Günümüz dünyasında internet üzerinden iş yapan ve ödemelerini internet aracılığı ile gerçekleştiren her insanın çalıştığı bir ödeme sistemi bulunmaktadır. Eğer siz de o insanlardan biriyseniz ve dünya ile iş yapıyorsanız kesinlikle dünyada geçerliliği bulunan bir ödeme sistemi ile çalışmalısınız. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan en önemlisi ise komisyon oranlarıdır. Şimdi gelin hep birlikte dünyada geçerliliği olan Payoneer ödeme sistemini inceleyelim.

Hazırsanız başlayalım…

Payoneer

Payoneer dünya çapında kendini kanıtlamış ve ekonomik fiyatlar ile hizmet veren Amerika merkezli bir sanal ödeme sistemidir. Bu sistemin en temel amacı işletmelere sınırların ve beklentilerin ötesinde ödeme hizmetleri sunmaktır. Payoneer 150’den fazla para birimini algılayarak  dünyanın ilgisini kendi üzerine çekmeyi başarmıştır. Onu rakiplerinden ayıran en önemli noktalardan biri ise Amazon, Ebay, Etsy gibi pazar yerleri ile kolayca entegre edilebilmesi ve satıcı ödemelerini anında gerçekleştirebiliyor olmasıdır. PayPal’ın Türkiye operasyonlarını sonlandırması ile birlikte dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen ödeme sistemidir.

Payoneer Neden Avantajlı?

payoneer-ödeme-kargo

Payoneer dünya çapında kendini kanıtlamış bir ödeme sistemi olduğu için kullanıcılarına birden fazla kaynaktan ödeme alabilme fırsatı sağlıyor. Ayrıca Amazon gibi büyük Pazar yerlerinden Google’a kadar birçok büyük şirket bu platform üzerinden ödeme almaktadır. Bunun yanı sıra sizden çok düşük komisyonlar talep etmektedir. Payoneer’in sunduğu avantajlardan bir diğeri ise birden fazla platformda açtığınız mağazaları tek bir Payoneer hesabında toplayabilme ve yönetebilme kolaylığı sağlamasıdır. Sonuç olarak Payoneer hesabınıza bir banka hesabını tanımladığınız takdirde Türkiye’deki tüm bankalara kolayca para transferi yapabiliyorsunuz.

Payoneer Hesabı Nasıl Açılır?

Payoneer hesabı oluşturabilmek adına öncelikle şirketin sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise ‘Sign Up’ sayfasına giderek sizden doldurulması istenilen alanları doldurmalısınız. Burada İngilizce karakter kullanmaya ve doğru bilgileri girmeye dikkat ediniz. Bu formdan sonra karşınıza çıkan formları da dikkatlice doldurunuz. Dört aşamanın sonunda üyeliğiniz gerçekleşecektir. Denetim ve onay süreci de gerçekleştikten sonra tarafınıza üyeliğinizin tanımlandığına dair onay bilgisi verilecektir. Bir diğer önemli nokta ise başvuru sahiplerinin 18 yaşından büyük olması gerektiğidir.

ShipEntegra’ya Özel 250 $ ‘lık bağlantıdan Payoneer’a kaydolmayı unutmayın! Aşağıdaki hesap linki üzerinden Payoneer’e kayıt olursanız, hesap açılışınıza özel olarak, 6 ay içinde 25.000 USD satış işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde 250 USD’si tarafınıza geri verilmektedir.

Hesap Linki: Payoneer Kayıt

Payoneer Kart Nedir?

Payoneer’e kayıt olurken kullanılacak kart olarak ‘Ön Ödemeli MasterCard’ seçilmekte ve bu şekilde kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir. Daha sonrasında ise kullanıcı adına Amerika’da bir hesap açılmakta ve bu hesaba ait ‘Payoneer Kart’ adlı MasterCard gönderilmektedir. Payoneer kartınız başvuruyu takip eden 15 gün içerisinde sistemde bulunan adrese gönderilmektedir. Ardından bu kartın sistem üzerinden aktifleştirilmesi gerekmektedir. Bu kart kullanıcılara birçok avantaj sağlamakla birlikte, kullanılması da zorunlu değildir. Birden fazla işlem olanağı sağlayan bu kart ile, TEB ATM’lerinden istediğiniz gibi para çekebilir ve alışverişlerde de Payoneer kartınızı kullanabilirsiniz.

shipentegrauyeol

Payoneer Komisyon Oranları ve Ücretleri Nelerdir?

Dünyanın çeşitli yerlerinden Payoneer aracılığı ile ödemeler alınmakta ve platformdaki hesaplara aktarılmaktadır. Bu işlem esnasında çeşitli  oranlarda komisyonlar alınmaktadır. ATM’den çektiğiniz paralar içinde komisyon alınmaktadır. Payooner’de alınan ücretler ve komisyonlar şu şekildedir;

●       Payoneer Ücretleri:

Payoneer kartınızı etkinleştirmek adına herhangi bir ücret ödememektesiniz ancak kartı değiştirmek isterseniz 12.95 dolar tutarında bir ödeme yapmanız gerekmektedir. ATM üzerinden bakiye sorgulattığınız takdirde ise 1 dolar ücret kesiliyor. Para çektiğinizde ise 3.15 dolar ödeme alınmaktadır.

●       Ödeme Alma Komisyonu:

Payoneer üzerinde hesaplar aracılığı ile ödeme alma işlemlerinde ‘“US Payment Service” için alınan ödemenin yüzde 1’i oranında komisyon alınmaktadır. “EU Payment Service” ve “UK Payment Service” için ücret talep edilmemektedir.

