Hemen Üye Ol!


Bir satıcı olarak satış sırasında en zorlandığınız konu nedir? Müşteri memnuniyeti? Kaliteli ürün? Kargo hızı? Hayır hayır
kargo fiyatları! Bu konuda işinize çok yarayacak birkaç bilgi vermeden önce biraz empati yapalım ve kendimizi tüketici yerine koyalım.

İki farklı ürün üzerinden düşünelim. Örneğin fiyatı yüksek olan bir ‘tablo’ satın alacaksınız. Bu ürünün kargo fiyatı satın alma sürecinde kararınızı ne derecede etkiler? Fiyatı yüksek olan bu ürününün hasar görmemesi için son derece dikkatli olunması gerekir. Bu nedenle ürünün düzgün bir şekilde size ulaşması için yüksek kargo fiyatını görmezden gelebilirsiniz. Peki uygun fiyatlı bir kolye? Bu ürün için yüksek bir kargo fiyatı ödemek kararınızda ne gibi bir değişiklik yaratır?

Bildiğiniz gibi Etsy üzerinde el emeği, kişiye özel ve daha küçük boyutlara sahip olan uygun fiyatlı ürünler satılır. Takı, oyuncak, masa düzenleyicileri… Bir tüketici olarak uygun fiyatlı bir ürün alırken ürüne verdiğinizden daha fazla kargo ücreti ödemek istemezsiniz değil mi? ‘Astarı yüzünden pahalıya geldi’ deyimi tam olarak bu durum için söylenmiş bile olabilir. Peki bir tüketicinin en sevdiği şey nedir? Tabi ki ücretsiz kargo!

‘Kargoyu ücretsiz yaparsam ben nereden kar edeceğim?’ diye düşünmeyin! Kargo ücretinin belli bir kısmını veya tamamını satış fiyatının içine dahil ederek müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu sayede müşteri başlangıçta tüm masrafı görüyor ve bunu kabul ederek ürününüzü satın alıyor. Ayrıca bu teknik tüketici tarafından da çok sevilmektedir. Bir şeylerin ücretsiz oluyor olması rahatlatır ve satın alma isteğini uyandırır. Madem kargo ücretsiz o zaman şunu da alayım hissi uyandıran bu teknik ile birlikte müşteri farklı farklı ürünleri sepetine ekleyebilir ve sırf kargo ücretsiz diye çok daha fazla para harcayabilir. Tam tersi durumda ise ‘Bu kargo ücreti ne?’ diyerek mağazanızdan çıkabilir.

etsy-shipping

Etsy’de Ücretsiz Kargo Hizmeti Nasıl Oluşturulur?

Unutmadan söyleyelim bu hizmetten yararlanmak için ABD ücretsiz gönderim garantisi belirleme seçeneğini kapatmanız gerekmektedir.


Mantıklı bir fiyat stratejisi belirleyerek bu tarz durumların önüne geçebilmeniz mümkün ancak yine de bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Konuyu size örneklerle açıklayalım.

Örneğin Amerika’ya kargo fiyatlarınız oldukça uygun ve ‘Free Shipping’ seçeneğini tercih etmek istiyorsunuz. Bunun için ‘Shipping Template’ oluşturma sırasında ‘Free Shipping’ tercih ettiniz ve kargo ücretini fiyata dahil ettiniz. Bu doğrultuda Amerika’ya gönderdiğiniz her üründe kar edersiniz. Peki yüksek kargo fiyatlarına sahip olan bir ülkede (Ör: Uzak doğu ülkeleri) ne yapmayı düşünüyorsunuz? Free Shipping seçeneğini açmıştınız ve bambaşka bir ülkeden sipariş geldi. Siparişi iptal ederseniz müşteri kötü yorumda bulunabilir veya düşük puan verebilir. Ürünü gönderirseniz de büyük zarar edebilirsiniz. Bu tarz durumların önüne geçmek için ise her ülke için bir fiyat çalışması yapmalı ya da kargoya ekstra yazılması gerekmektedir. Konuyla ilgili riske girmek istemeyen satıcılar ise birçok ülkeyi satışa kapatarak sipariş gelmesinin önüne geçmeye çalışıyor. Bu nedenle sipariş potansiyellerini de azaltmış oluyorlar.

Etsy’de Listeler Gönderi Profiline Nasıl Bağlanır?

ShipEntegra tarafından geliştirilen sistem ile bu sorun tamamen ortadan kalkıyor. Satıcının ShipEntegra hesabında tanımlı olan fiyat listesi otomatik olarak satıcının mağazasına aktarılıyor. Bu sayede ülkelerin kargo maliyetleri müşterilere otomatik olarak sunuluyor. Amerika’dan satış yapan bir müşteri Amerika kargo ücretlerini görürken Fransa’dan alışveriş yapan bir müşteri Fransa kargo ücretlerini görüyor. Bu sayede otomatik aktarım sayesinde güncel fiyatlar da gözden kaçmıyor ve satıcılar hiçbir şekilde zarar etmiyor. Bu durumu bir örnekle açıklayalım.

