Amazon, e-ticaretle uğraşanlar için güvenilir ve kazançlı bir kapı olma özelliğini uzun yıllardır korumaktadır. Her gün bünyesine katılan yeni mağazalar ve ürünler ile giderek büyümektedir. Satış yapanlar açısından bir dönüm noktası niteliğinde olan FBA (Fulfillment By Amazon) servisinin sağlanmasıyla artık Amazon çok daha cazip bir platform haline gelmiştir.

FBA, temelde Amazon’da bulunan iki tür satış yönteminden biridir. Kısaca özetlemek gerekirse, siparişlerin bizzat satıcı tarafından kargolalanıp takip edildiği FBM (Fullfillment by Merchant) ve satıcının Amazon depolarına toplu gönderim yaptığı, sonrasında Amazon tarafından her bir siparişin bu depolardan sağlandığı FBA (Fullfillment by Amazon) olmak üzere iki tür satış yöntemi bulunmaktadır. FBA servisi satıcıya sağladığı pek çok kolaylık ve avantajla birlikte öne çıkmayı başarmıştır.

FBA servisinden faydalanan satıcı, ürünün temini ve Amazon’a iletilmesi dışında neredeyse sıfır risk ve sorumluluk altına girmekte ve Amazon da sanki ürünler kendisininmiş gibi sorumluluğu üstlenerek operasyon ve müşteri hizmetleri gibi satış sonrası işlemleri gerçekleştirmektedir.

Siz de Amazon dünyasındaki yerinizi sağlamlaştırmak için FBA servisinden faydalanabilir ve ShipEntegra ile ürünlerinizi güvenle Amazon depolarına ulaştırabilirsiniz.

shipentegrauyeol


Amazon Depolarına Ürünler Nasıl Gönderilir?

Öncelikle Amazon’da satıcı hesabınız ve bu hesap altında listelenmiş ürünleriniz bulunmalıdır. Bundan sonra Amazon Seller Central olarak adlandırılan arayüzü kullanarak FBA olarak göndermek istediğiniz ürünler için işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Buradan isterseniz var olan bir listenizi FBA’ye dönüştürebilir veya ayrı bir FBA listesi oluşturabilirsiniz.

FBA kaydınızı oluştururken göndereceğiniz ürün hakkında adet, ağırlık, boyut, paketlenmiş olup olmadığı gibi bir takım bilgileri sisteme girmeniz gerekmektedir. Farklı ürünler için ek bir takım bilgi ve belgeler istenebilir. Yine Amazon’un aktif olduğu farklı ülkelerde farklı politika ve prosedürler de söz konusu olabiliyor.

Bundan sonraki aşama olarak ürünlerinizi paketleyip ShipEntegra transfer merkezine göndermeniz yeterli olacaktır. Ürünler buradan özenle ilgili depolara iletilir.

Gönderilen ürünler Amazon depolarına ulaştıktan sonra incelenir ve satışa açılır. Ürünlerin durumu ve satış takibi Amazon Seller Central arayüzü üzerinden kontrol edilebilir. Bundan sonra ise mevcut stoğun durumuna göre doğru zamanda yeni ürünlerin temin edilerek stokların güncellenmesi satışların devamlılığı açısından faydalı olacaktır.

Amazon FBA Servisinin Sağladığı Ayrıcalıklar

Her şeyden önce ürünün satışlarının artmasına katkı sağlamaktadır. Amazon’da bir ürünün birden fazla satıcısı bulunması halinde FBA’den satış yapan satıcı sistem tarafından daha fazla öne çıkarılır. Bu da satıcının buybox (satın alma kutusu) almasını  ve bunun sonucu olarak da  satışlarının artmasını sağlayacaktır.

Bunun dışında daha önce de belirttiğimiz gibi, FBA satışlarında satıcı ürün temini ve Amazon depolarına gönderimi dışında hiç bir yükümlülük altına girmeden satışlarının tadını çıkarabilmektedir. 

Ayrıca FBA depolarındaki ürünler, bir nevi satıcının o ülkede bulunan deposu gibi de kullanılabilir.  Şöyle ki; FBA depolarına gönderdiğiniz ürünleri Amazon dışındaki platformlardan gelen siparişleri karşılamak için de kullanabilirsiniz.

ShipEntagra sayesinde tüm bu süreçleri tek bir ekrandan yönetebilir ve takip edebilirsiniz. ShipEntegra kullanan Amazon satıcıları işlerinin daha hızlı büyüdüğünü ve kolaylaştığını ifade ediyorlar. Referanslarımızı ShipEntegra anasayfasından okuyabilirsiniz.

 

HEMEN ÜYE OL