Amazon FBA (Fulfillment by Amazon); işletmelerin, ürünlerini Amazon’un depolama, paketleme ve kargolama hizmetlerinden yararlanarak satmalarını sağlayan bir hizmettir. Bu platformda başarılı olmak için trend ürünleri belirlemeniz ve satmanız başarınızın anahtarıdır. Bu sebeple biz de sizin için bu yazımızda 2024’te Amazon FBA için en iyi ürün fikirleri hakkında sizin için bir yazı hazırladık. Eğer Amazon FBA iş modeline yeni başlayacaksanız, Amazon FBA Nedir? blog yazımızı okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) Ürün Fikirleri

Amazon-FBA-urun-fikirleri

Amazon FBA’da satış yapmak için trend ürünler seçmeden önce; ürünlerin kaliteli olmasına, rekabetin oranına ve pazar talebine dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca, mevsimsel trend değişimi ve tüketici davranışlarına göre strateji belirlemek satışlarınızın artmasına yardımcı olacaktır. Düşük rekabet ve yüksek talep gören ürünler size daha fazla kâr marjı kazandıracaktır; fakat Amazon’da çok fazla ürün olması nedeniyle, bu tür ürünleri bulmak sizin için oldukça uğraştırıcıdır.

  • Amazon En Çok Satanlar
  • Amazon Movers & Shakers
  • Amazon’un Hot New Releases
  • Amazon “En Çok İstenenler” listesi
  • Amazon’un Ürün Fırsat Gezgini Aracı

gibi araçları ürün araştırması için kullanabilirsiniz.

Gelelim satış yapabileceğiniz kârlı bir ürün başlıklarına:

2024 Yılında Amazon’da En Çok Satan Ürünler Nelerdir?

Amazon-En-Cok-Satan-Urunler.

Sağlık ve Wellness Ürünleri: Sağlık ve Welness 2024 yılında da trendlerden birisidir ve bu kategorideki ürünler Amazon’da büyük talep görmektedir. Özellikle yoga matları, fitness bilezikleri, sağlıklı beslenme ürünleri ve vitamin takviyelerini örnek verebiliriz.

Akıllı Ev Cihazları: Teknolojinin hayatımıza daha fazla etki etmesiyle birlikte, akıllı ev cihazların büyük talep gören kategoriler arasında. Ayrıca bu kategoride, akıllı hoparlörler, akıllı termostatlar ve akıllı ampuller gibi aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir ürün yelpazesi var.

Kişisel Bakım Ürünleri: Günümüzde özellikle, doğal ve organik içeriklere talep oldukça fazla. Cilt bakımı ürünleri, şampuanlar ve saç bakım ürünleri ve vegan makyaj ürünleri gibi ürünleri satabilirsiniz.

Giyilebilir Teknoloji: Giyilebilir teknoloji de öne çıkan trendlerden birisi olmaya devam etmektedir. Öyleyse, siz de akıllı saatler, fitness takip cihazları ve VR başlıkları gibi çeşitli ürünler arasından seçim yapabilirsiniz.

Çevre Dostu Ürünler: Çevre dostu ürünler de, günümüzde oldukça rağbet gören ürünler arasında. Yeniden kullanılabilir su şişeleri, solar şarj cihazları ve bambu diş fırçaları gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Niş ürünler: Niş ürünler düşük rekabet içerdiği için, yüksek kar elde etmek için harika bir yol. Örnek vermek gerekirse, belirli bir hobiye veya ilgi alanına özgü bir ürün satabilirsiniz.

2024’te Amazon FBA için En İyi Ürün Fikirleri

Elektronik ve giyim gibi insanların düzenli olarak kullandığı ürünler, ev ve mutfak ürünleri gibi insanların hayatını kolaylaştıran ürünler en çok satan kategoriler arasında yer alır. Çünkü, çok fazla satış olan kategorilerde rekabet fazladır. Bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Amazon 2024’te FBA için Hangi Ürün Fikirleri Satılabilir ve Satılamaz?

Amazon-Hangi-Urun-Satilamaz

Amazon’da hemen hemen her ürünün satışını yapabilirsiniz. Fakat, platformda satmanız yasak olan ürünler de vardır.

Amazon’da Satamayacağınız Ürünler

  • Uyuşturucu ve uyuşturucu gereçleri;
  • Alkol;
  • Nefret söylemi ve saldırgan materyaller;
  • Patlayıcılar ve silahlar;
  • Çalıntı mallar;
  • Cinsel içerikli materyaller;
  • Güvenli olmayan ürünler.
  • Sahte mallar;
  • Fikri mülkiyet haklarını ihlal eden ürünler;

Amazon yukarıda belirtmiş olduğumuz ürünlerin dışında; yiyecek ve içecekler, tıbbı cihazlar ve kozmetikler gibi belirli ürünlerin satışı konusunda da kısıtlamalar getirmiştir. Bu ürünleri satmadan önce Amazon’dan onay almanız gerekir.

2024’te Amazon FBA için en iyi ürün fikirleri nelerdir? Sorusunu yanıtladık. ShipEntegra olarak işletmenizin büyümesine yardımcı olmak için buradayız. Bizimle birlikte çalışarak, uluslararası pazarda güçlü bir konum elde edebilir, satışlarınızı artırabilir ve işletmenizi büyütebilirsiniz.

HEMEN ÜYE OL