Amazon’da satıcı hesabı açtınız, ürünlerinizi listelediniz ve satışa açık hale getirdiniz. Sizce ürünlerinizin satması için bu kadarı yeterli mi? Farklı neler yapmalısınız?

Satışlarınızı arttırmak için öncelikle kendinize iyi bir satış stratejisi oluşturmanız gerekmektedir. Hazırlayacağınız stratejiler hedef kitlenizi ve hedef kitlenize ulaşma yöntemlerinizi de kapsamalıdır. Mağazanızı ön plana çıkarmak ve satışlarınızı arttırmak için Amazon A10 algoritmasının püf noktalarından ve reklam kampanyalarından faydalanabilirsiniz.

Bu yazımızda Amazon satıcısı olan veya olmayı düşünen kullanıcılarımızın nasıl bir pazarlama stratejisi izlemeleri gerektiğinden bahsedeceğiz.

Amazon Pazarlama Stratejileri

E-İhracat alanında satış yapmaya başlarken satıcıları en çok endişelendiren konulardan bir tanesi müşteri kitlesi oluşturmaktır. Endişelenmeyin! Ücretli reklamlar vererek müşterilerinizin mağazanızı ve ürünlerinizi fark etmesini sağlayabilirsiniz.

Her pazar yeri satıcılarının kendilerini ön plana çıkarmalarını sağlayacak belirli pazarlama araçları sunmaktadır. Amazon da kendi bünyesinde satış yapan satıcıların, ürünlerini daha iyi tanıtmaları ve geniş kitlelere ulaştırabilmeleri adına reklam ve pazarlama araçları sunmaktadır.

Bu reklamlar şu şekildedir:

  1. Sponsorlu Ürün Reklamları
  2. Sponsorlu Marka Reklamları
  3. Amazon Görüntü Reklamları

Amazon Sponsorlu Ürün Reklamları

Amazon sponsorlu ürün reklamı kullanarak ürünlerinizi ön plana çıkarabilir ve görünürlüklerini artırabilirsiniz. Bu reklam yöntemini tercih ettiğiniz takdirde gönderiniz tıklandıkça Amazon’a belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Kısacası ürünlerinizin müşteriler tarafından daha görünür hale getirilmesi için herhangi bir ücret alınmaz ancak ürünlerinize tıklanma başına belirli bir ücret tahsil edilir.

Bu reklamlar sayesinde hedeflediğiniz anahtar kelimeler ile ilgili arama yapan kullanıcılar ürünlerinizi daha çok görür ve ürünlerinizi kolaylıkla bulur.

Neden Amazon Sponsorlu Ürün Reklamları Kullanmalıyım?

Amazon sponsorlu ürün reklamlarını kullanarak satılmayan ürünlerinizi tanıtabilir ve satışlarını arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni listelediğiniz ürünler için çalışmalara başlayabilir veya satışı iyi olan ürünlerinizin daha çok satmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.

shipentegrauyeol

Amazon Sponsorlu Ürün Reklamı Nasıl Oluşturulur?

  1. Kampanya sürenizi ve bütçenizi belirleyin.
  2. Hedefleyeceğiniz anahtar kelimelere veya ürünlere karar verin. Bu işlemi, otomatik hedeflemeyi seçtiğiniz takdirde sizin yerinize Amazon da yapabilir.
  3. Reklamı yapılacak olan ürünleri seçin ve teklifinizi belirleyin.
  4. Kampanyanızı başlatabilirsiniz.
amazonda-satislarimi-nasil-artirabilirim-fba

Amazon Sponsorlu Marka Reklamları

Tek bir ürün yerine mağazanızın reklamını yapmak istiyorsanız Amazon sponsorlu marka reklamlarını tercih edebilirsiniz.  Bu reklam yöntemi sayesinde ürün yelpazenizi müşterilerinize tanıtabilir ve satılarınızı artırabilirsiniz. Ürün reklamlarında olduğu gibi marka reklamlarında da tıklanma başına belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Bu reklamlar, ürünlerinize benzer ürün arayan müşterilerin sayfalarında görünür ve müşterilerinizin markanızı daha iyi tanımasına yardımcı olur.

