yaparken topluluk kurallarına uyulması da gerekir.

● Satışa sunulan ürünlerin altında bulunan “Yorum Yap” sekmesine tıklayarak kullanıcılar yorumlarını yapabilir. Yorumların olumlu ve yüksek yıldız puanlı olması, tercih sebebi olmanızı sağlar.

Etsy’de İstenmeyen Yorumlar için Nasıl Yanıtlar Verilir?

Etsy üzerinden satış yapan kullanıcıların yorumlara yanıt verebilmesi için yazılan yorumun 3 yıldız ve aşağısında olması gerekir. Böylelikle sizden ürün satın alan müşterilerin yorumlarına cevap verebilirsiniz.

● Yanıtınızda kibar ve profesyonel bir dil kullanmanız önemlidir. Çünkü bu, diğer müşterilere ve ürünü satan alana saygı gösterdiğinizi belli eder.

● Bazı durumlarda müşteriler bilinçli olarak 1 yıldız verebilir. Bu yorumlara yanıt verirseniz genellikle en üst bölümde yer alır. Bu da satışları olumsuz etkileyebilir. Haksız şekilde yazılan yorumlara yanıt vermek yerine doğrudan bildirebilirsiniz.

Etsy’de Yorum Kaldırma Nasıl Yapılır?

Etsy satıcı profilinize gelen yorumlar, rahatsız edici içeriklere sahip olabilir. Bu yorumlar, satıcı profilinizin olumsuz bir intiba kazanmasına neden olur. Dolayısıyla rahatsızlık veren yorumları kaldırmanız son derece önemlidir.

● Yorumları satıcılar doğrudan kaldıramaz. Yazılan yorumu öncelikli olarak şikayet etmeniz gerekir. Şikayet ettiğiniz yorum askıya alınarak incelenir. Sonrasında eğer topluluk kurallarını ihlal ediyorsa doğrudan kaldırılır.

● Yorum kaldırma işlemi için sattığınız ürünün altında yer alan yorumu seçmeniz gerekir. Yorumu seçtikten sonra yanıtlama sekmesinin yanında yer alan bildirme kısmından yorumları Etsy ekibine ulaştırabilirsiniz

HEMEN ÜYE OL