●        Bakiye kullanarak ödeme alma komisyonu:

Payonner’in bakiyesi kullanılarak alınan ödemenin % 0.50’si komisyon olarak alınmaktadır.

●       Ödeme yapma:

Global ödeme sistemi hesaplarına ödeme yapma veya ağ içi ödemelerde herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

●        Para transferi komisyonu:

Payoneer’de para transferlerini referans numaralarınız ile yapabilmektesiniz. Referans numaraları sayesinde bu işlemler güvenli bir şekilde tamamlanmaktadır. Farklı bir banka hesabına para transferi yaptığınız takdirde ise transfer edilen miktarın yüzde 2’si oranında komisyon kesilmektedir.

●       Para çekme

Payoneer kart ile para çekme işlemi anlaşmalı yerel bankaların ATM’lerinden yapılabilmektedir. Türkiye’de Türk Ekonomi Bankası ATM’leri üzerinden para çekebilirsiniz.

●        Ödeme alma

Payoneer’deki kullanıcı hesabı üzerinden ödeme almak için, ödeme alınacak firma ile Payoneer bilgilerinin paylaşılması; işlem yapacak firmanın da platformu kullanması gerekmektedir.

Amazon, eBay ve Etsy için Uygun mu?

Bir ödeme sistemi tercih ederken çalıştığımız veya çalışmayı düşündüğümüz platformun tercihlerini de göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse Amazon PayPal ile çalışmayı tercih etmemektedir. Ancak Ebay PayPal ile çalışmak konusunda son derece ısrarcıdır. Bu durum siz satıcılarında kafasını bir hayli karıştırmaktadır. Bu konudaki kafa karışıklığınızı gidermek için Payoneer en büyük yardımcınız olacaktır. Çünkü hem Amazon hem Ebay hem de Etsy ile kolayca entegre edilebilen bir yazılıma sahiptir. Bunun yanı sıra Payoneer ile birlikte birden fazla Amazon sayfanızı tek bir hesapta toplayabilirsiniz.

1.     AMAZON.COM

Amazon sitesinde üyelik oluştururken size Amerika’da banka hesabınızın olup olmadığını sorar. Size Hyperwallet’ı önerir ancak Payoneer’i seçerseniz hesabınızda kullanabilirsiniz.

2.     ETSY

Etsy,kullanıcılarına ödeme alabilmeleri için 3 ayrı yöntem sunmaktadır. Bunlar; Etsy Payments, Paypal, Other(Diğer).

Payoneer, other seçeneğinin içinde yer almaktadır. Buradan Payoneer’i seçerseniz ödemelerinizi Payoneer ile yapabilirsiniz.

Payoneer hakkında bilinmesi gereken önemli noktalardan biri de Payoneer’in sanal bir banka hesabı olduğu ve bu sebeple PayPal’da kullanılamayacağıdır.

Aşağıdaki ekranlardan Etsy Payments hesabınızı Payoneer hesabınız ile nasıl aktif hale getirebileceğinizi adım adım görebilirsiniz;

Payoneer Türk Kullanıcılar İçin Neden Önemli?

Etsy, Ebay gibi pazar yerlerinde PayPal’ın da etkisiz hale gelmesi ile birlikte Türkiye’de farklı ödeme sistemi seçenekleri ön plana çıkmaya başladı. Satıcıların ödeme sistemi seçeneklerini tercih ederken baktığı iki nokta vardır. Güvenilirlik ve kolay entegre olabilen bir sistem olması. Bu iki özelliği de karşılayan Payoneer rakiplerini arkasında bırakmıştır. Hadi gelin Payoneer’in Türk kullanıcılar için neden önemli olduğunu daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

  • Payoneer, birden fazla Pazar yerinde bulunan mağazalarınızı tek bir banka hesabından ödemelerinizi yönetebilme imkanı sunmaktadır.
  • Payoneer dünya standartlarında günün her saatinde Türkçe müşteri desteği sağlayan bir ödeme sistemidir.
  • Payoneer ile çalışmaya başladığınızda aracı bankalara para ödemek zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda döviz kurunu da ortadan kaldırır.
  • İlk hesap açılışına özel olarak, 6 ay içinde 25.000 USD satış yaptığınızda 250 USD’si size geri verilmektedir.

Payoneer ve ShipEntegra

E-İhracat genç-yetişkin,kadın-erkek, memur-özel sektör demeden herkesi etkisi altına almış bulunmaktadır. Bir ev hanımı veya bir sanatçı olmakla birlikte dünyaya açılmak veya ek gelir sağlamak istiyor olabilirsiniz. İki saat ilgilendiğiniz mağazanız ile bu hayallerinize ulaşabilmeniz hiç zor değil. Saatlerce bilgisayar başında oturup o sayfadan o sayfaya gezinmenize gerek yok. Çünkü ShipEntegra ve Payoneer verdikleri eşsiz hizmetler  sayesinde ciddi bir zaman tasarrufu yapmanızı sağlıyorlar. ShipEntegra tüm online mağazalarınızı tek bir panelden yönetebilmenize yardımcı olurken Payoneer de tüm bu mağazalarınızı tek bir banka hesabı kullanarak yönetebilme imkanı tanımaktadır.

Eğer siz de e-ihracat alanında kolay ve hızlı bir şekilde ilerlemek istiyorsanız hemen şimdi ShipEntegra ve Payoneer’in verdiği bu hizmetlerden yararlanmaya başlayın.

 

HEMEN ÜYE OL