E-ihracat Stratejileri: Amazon’da Hangi Ürünlerin Satılması En Uygun?

E-ticaret stratejilerinin en iyilerini sizler için derledik.  Dünya genelinde hızla büyümeye devam ediyor ve birçok işletme, ürünlerini elektronik yollarla satışa sunarak küresel pazarda büyük bir potansiyel yakalıyor. Bu noktada, e-ihracat stratejileri büyük bir önem kazanıyor. E-ihracat yapmak isteyen işletmeler, doğru ürünleri seçerek hedefledikleri pazarlarda daha fazla satış yapabilirler. Amazon, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olarak, birçok işletmenin hedef pazarıdır ve burada hangi ürünlerin daha çok satıldığı önemli bir sorudur. Bu nedenle, işletmelerin e-ihracat stratejileri içerisinde “Amazon’da hangi ürünler daha çok satılır” konusu büyük bir önem taşımaktadır. Bu yazıda, e-ihracat stratejileri ve Amazon’da en çok satılan ürünler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Amazon‘da satış yaparken tercih edilen ürünler genellikle popüler kategorileri içermelidir. Popüler kategoriler arasında teknoloji, kişisel bakım ve ev gereçleri ürünleri yer alır. Bu ürünler, sıklıkla tercih edildiği için müşterilerin aramalarında sıklıkla görülür. Ayrıca ana sayfada yer alan öneriler bölümü herkese özel olarak ayarlandığı için ürünlerinizi çeşitli hale getirmeniz önerilir.

Geniş yelpazeye sahip ürünleri koyarak önerilen ürünler arasında kendi sattığınız tasarımları bulabilirsiniz. Böylelikle satış yapmanız kolay ve hızlı hale gelir. Ürünlerinizi seçerken Amazonun kuralları da okumanız son derece önemlidir. Böylelikle doğru satış stratejilerini takip ederek ürünlerinizi satışa koyabilirsiniz.

E-ihracat Stratejileri: Amazon’da Satılabilecek Ürünler Nelerdir?

eihracat-stratejileri

Amazon’da satılan ürünlerin neredeyse hiçbir sınırlaması yoktur. Ancak belirli ürün kategorileri bazı kısıtlamalar veya gereksinimlerle sahip olabilir. Örneğin, bazı ürünlerin sadece lisanslı satıcılar tarafından satılmasına izin verilir. Dolayısıyla bu ürünlerin lisansı olmadan bireysel olarak satışa sunamazsınız. En doğru ürünü bulabilmek için ShipEntegra teknolojisi ile geliştirilen PrinWork‘te birçok avantaja sahipsiniz. Ziyaret etmeyi unutmayın!

  • Elektronik eşyalar, uzun yıllardır popüler şekilde satılan ürün kategorisini oluşturur. Bu alanda telefon, tablet, bilgisayar, kamera ve televizyonlar gibi elektronik ürünler sıklıkla tercih edilir. Eğer lisansınız varsa bu ürünleri satışa koyabilirsiniz.
  • Kitap ürünlerini de müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz. Yayınevleri tarafından sürekli olarak yenilenen kitaplar, müşterilerin keyifli şekilde vakit geçirmesini mümkün kılar. E-kitaplar, ders kitapları, çizgi romanlar ve benzeri eserleri Amazon üzerinden satabilirsiniz.
  • Kozmetik ürünler, sürekli ihtiyaçlar arasında yerini alır. Bu ürünleri satarak pek çok müşteriye ulaşabilirsiniz. Cilt bakımı, saç bakımı, makyaj ürünleri ve parfümleri Amazon üzerinden satışa koyabilirsiniz. Böylelikle müşterilerin çeşitli ihtiyaçlarını giderme konusunda büyük oranda yardımcı olabilirsiniz
  • Ev gereçleri satışı, oldukça popüler şekilde gerçekleşir. Amazon üzerinden satabileceğiniz mutfak aletleri, ev dekorasyon ürünleri, mobilya ve tamir çantası gibi çeşitli ürünleri müşterilere sunabilirsiniz. Kaliteli ve dayanıklı ürünleri tercih ederek dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.
  • Oyuncaklar, herkes tarafından tercih edilen ürünler arasında yerini alır. Bebek oyuncakları, eğitici oyuncaklar, puzzle ve konsol oyunlarını Amazon’dan satmanız mümkündür. Dilerseniz el yapımı bez bebek oyuncaklarını da sergileyebilirsiniz. Böylelikle emeğinizin karşılığını Amazon sayesinde alabilirsiniz.
  • Giyim ürünlerini satmanız, satıcı profilinizin oldukça popüler olmasını mümkün kılar. Kadın, erkek ve çocuk giyim ürünleri, Amazon’da büyük ilgi görür. Dolayısıyla günlük ve iş hayatına uygun ürünleri Amazon üzerinden satabilirsiniz.
  • Spor malzemeleri de satabileceğiniz ürünler arasında yerini alır. Spor ayakkabılar, eldiven, şapkalar ve raket gibi pek çok spor malzemelerini Amazon ile birlikte satabilirsiniz. Elinizin altında olan ürünleri müşterilerinize paylaşmanız mümkündür.
  • Pet shop ürünlerinin satışını da Amazon sayesinde yapabilirsiniz. Ancak bu ürünler de lisans almanızı gerektiren ürünleri içerebilir. Lisans sahibiyseniz kedi kumu, köpek oyuncakları, yavru kedi maması ve benzeri ürünleri müşterileriniz ile buluşturabilirsiniz.

