“Fulfilled by Amazon” ya da kısaltılmış haliyle “Amazon FBA”, aslında zaten oldukça pratik olan e-ticaret yönetimini daha da pratik hale getiren önemli bir girişimdir. Bu durum sizi ürün depolama zahmetinden kurtaracağı gibi, alıcıya ulaşma aşamasında kargo işlemlerinizin Amazon tarafından gerçekleştirilmesi aşamasında size yardımcı olur. Amazon’un FBA işleminden yararlanabilmek için şahıs veya şirket hesabı olması fark etmiyor. Şirket kurmadan da  ShipEntegra ile gönderimlerinizi kolaylıkla organize edebilirsiniz.

Pazarda satılacak ürünler için gerekli kontrolleri yaptınız. Analizleri incelediniz, Amazon tarafından uygun standartlara sahip iyi ve kaliteli ürünleri tercih ettiniz. Depolama ve kargo aşamasında size kolaylık sağlaması için hafif ve hacimsel olarak az yer kaplayan ürünleri seçmeye dikkat etmekte de fayda var. Kolide veya kutuda bombe ve şişlik oluşmamalıdır çünkü lazer ışıklı, çok sensörlü ölçüm cihazları ile gerçek ölçüm yapılacağından, eğer beyan edilenden büyük ölçüler ortaya çıkarsa kargo ücretinde artış görülebilmektedir. Uluslararası kargo taşımacılığında kullanılan desi kavramı en*boy*yükseklik/ 5000 ile elde edilir ve bu hesaplama ile çıkan desi, ürünün ağırlığı ile karşılaştırılıp büyük olan hangisi ise o şekilde kargonuzun fiyatlandırılacak ağırlığı belirlenir. Bu sebeple AMAZON depolarına göndereceğiniz kutuların boyutlarına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Amazon için hazırladığınız ürün listeniz Amazon tarafından onaylandı ve ürünleriniz Türkiye’den yola çıkacak. Peki bundan sonraki adımlar neler, nelere dikkat etmelisiniz?

shipentegrauyeol

Kolilerinizi göndereceğiniz ülkenin gümrük sınırlamalarından ortaya çıkabilecek vergilerden haberdar olmalısınız. Amazon depolarının bulunduğu ülkeler için gümrük sınırlamaları şu şekildedir; Amerikada gümrüksüz ithalat sınırı 800 ABD Doları, Avustralya’da 700 ABD Doları iken, Avrupa Birliği’nde ise 22 Avro ’dur Bazı istisnai durumlarda gümrük idareleri tarafından beyan edilen mal bedeli doğru bulunmayıp yeniden değer ücretlendirmeye tabi tutuluyor. Sonuç olarak pro-forma faturada belirtilen ürün bedeliniz gümrüksüz geçiş sınırın altında kalsa bile bir gümrük ile karşılaşma durumları olabiliyor. Gümrük süreçlerinde bir başka önemli konu ise gerekli belgeler. Öncelikle pro-forma faturanızı eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olun. Bunun yanı sıra ürün içeriğinize bağlı olarak sizden birtakım belgeler isteniyor. Örneğin, diyet eklentileri, gıda, ilaç, kan ürünleri, biyolojik medikal ürünler, radyasyon yayan aletler, medikal araçlar, kozmetikleri ve veteriner aletleri vs satışı yapıyorsanız, bunlar için FDA belgesi almak zorundasınız. Ya da yanıcı, zararlı, tahriş edici kısacası doğaya zarar verebilecek kimyasal içeren ürünleriniz için mutlaka MSDS belgesi almalısınız.

Ürünleriniz gümrükten sorunsuz geçti, Amazon  FBA depolarına ulaştı. Amazon, FBA depolarına ürün alırken çok dikkatli davranıyor. Bu nedenle tam hazırlanmamış veya eksik hazırlanmış koliler ek ücrete tabii tutuluyor. Belgelerinizi tamamladınız ve bir sonraki aşamada kolilerinizi doğru bir şekilde paketlediğinizden ve barkodları doğru oluşturduğunuzdan emin olmalısınız. Amazon standartlarına göre;

  • Kırılabilecek cam bardak ,vazo veya süs eşyalarınız 90 cm’den düştüğü zaman kırılmayacak şekilde balonlu poşetlerle sarılmalıdır.
  • Kırılabilir ürünlerinizin üzerine “FRAGILE” barkodu yapıştırılmalıdır.
  • Kolinizin bir kenar uzunluğu 66 cm’yi geçmemelidir.
  • Eğer kolinizin içinde birden ürün varsa bu kolinin ağırlığı 22,5 kg’yi geçmemelidir.
  • İçinde tek bir ürün bulunan koliler 22,5 kg’yi geçebilir. Bunların paketlenmesi sırasında üzerine yapıştırılması gereken barkodlara dikkat ediniz.
  • Eğer tek ürün barındıran kolinizin ağırlığı 22,5 kg’dan küçükse, üzerine “TEAM LIFT” barkodu yapıştırmalısınız.
  • Eğer tek ürün barındıran kolinizin ağırlığı 45 kg’dan büyükse, üzerine “MECHANICAL LIFT” barkodu yapıştırmalısınız.

ShipEntegra’nın sizler için geliştirmiş olduğu ekranlarda sizler için bütün bu bilgileri tek bir ekranda topluyoruz. Göndereceğiniz kayıtlı Amazon deposunun adresini kolaylıkla seçebilir, koli bilgilerini kolaylıkla girebilirsiniz. Bunların yanı sıra gireceğiniz içeriğe bağlı olarak gerekli belgeleri size hatırlatıyor, gerekli ön kontrolleri yapıyor ve gümrük süreçlerini sizin adınıza yönetiyor olacağız. Amazon’da FBA planı oluştururken ve/veya gümrükleme esnasında ihtiyacınız olacak FDA, MSDS belgelerinin hazırlanmasında da kırılabilir ürün, batarya formu durumlarında da ShipEntegra Canlı Destek Ekibinden yardım alabilirsiniz. Ayrıca ShipEntegra’nın sizler için özel hazırladığı ‘Hızlı FBA Gönderisi Oluşturma’ ekranlarında da sadece 30 saniyede FBA kolileriniz için kargo etiketi oluşturabilirsiniz. Sizlere özel olarak hazırladığımız fiyatlar ile artık sizler de kolaylıkla AMAZON FBA depolarına gönderim yapabiliyor olacaksınız.

“ÇÜNKÜ E-İHRACATIN KOLAYI VAR.”

Amazon FBA depo gönderinizi nasıl oluşturabileceğinize dair detaylı videomuzu izleyebilirsiniz.

SİZ GÖNDERİN, BİZ TAŞIYALIM!


Sorularınız için [email protected] üzerinden bize ulaşabilirsiniz. 

 

HEMEN ÜYE OL