Amazon Sponsorlu Marka Reklamı Nasıl Oluşturulur?

  1. Kampanya sürenizi ve bütçenizi belirleyin.
  2. Hangi ürünlerinizin ve başlığınızın ön plana çıkarılacağını belirleyerek reklamınızı özelleştirin.
  3. Hedefleyeceğiniz anahtar kelimeleri belirleyin ve tıklamalar için ne kadar teklif vereceğinize karar verin.
  4. Reklamınızı incelenmesi için gönderin. 72 saat içerisinde reklamınız incelenecektir.

Amazon Görüntülü (Display) Reklamları

Amazon görüntülü reklamları diğer reklam türlerine göre daha farklıdır. Bildiğiniz üzere diğer reklamlarda anahtar kelime aranınca ürününüz gözüküyordu ancak Amazon görüntülü reklamlarında benzer ürün aranınca da sizin ürününüz gözükmektedir. Burada da yine tıklama başına maliyet alınmaktadır. Bu reklamları, alıcıları sayfanıza veya ürün sayfalarına yönlendirebilecek şekilde özelleştirebilirsiniz.

Görüntülü (Display) Reklam Nasıl Oluşturulur?

  1. Hedefleme stratejinizi belirleyin.
  2. Teklifinize ve günlük bütçenize karar verin.
  3. Reklamını yapmak istediğiniz ürünleri seçin veya hedef kitlenizi belirleyin.
  4. Reklamınız Amazon tarafından otomatik olarak hazırlanır ve gerek Amazon’da gerek Amazon’un dışında görünecektir.

Amazon SEO

Amazon’da satışlarınızı yükseltmek için her şeyi yapıyor ancak yine de istediğiniz başarıyı elde edemiyor musunuz? O zaman SEO stratejilerinize bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Amazon SEO, Amazon’da bulunan ürünlerinizi aramada ilk sıralara çıkarma yönünde yapılan mağaza içi arama motoru optimizasyonudur. SEO açısından uyumlu bir şekilde çalıştığınız takdirde Amazon’da alışveriş yapan bir müşteri sizin sattığınız ürünü arama esnasında ilk sıralarda görebilir. Bu sayede hem satışlarınız artacak hem de marka değeriniz yükselecektir. Hadi gelin Amazon SEO için nelere dikkat etmeniz gerektiğine birlikte göz atalım.

Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar sözcük kullanımı SEO açısından oldukça önemlidir. Arama motoru tarafından sayfanızın okunması ve ürününüzün hakkında bilgi edinebilmesi için doğru anahtar kelimeleri doğru yerlerde kullanmak gereklidir.

amazonda-satislarimi-nasil-artirabilirim-shipentegra

Amazon SEO Konusunda Başarılı Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

1.      Başlık (Title)

  • Ürününüzü en iyi şekilde anlatan net başlıklar tercih edin.
  • Anahtar kelime analizini iyi yapın. Başlığınızı yazmaya ürününüzü en iyi anlatan ve en çok aranan anahtar kelime ile başlayın. Ayrıca başlıkta bir kelimeyi birden fazla kullanmamaya dikkat edin.
  • Başlığınızın çok kısa veya çok uzun olmamasına dikkat edin.
  • Aranma hacmi en yüksek olan 3 kelimeyi başlığınızın içinde geçirin.
  • Ürünün müşteriler tarafından merak edilip, incelenebilmesi adına en önemli özelliklerini başlık içerisinde geçirin.

2.      Fiyat

  • Fiyatlarınızı belirlemeden önce iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Rakiplerinizin benzer ürünler için ne kadar fiyat belirlediklerini bilmek ve buna göre fiyat politikası belirlemek son derece önemlidir. Aksi takdirde rakipleriniz ile mücadele etme şansınız olmayacaktır. Ayrıca müşterilerinizin dikkatini çekmek için promosyon veya kupon kullanımı gibi yollara başvurabilirsiniz.