Amazon’da En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

Amazon’da en çok satan ürünler, sürekli olarak değişebilir. Çok satan ürünler, mevsime göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, yaz aylarında t-shirt ve atlet ürünleri popülerdir. Benzer biçimde kış aylarında ise bot ve montlar son derece popüler şekilde tercih edilir. Döneme göre değişiklik gösteren en çok satan ürünler, çeşitli kategorilerin altında yer alır. Böylelikle ürün katoloğunuzu belirli dönemlerde düzenleyebilirsiniz. Amazon’da komisyon oranlarını  da oldukça önemlidir. Detayları blog yazılarımızdan okuyabilirsiniz.

  • Telefon modelleri, en çok satanlar arasında yerini uzun sürelerdir korur. Farklı markaların sunduğu cihazlar, müşterilerin tercih yapmasını mümkün kılar. Güncel telefon modellerini satışa sunarak müşterilerin profilinize göz atmasını sağlayabilirsiniz.
  • Amazon’da en çok satan ürünler arasında giyim ürünleri büyük ilgi görür. Mont, kaban, tişört, kazak ve ayakkabı gibi ürünler popüler şekilde tercih edilir. Markaların ürettiği giyim ürünlerini her tarza uygun şekilde satışa sunmanız oldukça önemlidir. Böylelikle geniş kitlelere hitap etmeniz mümkün olur.
  • Ev gereçleri de sürekli ihtiyaçlardan olduğu için çok satanlar arasında yerini alır. Priz, saksı, tablo ve alet çantası gibi ürünler oldukça popüler şekilde satılır. Ürünlerinizi satarken kaliteli olmasına özen göstermeniz gerekir. Çünkü müşteriler, bu alanda doğrudan malzeme kalitesiyle ilgilenir. Aynı zamanda ev eşyalarının yenilenmesini sağlayan aksesuarlar da en çok satın alınanlar arasındadır. Musluk başlığı, pil ve adaptör gibi ürünleri satışa sunarak profilinizin ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz.

Amazon’da Satışı Yasak Olan Ürünler Nelerdir?

Amazon’da pek çok ürünün satılması mümkündür. Ancak bazı ürünler, doğrudan yasaklanarak satışa sunulamaz. Satıcı olarak yasaklı ürünü yüklemeye çalışsanız bile onay aşamasından geri döner. Bu, satıcı profillerinin zarar görmesine de neden olabilir. Dolayısıyla yasaklı ürünleri kontrol ederek ürünleri yüklemeniz son derece önemlidir.

  • Sahte ürünlerin satışı, Amazon’un kesin olarak yasakladığı maddelerden birisidir. bu ürünlerin arasında Marka taklitleri ve sahte lisanslı ürünler yer alır. Dolayısıyla bu ürünleri sayfaya yükleyemezsiniz.
  • Tehlikeli ürünler de yasaklı listesinde yer alır. Tehlike unsuru olarak görülen ürünler arasında patlayıcılar, silahlar, reçeteli satılması gereken ilaçlar ve diğer tehlikeli ürünler yer alır. Tehlike unsuru görülen ürünlerin bazılarının satışı suç bile olabilir. Dolayısıyla ürünlerinizi satışa sunarken, tehlikeli sonuçlara yol açmadığına emin olmanız gerekir.
  • İçerik kısıtlamaları sayesinde Amazon çoğu ürünü yasaklar. Yetişkinlere yönelik içerikler, uyuşturucu kullanımı teşvik eden ürünler, kumarla ilgili ürünler ve benzeri pek çok ürün yasaklı listesinde yerini alır. Dolayısıyla bu alanda da ürün satmanız olanaklı değildir.
  • Sağlık ve güvenlikle ilgili ürünlerin kullanımı yasak olduğu gibi Amazon üzerinde de satışı yasaktır. Sahte ilaçlar, yasadışı ilaç kullanımına teşvik eden ürünler ve tehlikeli gıdalar bu alanda yer alır. Bu alanda ürün satmaya çalışmanız, olumsuz sonuçlar doğurabilir.
  • Amazon, telif hakkı ihlallerinin de önlenmesi için çalışmalar yapar. Telif hakkı korunan içeriklerin kopyaları ve benzerleri doğrudan yasaklanır. Böylelikle orijinal ve güvenilir ürünleri satışa sunmanız gerekir.

ShipEntegra’da Amazon’un her zaman en kolayı var. Takipte kalmayı unutmayın!

 

HEMEN ÜYE OL