Etsy üzerinden satış yapanlara müjde! Etsy satıcılarını ödüllendiriyor. Bildiğiniz üzere pazar yerleri oldukça disiplinli çalışıyor Müşterilerin haklarını sıkı bir şekilde koruyan Etsy, satış yaparken kuralları dikkate alan ve müşterilerini önemseyen satıcıları ödüllendirme kararı aldı. Burada dikkat etmeniz gereken üç önemli unsur bulunmaktadır. Bunlar: Mesaj Cevaplama Oranı, Nakliye, 5 Yıldızlı Derecelendirme

Mesaj Cevaplama Oranı

Müşterilerin mesajlarına hızlı geri dönmek oldukça önemli. Online alışveriş yapan insanların kafasında ürünlerle alakalı oldukça fazla soru bulunmaktadır. Bu soruların hızlı ve doğru cevaplanması müşterinin hem pazar yerine hem de satıcıya olan güvenini artırır. Kendinizi bir müşteri gibi düşünün. İstediğiniz ürün iki farklı mağazada da bulunmakta ama kafanızda soru işaretleri var. İki mağazaya da sorularınızı yönelttiniz. Bir mağaza cevap vermezken diğeri doğru, hızlı ve net cevaplar vererek endişelerinizi giderdi. Ürünü hangi mağazadan alırsınız? Müşterilerine değer veren bir mağazanın her zaman kazanma ihtimali daha yüksektir. Bu nedenle Etsy müşterilerine değer veren mağazaları önemsiyor ve ödüllendiriyor.

 

Nakliye

Etsy sadece satış yapmanızı önemsemiyor, ürünün teslimatı konusunda da oldukça hassas. Bir ürünün kalitesinin oldukça yüksek olduğunu ve harika bir şekilde pazarlandığını ama alıcısına gitmediğini veya çok geç gittiğini düşünelim. Sizce bu ürün için iyi bir yorum mu gelir kötü bir yorum mu? Geç kalmış bir ürün müşterinin hevesini kaçırır ve kötü yorum yapmasına sebep olur. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki olumsuz yorumlar Etsy gibi pazar yerleri için oldukça önemlidir. Bu nedenle lojistik süreçlerinizi düzenlerken dikkatli olmanızda fayda var. İyi bir uluslararası taşıyıcı firma ile çalışmak ‘Star Seller’ olmanız için oldukça önemli bir kriter. Uygun fiyatlarla hızlı ve güvenilir bir gönderim yaptığınız takdirde satıcınız ve pazar yeriniz oldukça memnun kalacaktır. E-İhracat alanında ilerlemek ve satışlarınızı arttırmak için bu kriterlere dikkat etmeli ve destek almalısınız. Unutmayın doğru firmalar ile anlaşma yapmak rakipleriniz ile aranızdaki farkı arttıracaktır.

shipentegrauyeol

 

İşte tam bu noktada ShipEntegra ile hem siparişlerinizi kolayca yönetebilir hem de gönderilerinizi hızlı ve güvenilir bir şekilde alıcılarınıza ileterek bir ‘Star Seller’ adayı olabilirsiniz.

 

Derecelendirme

Müşteriniz bir sonraki müşterinizi etkileyebilir! Müşteriniz hizmetinizden memnun kalmadığı takdirde sizden bir daha sizden ürün almaz. Bunun yanı sıra size kötü puan vererek mağazanızı kötü gösterebilir ve yeni müşterilerinizin gelmesini engelleyebilir. Bu nedenle büyük, küçük her satışta müşteri ile iyi ilişkiler kurulmalı ve düzgün satışlar yapılmalıdır. Her satıcı aynı zamanda bir müşteridir. Siz de ürün alırken yorumlarına veya derecelendirmelerine bakmıyor musunuz? Satıcı için olumsuz bir durummuş gibi gözükse de aslında öyle değil. İşini özenle yapan satıcıların müşterileri her zaman memnun kalacak ve en yüksek puanları vereceklerdir. Bu da bir sonraki müşteri için güven oluşturacaktır. Müşterilerinin beğenilerini dikkate alan Etsy, ‘Star Seller’ olmak için derecelendirmeyi de önemli bir kriter olarak koymuştur. Eğer ‘Star Seller’ olmak istiyorsanız derecelendirmelerinizi gözden geçirmeli ve bir öz eleştiri yaparak eksikliklerinizi tamamlamalısınız.

 

ShipEntegra Kullanıcılarının ‘Star Seller’ Olmasını Destekliyor

 

Yazılım Desteği ve Erken Takip Numarası Hizmeti

ShipEntegra ile Etsy’de bulunan mağazanızın  entegrasyonunu sağlayarak siparişlerinizi kolayca yönetebilir ve etiketinizi oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda adres bilgileri, takip numarası ve gümrük evrağı gibi işlemleri sizin yerinize yapılıyor. Bu sayede zamandan tasarruf sağlayabilir ve satışlarınıza odaklanabilirsiniz.  Bunun yanı sıra acil durumlarda erken takip numarası alıp müşterilerinizi memnun edebilir ve mağazanızın teslimat performansını arttırabilirsiniz.  Erken takip numarası hakkında detaylı bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Lojistik Destek ve Kargo Şablonu Oluşturma

Etsy satıcılarının belli ürünler için özel kargo fiyatları girebilmeleri ve ülkeler üzerinde kolayca değişiklikler yapabilmeleri adına Shipping Profile adında bir özellik sunuyor. Bu özelliği kullanarak ShipEntegra’dan aldığınız çok avantajlı fiyatlarda değişiklikler ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu sayede her ürün ve her ülke için tek tek fiyat girmeniz gerekmez; bir kere giriş yaptıktan sonra tek tıkla profilleri Etsy’deki ürünlerinize tanımlayabilirsiniz. Kargo profili oluşturarak ‘Star Seller’ olabilir ve müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz. Konu hakkında detaylı bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Siparişiniz geldi. Entegrasyon sayesinde evrak işlerini tamamladınız ve etiketinizi oluşturdunuz. ShipEntegra sizlere yardım etmeye devam ediyor. Az önce bahsettiğimiz gibi satış kadar önemli olan bir diğer nokta ise lojistik süreçler. ShipEntegra gönderilerinizi iki ile dört iş günü arasında alıcılarınıza teslim ediyor ve bu işlem için oldukça uygun fiyatlara çalışıyor. Sizde gönderilerinizi ShipEntegra ile göndererek alıcılarınızı memnun edebilir ve ‘Star Seller’ olabilirsiniz.

 

ShipEntegra ‘Star Seller’ olma yolunda kullanıcılarını destekliyor. Sizde ShipEntegra’ya üye olun ve e-ihracat yapmanın keyfine varın.

 

HEMEN ÜYE OL