3.      Fotoğraf

  • Amazon, satıcılarına sadece 7 tane fotoğraf koyma imkanı sunmaktadır. Bu fotoğraflardan bir tanesini ana fotoğraf seçin.
  • Ürününüzün daha anlaşılır olabilmesi için beyaz bir fonda çekim yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Online satış yaparken müşteriye ürünü en iyi şekilde anlatmak gerekir. Bu nedenle hayatın içinden, canlı fotoğraflar kullanmak satışınızı arttıracaktır.
  • Ürünün ne işe yaradığını anlatmak ve onları nasıl mutlu edeceğini göstermek ürünü satmanızdaki en önemli etkenlerden biridir.

4.      Ana Detaylar (Bullet Points)

  • Ürünlerin satışlarını arttırmak için ürünün içeriğinden detaylıca bahsetmeniz gerekmektedir. Müşterinin ürün ile ilgili aklına gelebilecek her türlü sorunun cevabını burada vermek son derece önemlidir. Örneğin; boyut, kullanım şartları, özellikleri… Açık, anlaşılabilir ve kısa cümleler kurarken 200 karakter içerisine olabildiğince çok anahtar kelime ekleyin.

5.      Ürün Açıklaması

  • Ürününüz ile ilgili vermediğiniz bütün detayları burada belirtir. Burada verdiğiniz bilgiler eksiksiz ve doğru olmalıdır. Aksi takdirde ürün sıralamasında üst sıralarda yer alamayabilirsiniz.

Amazon, Ürünleri Nasıl ve Neye Göre Sıralanmaktadır?

1.      Satışların Hacmi ve Tutarlılığı

Bir ürünün aramalarda en üst sıralara çıkması için en önemli ölçüt ürünün satışının fazla olmasıdır. Satışın fazla olmasının yanında satışların tutarlı olması da son derece önemlidir. Kısacası satışlarınızın fazla ve düzenli olması gerekmektedir. Bu şekilde satışını gerçekleştirdiğiniz ürünler aramalarda üst sıralarda yer alacaktır.

2.      Dönüşüm Oranı

Mağazanız tıklanma alıyor. Peki ya satışlar? Tıklanmalarınız ile satışlarınızın oranı Amazon aramalarında üst sıralarda yer almanız için oldukça önemlidir.  Dönüşüm oranlarınız yüksekse görünürlüğünüz artar ve arama sıralamalarında üst sıralara çıkarsınız.

3.      Bağlantılı Satışlar

Mağazanız iyi bir dönüşüm oranına ve belirli bir anahtar kelimeyi arayan müşteriler için yüksek satış sayısına sahipse aramalarda daha üst sıralarda yer alırsınız. Belirli anahtar kelime üzerindeki tıklanma ve satış sayısının çok olması ürüne karşı duyulan memnuniyeti gösterir. Bu nedenle ürünün ve mağazanızın popülerliği artacaktır.

ShipEntegra-Amazon Entegrasyonu

Doğru pazarlama teknikleriyle ürünlerinizi Amazon aramalarında üst sıralara çıkarabilir ve bu sayede satışlarınızı arttırabilirsiniz. ShipEntegra lojistik ve yazılım operasyonu doğrudan olmasa da satışlarınızı arttırmanız noktasında hem mağaza sağlığınız hem de seo-buy box açısından sizlere yardımcı olur. Peki e-ihracat alanında başarılı olmak için sadece satış yapmak yeterli mi? Hayır e-ihracat alanında başarılı olabilmek için en az satışlarınız kadar önemli olan bir diğer nokta ise lojistik süreçler. Alıcılarına zamanında ve düzgün şekilde gitmeyen gönderiler mağazanızın güvenirliliğini azaltacaktır. Bu nedenle lojistik süreçlerde de çok dikkatli olmalısınız.

ShipEntegra- Amazon entegrasyonu sayesinde gönderilerinizi kolaylıkla yönetebilir ve tek bir tıkla acılarına gönderebilirsiniz. Paketleriniz genel olarak 2-4 iş günü arasında alıcılarına güvenli bir şekilde teslim olur. Sizde e-ihracat alanında başarılı olmak istiyorsanız hemen ShipEntegra’ya üye olun ve e-ihracatın keyfine varın.

HEMEN ÜYE OL