Avusturya’ya gönderim yapan bir satıcı template oluştururken kargo fiyatını 15 dolar olarak giriyor ve daha sonra güncel fiyat takibi yapmıyor. Sipariş geldiğinde ise müşteriye yansıyan kargo fiyatı 15 dolar olarak gözüküyor. Güncel fiyat listesine göre ise Avusturya fiyatı 30 dolar. Bu durumda müşteri zarar ediyor. Bu tarz durumların önüne geçebilmek ve kullanıcılarımızın tüm dünyaya doğru fiyatlarla satış yapabilmelerini sağlamak için bu sistemi geliştirdik. Aynı zamanda bu entegrasyon ile zaman kaybının da önüne geçiyoruz. Normal şartlarda satışını yaptığınız her ürün için manuel olarak ShipEntegra paneli üzerinden fiyat kontrolü sağlayıp Etsy mağazanıza kargo ücretini girmeniz gerekmektedir. Artık bunun yerine ShipEntegra ekranınız üzerinden işlem yapmak istediğiniz mağazanızı seçmeniz ve gerekli adımları uygulamanız yeterli. Template oluşturma ekranı üzerinden her ürün grubuna ve ağırlığa göre farklı şablonlar üretebilirsiniz.

Template oluşturduktan sonra Etsy mağazanız üzerinden fiyatların aktarılıp aktarılmadığını kontrol edebilirsiniz. Daha sonrasında ise ShipEntegra panelleri üzerinde bulunan şablonunuzun yanındaki ‘Template Kayıtları’ seçeneğine tıklayarak ‘Fiyatı Girilmemiş Ülkeler’ bölümüne giderek burada hangi ülkelere gönderim yapacaksanız onları işaretlemelisiniz. Ayrıca ‘Free Shipping’ seçeneğini burada da tercih edebilirsiniz.

Şimdi birlikte nasıl kargo profili oluşturabileceğinizi adım adım izleyelim!

 

Dilerseniz kargo şablonu oluşturma aşamalarını PDF sunu olarak inceleyebilirsiniz.

shipentegrauyeol

Bu sayede her ülke için teslimat süreniz ve fiyatlarınız mağazanıza otomatik olarak aktarılır. Burada kargo ayarlarınızı da doğru girmeniz gerekmektedir. Teslimat süreleri seçtiğiniz servis seçeneğine göre otomatik olarak Etsy mağazanıza aktarılır. Üretim süresini de dikkatli bir şekilde ayarlayarak gecikmelerin önüne geçebilirsiniz.

Bu panel üzerinde fiyatlarınız üzerinde değişiklikler de yapabilirsiniz. Amerika için eko fiyatı tercih ettiğinizi düşünelim ve ücretsiz kargo seçeneği sunmak istiyorsunuz. Bu nedenle 8 doları ürün satış fiyatına eklediniz. Tüm ülkelerde bu 8 dolar kargo maliyetini düşmek için ShipEntegra paneli üzerinde ‘Gerçek Değer’ seçeneğini tercih edip 8 Doları kargo maliyetinden düşürebilirsiniz. Bu sayede Amerika için kargo ücretsiz olurken diğer ülkeler de 8 dolar daha az kargo ücreti yansıtmış oluyorsunuz. Yazımızın başlarında anlattığımız free shipping nedeniyle zarar etme olayı da böylelikle ortadan kalkıyor. Aynı zamanda ikinci ürününüze ait navlun ücretini ShipEntegra paneli üzerinde bulunan ‘Sabit Değer’ seçeneği ile aynı girebilirsiniz. Aynı zamanda komisyon değerini de sistem üzerinden ekleyerek zarar etme ihtimalinin de önüne geçmiş olunuyor. İkinci ürün fiyatını girerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birinci üründen daha fazla olmaması gerekiyor.            

Oluşturduğunuz şablon otomatik olarak Etsy mağazanıza gider. Bu sayede ülkeleri tek tek girmek yerine hızlı bir şekilde zarar etme riskini de en aza indirgeyerek ülkelerin navlun ücretlerini Etsy üzerine kaydetmiş olursunuz.

Etsy’de Kargo Profili Oluşturmanın Avantajları

Etsy’de en çok satışın yapıldığı ancak sizin satış yapmadığınız ülkelere özel olarak fiyat strateji yapabilirsiniz. Bu ülkeleri de yine ‘Fiyatı girilmemiş ülkeler’ bölümünden görüp, navlun fiyatlarınızı kontrol edebilirsiniz.  Aynı zamanda bu ekran üzerinden istediğiniz ülke için free shipping seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu hizmetimiz sayesinde artık dünyanın her yerine gönderim yapabilir ve tüm dünyayı potansiyel müşteriniz olarak görebilirsiniz.

Eğer Etsy üzerinde satış yapıyorsanız veya yapmayı düşünüyorsanız hemen ShipEntegra’ya üye olun ve hızlı, güvenli e-ihracat deneyimini bizimle birlikte yaşayın! Yeni mağaza açıyor, yeni ürün listeleme yapıyorsanız kargo profilinizi ayarlarken işe bizimle başlayabilirsiniz. Etsy’de e-ihracatınızı baştan sona bizimle yürütmek için ”Etsy E-İhracat Sürecinizde Baştan Sona Yanınızdayız” yazımızı okuyabilir ve videomuzu izleyebilirsiniz. Yeni geliştirmeler için bizi takip etmeyi unutmayın! 

 

Etsy’de işin en başından beri, kargo profili oluşturma ve ürün listelemede sizlerle birlikteyiz. Videomuzu izleyebilir ve tıklayarak blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Hemen Üye Ol!